MacMini na TV | |||
Zanima me, ali je teh 1920x1080 pix mogoče malo preveč in bo tekst premajhen, da bi normalno lahko pisal email, videl kaj piše na meniju programov na 2,5-3m oddaljenem naslanjaču. Na 27" iMacu je tekst že dokaj majhen, 37"/27"=37% večji desktop in vse pisave, vendar pa običajno iMaca gledaš na 70-80cm, tu pa bo razdalja bistveno daljša. Zraven pride brezžična tipkovnica in Magic Trackpad, da ne bo treba knjige kot podlago za miško. Vaše izkušnje? |
|||
![]() |
|||
Za multimedijo na TV-ju raje kupi: - PlayStation 3 ali Xbox (najboljša izkušnja glede filmov in iger) - 300 EUR - ali pa WD TV Live HD (cenejša alternativa - 100 EUR in predvaja MKV-je, NI pa za igre) Za razliko v denarju do Mac minija pa kupi iPad 2 (prenosljivost in najboljša izkušnja za internet, mail, glasbo). In še FullHD ga lahko povežeš s TVjem. |
|||
![]() |
|||
Včasih si tudi ogledam kakšno spletno stran, če želim pokazati določeno zadevo več osebam hkrati. Seveda pa moram potem uporabiti tipko Ctrl + scroll na miški, da povečam sliko (podobno je pri PS3, kjer moraš prav tako povečati sliko, če želiš gledeati internet - brati tekst). Glede gledanja filmov sta PS3 in MacMini kar enaka, s tem, da MacMini omogoča, da ti ni potrebno razdeliti file na več delov (pri PS3 je lahko velik samo 4gb). Kar me moti pri PS3 je glasnost ventilatorja, kar pri Mac Mini ni. Skratka moje mnenje je, da je MacMini dobre multimedijski vmesnik. Povezanega pa imam preko HDMI kabla na surround receiver tako, da mi tudi filmi šilajo v DTS. lp Remy |
|||
![]() |
|||
![]() drugače pa sem si jaz točno tako porihtal kot si ti želiš... imam 106 cm tv v dnevni... in nato povezal z hdmi-jem Mac mini in lepo deluje mi zdaj 3ji mesec... brez težav za oči oziroma kaj koli saj lepo ležiš in brskaš... iščeš ... PAŠE ![]() za miško uporabljam trackpad & tipkovnico (z modrim zobom) kateri delujeta optimalno za dnevno sobo... glede filmov in serij pa imam še zrawen WD TV playerja... za igrice pa itak xbox360... in to je to! jaz sem z svojo kompilacijo zadovoljen in vse dela kot mora! če te še kaj zanima mi pošlji PM pa ti bom z veseljem pomagal z infoti! Lp |
|||
![]() |
|||
Od Airplay-a do XBMC ja do T-2 vse dela lepo in tekoče tako tudi 1080i HD filmi kot ostale zadevce skratka best buy za 100 Eur zdej pride ven še brskalnik za net v večji ločljivosti... BT dela tak da sem sparil keyboard in trackpad B.P. |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Uporabljam ga 95% casa za gledanje tv serij in filmov. Vsec mi je, da lahko uporabljam univerzalni daljinec. Tako, da nimam na njega priklopljene zunanje miske ali tipkovnice. Ce ze slucajno rabim imam pa tako na iPhonu oz iPadu mobile mouse. Plex deluje itaq fantasticno, poleg tega lahko vse vsebine (filme, glasbo, slike) pregledujem na Macbooku, iPadu in iPhonu. Imam tudi PS3 s katerim nikakor ne mores primerjati Mac Minija. Ti ga kr prodam ![]() |
|||
![]() |
|||
HD filmov jasno ne zmore, mam pa gor 10.5.8 in resolucijo na 1280x768 in ga uporabljam tudi za web. Mi je glavna mašina za iTunes glasbo. Nima daljinca, namesto tega imam BT tastatur in miško. V bistvu mi bolj odgovarja kot daljinec. BTW... je kdo sprobal Sofacontrol? http://www.caseapps.com/sofacontrol/ |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Sam uporabljam program Remote Buddy mi je bolj všečen kot Sofacontrol. http://www.iospirit.com/products/remotebuddy/ |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |