Jabuk
MacMini na TV
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 27.03.2011 15:13:15
MacMini na TV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Odločam se za nakup novega MacMini (sekundarni PC), da bi ga preko HDMI povezal na TV (LG, 37", FullHD, HDMI). Alternativa je sicer nakup rabljenega iMaca, vendar moram zanj spet najti neko mesto v dnevni sobi in bo skratka odveč ob dovolj velikem TVju.
Zanima me, ali je teh 1920x1080 pix mogoče malo preveč in bo tekst premajhen, da bi normalno lahko pisal email, videl kaj piše na meniju programov na 2,5-3m oddaljenem naslanjaču.

Na 27" iMacu je tekst že dokaj majhen, 37"/27"=37% večji desktop in vse pisave, vendar pa običajno iMaca gledaš na 70-80cm, tu pa bo razdalja bistveno daljša.

Zraven pride brezžična tipkovnica in Magic Trackpad, da ne bo treba knjige kot podlago za miško.

Vaše izkušnje?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 27.03.2011 20:17:27
TV ni za internet! Niti ni dobro za oči. 3m stran od TV-ja boš rabil daljnogled, da boš videl kaj piše. Niti črke na TVju niso tako ostre kot na monitorju.

Za multimedijo na TV-ju raje kupi:
- PlayStation 3 ali Xbox (najboljša izkušnja glede filmov in iger) - 300 EUR
- ali pa WD TV Live HD (cenejša alternativa - 100 EUR in predvaja MKV-je, NI pa za igre)

Za razliko v denarju do Mac minija pa kupi iPad 2 (prenosljivost in najboljša izkušnja za internet, mail, glasbo). In še FullHD ga lahko povežeš s TVjem.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 28.03.2011 12:07:50
Jaz imam MacMini priklopljenega na LCD 46". Uporabljam ga predvsem kot multimedijski vmesnik (za prikaz HD filmov - VLC; iTunes - predvajanje glasbe).

Včasih si tudi ogledam kakšno spletno stran, če želim pokazati določeno zadevo več osebam hkrati. Seveda pa moram potem uporabiti tipko Ctrl + scroll na miški, da povečam sliko (podobno je pri PS3, kjer moraš prav tako povečati sliko, če želiš gledeati internet - brati tekst).

Glede gledanja filmov sta PS3 in MacMini kar enaka, s tem, da MacMini omogoča, da ti ni potrebno razdeliti file na več delov (pri PS3 je lahko velik samo 4gb). Kar me moti pri PS3 je glasnost ventilatorja, kar pri Mac Mini ni.

Skratka moje mnenje je, da je MacMini dobre multimedijski vmesnik. Povezanega pa imam preko HDMI kabla na surround receiver tako, da mi tudi filmi šilajo v DTS.
lp
Remy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: PREKMURJELAND
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 28.03.2011 16:00:45
@MJF potem očitno se nespoznaš na mac-a saj ti nekaj koristniih informacij manjka Wink saj si lahko povečaš okno samo z nekaj potegi po track padu in imaš večjo sliko... vidiš vse... pomoje je še to celo PREDNOST saj si nastaviš ločljivost malo VEČJE in gledaš od večje oddaljenosti kot pa pri navadnem monitorju...

drugače pa sem si jaz točno tako porihtal kot si ti želiš...

imam 106 cm tv v dnevni... in nato povezal z hdmi-jem Mac mini in lepo deluje mi zdaj 3ji mesec... brez težav za oči oziroma kaj koli saj lepo ležiš in brskaš... iščeš ... PAŠE Razz ... uporabljam pa predvsem za programe in tu pa tam za brskanje po netu ter sheranje screenov iz drugih račnunalnikov (macpro ter imac) iz delovne sobe... sheram tui muziko etc... vse kaj pač mac lahko... edino da ti ležiš v kauču hehe...

za miško uporabljam trackpad & tipkovnico (z modrim zobom) kateri delujeta optimalno za dnevno sobo...

glede filmov in serij pa imam še zrawen WD TV playerja...

za igrice pa itak xbox360... in to je to!

jaz sem z svojo kompilacijo zadovoljen in vse dela kot mora!

če te še kaj zanima mi pošlji PM pa ti bom z veseljem pomagal z infoti!

Lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 28.03.2011 20:22:24
Jst imam pa Apple TV2 in DLNA Server v kleti in dela ko bombon pa še poceni je pa še super zadeva za povrh.

Od Airplay-a do XBMC ja do T-2 vse dela lepo in tekoče tako tudi 1080i HD filmi kot ostale zadevce skratka best buy za 100 Eur zdej pride ven še brskalnik za net v večji ločljivosti... BT dela tak da sem sparil keyboard in trackpad B.P.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: PREKMURJELAND
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 28.03.2011 22:14:52
a ti gledaš preko apple tv2 (skrekanega) preko xbmc t2 ? to si mislil da na apple tv pride brskanje po netu ali kako?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 28.03.2011 23:37:33
Jap in pride ja
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Velemesto Krško
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 29.03.2011 07:34:28
Tudi jst imam Mac minija priklopljenega na tv.
Uporabljam ga 95% casa za gledanje tv serij in filmov.
Vsec mi je, da lahko uporabljam univerzalni daljinec.
Tako, da nimam na njega priklopljene zunanje miske ali tipkovnice.
Ce ze slucajno rabim imam pa tako na iPhonu oz iPadu mobile mouse.
Plex deluje itaq fantasticno, poleg tega lahko vse vsebine (filme, glasbo, slike)
pregledujem na Macbooku, iPadu in iPhonu.

Imam tudi PS3 s katerim nikakor ne mores primerjati Mac Minija.
Ti ga kr prodam Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 29.03.2011 08:28:19
Jaz mam prvo verzijo Minija (še G4) na TVju.

HD filmov jasno ne zmore, mam pa gor 10.5.8 in resolucijo na 1280x768 in ga uporabljam tudi za web. Mi je glavna mašina za iTunes glasbo. Nima daljinca, namesto tega imam BT tastatur in miško. V bistvu mi bolj odgovarja kot daljinec.

BTW... je kdo sprobal Sofacontrol?
http://www.caseapps.com/sofacontrol/
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 29.03.2011 17:07:43
Jst sem prej tud experimentiru, mac mini, xbox 360, xbmc na linux mašini, vendar ATV2 is silent smooth full hd resolution media center, ki teče in se čuje. Uživancija za gledanje nadaljevank in serij zdej rabim sam nekaj da pretvorim optiko v 5.1 zvok tak mam zvočnike in bomba.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Velemesto Krško
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 29.03.2011 18:00:58
macata
Sam uporabljam program Remote Buddy mi je bolj všečen kot Sofacontrol.

http://www.iospirit.com/products/remotebuddy/
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani