Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Oziram se za MacBookom
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 19.02.2011 19:21:33
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Je morda tvoj inštalacijski DVD kaj spraskan? Pri meni je bil takrat, ko sem imel še Toshibo (kot se je kasneje izkazalo), eden od problemov nekoliko spraskan original DVD, ki je povzročal del problemov, ki sem jih imel.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 19.02.2011 19:23:49
Debelo leto nazaj sem bil v podobni situaciji le da mi je živce žrla vista na ibm-u. Sem prestopil v apple tabor in mi nižal - pa nisem eden tisti fanatikov ki hvalijo vse kar sliči na jabuk.
Imam MBP 13 in v tem času bi winse, vsaj visto že gotovo ponovno nalagal. Apple pa enostavno dela. Sicer me še vedno kakšna stvar moti ampak jih je čedalje manj. Ta hip mi pade na pamet samo razvrščanje v finderju (kao win explorer) kjer mi pomeša mape in datoteke - torej niso na vrhu najprej vse mape. Pa še to se s kakšnim dodatnim-drugim programom da urediti.
Če bi še NLB izdala proklik za apple bi winse popolnoma pozabil tako pa jih poganjam preko parallelsov.

Skratka prešaltaj.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 19.02.2011 19:25:31
real001 je napisal/a:
Je morda tvoj inštalacijski DVD kaj spraskan? Pri meni je bil takrat, ko sem imel še Toshibo (kot se je kasneje izkazalo), eden od problemov nekoliko spraskan original DVD, ki je povzročal del problemov, ki sem jih imel.

Windows se inštalirajo iz particije, nimam DVD-ja.

Kako je z MAC OS-i? Pride nova verzija os-a skupaj z novimi mac booki ali v stilu windows - kupi in zamenjaj?
Jablanator

Jablanator

Kraj: Izola
Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 19.02.2011 19:57:39
Phoinix je napisal/a:
real001 je napisal/a:

Windows se inštalirajo iz particije, nimam DVD-ja.

Kako je z MAC OS-i? Pride nova verzija os-a skupaj z novimi mac booki ali v stilu windows - kupi in zamenjaj?

Ko kupis kateregakoli Mac-a je na njem ze nalozen zadnji OSX po defaultu. Vzges in dela.
Tazadnja nadgradnja, iz Leopard na Snow leopard, je stala 30$! Bistveno manj kot katerikoli Windows.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 19.02.2011 20:02:30
Hvala za odgovore. Malo bom še raziskoval, ko bo čas pa preskočim pogledat sosedovo travo.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 19.02.2011 20:04:38
Jaz z OS X updati je tako. KO kupiš računalnik, dobiš zraven DVD kjer je gor recimo OS X 10.5.2
Torej to inštaliraš na nov računalnik in ko pride ven kak popravek (recimo 10.5.3 ali pa 10.5.4), se ti ta sam naloži na računalnik in takrat ne potrebuješ DVD-ja. Ko pa pride povsem nova verzija (primer 10.6.1) pa je potrebno spet dobiti nov DVD. Ta DVD lahko kupiš za ceno okoli 30€ na kateremu ja naložen update, oziroma za 100€ dobiš celoteno inštalacijo.
Tega za sto evrov se ponavadi ne kupuje, ker ta čas že ponavadi kupiš nov računalnik in je DVD priložen zraven.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ženska

Prispevek: #27   Objavljeno 19.02.2011 20:20:39
Narog je napisal/a:

Če bi še NLB izdala proklik za apple bi winse popolnoma pozabil tako pa jih poganjam preko parallelsov.

Skratka prešaltaj.

Saj klik dela brez problema Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 19.02.2011 23:48:09
Naletel na temo in se zabavam ob branju.
Ogromno 'uporabnih' informacij ste natrosili nekateri. Res.

AT lordjimy #17 - res traja na starem MAC-u namestitev 40 minut in potem Software Update nekih 15 minut. Vendar za razliko od povprečnega PC nesrečneža tega ne rabiš početi praktično (skoraj) NIKOLI. Mogoče ob menjavi diska. Predno je mene srečala pamet sem na HP-ju menjal matično 2x in procesor 1x in se zaj... z raznimi blue screeni do onemoglosti. Posledično sem imel na začetku probleme z MAC OS, ker sem hotel non stop nekaj nastavljati. Ko sem se sprijaznil s tem, da zadeva dela tudi brez tega, je postalo življenje lepše.

AT klemn18 #26 - ne drži povsem, kar praviš. Na DVD-ju SL 10.6 za 29€ je KOMPLETNI OS X.
Drugače pa ja, kot je bilo zapisano, preko software update se prenesejo posodobitve, ki so znotraj verzije OS-a (Leopard, Snow Leopard...) SL je štartal z 10.6, sedaj je 10.6.3 in combo update med enim in drugim je ca. 1.13GB. For free!

AT jerca #27 - PRO Klik NI ENAKO Klik!!!!!

Pa še na hitro:

- ekvivalent programske opreme
office - Neo Office - podpira SLO črkovanje + for free
photoshop, adobe acrobat - če imaš licenco, se boš že zdilal za prenos na MAC platformo, ker obstaja oboje za MAC OS X. Če je nimaš....
coreldraw - glej odgovor zgoraj
malo zguglaj zadevo. Imaš mnogo open source programov. Nisi povedal, za kaj potrebuješ/kaj počneš

- možnost priklopa običajnega projektorja - 30€ original, 5€ PRC kopija + da ne rabiš nastavljati ničesar, ker ti MAC sam prepozna projektor in nastavi primerno resolucijo itd itd. Po domače, vštekaš in že je slika na projektorju.

- vzdržljivo ohišje - ALU uni body naj bi to bilo. Malce občutljivo na praske (ostri in kovinski robovi .....) malce previdnosti in ni problema. Jaz ga imam več okoli, kot na mizi, pa je kot nov.

- zaslon, ki ga je mogoče uporabljati pri dnevni svetlobi - glossy je povsem uporaben tudi na soncu zunaj. 13" trenutno nima opcije antiglare. Če boš vzel 15" in ti 150€ ni problem, pa seveda, DA

- osvetljena tipkovnica - imajo vsi, razen Air

- optična enota (minimalno DVD RW). - imajo vsi, razen Air

Res, da dobiš namesto 1 x MBP 2 x WIN PC (kao..), vendar je to butasta logika, ki je mene osebno odvračala od nakupa kar nekaj časa. Ko mi je dokončno počil film in sem kupil ta bedasti obgrižen jabuk, sem ugotovil, kakšen bedak sem bil, da nisem tega storil že davno. Predvsem si postavi realen limit. Razen, če imaš finančni no limit. Potem si kar privošči best off.
Kaj boš delal? Za vse pisarniške, internetne, filmsko gledajoče, amatersko film montažo ali amaterski 'photoshop' itd itd so vstopni modeli dovolj močni. In 4 GB rama je tudi dovolj. (Pod amatersko mislim za domačo uporabo, da ne bo pomote)

toliko
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #29   Objavljeno 20.02.2011 03:37:17
Najlepša hvala AH, ta post pojasni marsikaj.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 20.02.2011 10:19:12
Imam Aira z osvetljeno tikovnico in in zunanjim superdrivom. Delovanje OS se je upočasnilo, da ga ni bilo več moč uporabljati. V naši hiši že nekaj let biva Linux v različnih distro in OSX. Tako da lojalnosti ne manjka.

Včeraj sem se zjutraj lotil nove čiste namestitve na Aira. Vaše minute so pri meni drugače tekle kot pravite. Res je, da sem med fazami namstitve dvakrat jedel, dvakrat peljal psa na sprehod in zamenjal žarnico v prednji levi luči avtomobila ampak danes, ko je minilo že 24 ur, še tale post napišem, TimeMachine mi na zunanji disk izdela 30 Gb težak backup, pa sem fertik.

Torej 26 ur minus logistika minus spanec == 12 ur. Pa mi na misel ne pride, da bi zaradi dolgotrajne namestitve OSX zamenjal za karkoli drugega. Laughing
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 20.02.2011 10:21:17
phoinix go for mac and you will never go back.
če pa poveš specifikaicje tiste toshibe pa lah probaš tud shakanga maca posnet gor. Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #32   Objavljeno 20.02.2011 11:04:32
Toshiba U500-17F
Intel® Core™2 Duo processor P7450 @2.13GHz
2x 2GB DDR2 (800MHz) RAM
TruBrite® WXGA TFT High Brightness display 1,280 x 800
VIDIA® GeForce® G 210M with CUDA™ technology, 512 MB DDR3 Video RAM
Bluetooth, LAN, WLAN, eSATA, USB, VGA out.

To se da narest?
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 20.02.2011 11:44:45
da, poišči hackintosh po forumu Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 20.02.2011 12:26:40
Sem prelistal kar nekaj hackintosha in doživel zbeganost, kot takrat, ko sem prvič slišal da se iPhone lahko Jailbreaka Very Happy

Bom potrpel še teh nekaj mesecev in imel pravega maca Very Happy
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #35   Objavljeno 20.02.2011 12:30:46
44bobi44 je napisal/a:
Imam Aira z osvetljeno tikovnico in in zunanjim superdrivom. Delovanje OS se je upočasnilo, da ga ni bilo več moč uporabljati. V naši hiši že nekaj let biva Linux v različnih distro in OSX. Tako da lojalnosti ne manjka.

Včeraj sem se zjutraj lotil nove čiste namestitve na Aira. Vaše minute so pri meni drugače tekle kot pravite. Res je, da sem med fazami namstitve dvakrat jedel, dvakrat peljal psa na sprehod in zamenjal žarnico v prednji levi luči avtomobila ampak danes, ko je minilo že 24 ur, še tale post napišem, TimeMachine mi na zunanji disk izdela 30 Gb težak backup, pa sem fertik.

Torej 26 ur minus logistika minus spanec == 12 ur. Pa mi na misel ne pride, da bi zaradi dolgotrajne namestitve OSX zamenjal za karkoli drugega. Laughing

Tole je pa nekaj hudo narobe. Jaz sem ga teden nazaj formatiral, pa sem bil v eni dveh urah komplet fertig. Vem pa da sem včasih ko sem šel PC formatirat to počel med vikendom, ker mi je ponavadi cel vikend vzelo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #36   Objavljeno 20.02.2011 14:39:12
če 99.99% uporabnikov nima teh težav, potem definitivno ni kriv OS.

nesi na servis.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 20.02.2011 15:25:19
no9 je napisal/a:

nesi na servis.

OSX hvalim, ne grajam, moj Air je ql. Želim samo še dodati, da namstitev OSX ne pomeni časa, ki je potreben, da pospraviš disk1 in disk2 v original embalažo (ker jih naslednji 2 leti ne boš rabil) ampak čas, ki je potreben, da svoje delovno okolje v celoti skonfiguriraš customiziraš, pa s tem ne mislim Safarija in Maila in namestitev fotografije ozadja.

Torej zbrano in tehtno premišljeno delo, ki pri meni traja več ur, potem imam pa več let mir.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #38   Objavljeno 20.02.2011 16:08:54
No jaz sem to naredil v dveh urah, sem že rekel ter nato še kake 20 minut za jailbreak ipoda. Pa sem z diskom prenašal podatke iz PC-ja (ki je nadomeščal MB za čas ko sem kupoval novega). Tako da bi blo vse skupaj še hitreje z time machine. Ko sem kako leto nazaj formatiral računalnik sem prenašal z TM in je blo hitro končano.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #39   Objavljeno 20.02.2011 16:48:14
44bobi44 je napisal/a:
no9 je napisal/a:

nesi na servis.

OSX hvalim, ne grajam, moj Air je ql. Želim samo še dodati, da namstitev OSX ne pomeni časa, ki je potreben, da pospraviš disk1 in disk2 v original embalažo (ker jih naslednji 2 leti ne boš rabil) ampak čas, ki je potreben, da svoje delovno okolje v celoti skonfiguriraš customiziraš, pa s tem ne mislim Safarija in Maila in namestitev fotografije ozadja.

Torej zbrano in tehtno premišljeno delo, ki pri meni traja več ur, potem imam pa več let mir.

mislim da pretiravaš. Za postavitev sistema rabiš max 2 uri (kot je napisal predhodnik). Ostale stvari lahko postoriš postopoma. Se pa strinjam, da je dober feeling po vseh konfiguracijah in tweakih ... vendar na OSx teče to veliko hitreje kot na winsih/linuxu, ker je preprosto user-friendly.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 20.02.2011 17:42:44
Inštalacijo OS X lahko *bistveno* pospešiš, če sistem namesto iz DVD-ja namestiš iz USB ključka.

V kombinaciji s SSD-jem imaš tako lahko inštalacijo gotovo v pol urce...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani