Oziram se za MacBookom | |||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Imam MBP 13 in v tem času bi winse, vsaj visto že gotovo ponovno nalagal. Apple pa enostavno dela. Sicer me še vedno kakšna stvar moti ampak jih je čedalje manj. Ta hip mi pade na pamet samo razvrščanje v finderju (kao win explorer) kjer mi pomeša mape in datoteke - torej niso na vrhu najprej vse mape. Pa še to se s kakšnim dodatnim-drugim programom da urediti. Če bi še NLB izdala proklik za apple bi winse popolnoma pozabil tako pa jih poganjam preko parallelsov. Skratka prešaltaj. |
|||||||
![]() |
|||||||
Windows se inštalirajo iz particije, nimam DVD-ja. Kako je z MAC OS-i? Pride nova verzija os-a skupaj z novimi mac booki ali v stilu windows - kupi in zamenjaj? |
|||||||
![]() |
|||||||
Ko kupis kateregakoli Mac-a je na njem ze nalozen zadnji OSX po defaultu. Vzges in dela. Tazadnja nadgradnja, iz Leopard na Snow leopard, je stala 30$! Bistveno manj kot katerikoli Windows. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Torej to inštaliraš na nov računalnik in ko pride ven kak popravek (recimo 10.5.3 ali pa 10.5.4), se ti ta sam naloži na računalnik in takrat ne potrebuješ DVD-ja. Ko pa pride povsem nova verzija (primer 10.6.1) pa je potrebno spet dobiti nov DVD. Ta DVD lahko kupiš za ceno okoli 30€ na kateremu ja naložen update, oziroma za 100€ dobiš celoteno inštalacijo. Tega za sto evrov se ponavadi ne kupuje, ker ta čas že ponavadi kupiš nov računalnik in je DVD priložen zraven. |
|||||||
![]() |
|||||||
Saj klik dela brez problema ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Ogromno 'uporabnih' informacij ste natrosili nekateri. Res. AT lordjimy #17 - res traja na starem MAC-u namestitev 40 minut in potem Software Update nekih 15 minut. Vendar za razliko od povprečnega PC nesrečneža tega ne rabiš početi praktično (skoraj) NIKOLI. Mogoče ob menjavi diska. Predno je mene srečala pamet sem na HP-ju menjal matično 2x in procesor 1x in se zaj... z raznimi blue screeni do onemoglosti. Posledično sem imel na začetku probleme z MAC OS, ker sem hotel non stop nekaj nastavljati. Ko sem se sprijaznil s tem, da zadeva dela tudi brez tega, je postalo življenje lepše. AT klemn18 #26 - ne drži povsem, kar praviš. Na DVD-ju SL 10.6 za 29€ je KOMPLETNI OS X. Drugače pa ja, kot je bilo zapisano, preko software update se prenesejo posodobitve, ki so znotraj verzije OS-a (Leopard, Snow Leopard...) SL je štartal z 10.6, sedaj je 10.6.3 in combo update med enim in drugim je ca. 1.13GB. For free! AT jerca #27 - PRO Klik NI ENAKO Klik!!!!! Pa še na hitro: - ekvivalent programske opreme office - Neo Office - podpira SLO črkovanje + for free photoshop, adobe acrobat - če imaš licenco, se boš že zdilal za prenos na MAC platformo, ker obstaja oboje za MAC OS X. Če je nimaš.... coreldraw - glej odgovor zgoraj malo zguglaj zadevo. Imaš mnogo open source programov. Nisi povedal, za kaj potrebuješ/kaj počneš - možnost priklopa običajnega projektorja - 30€ original, 5€ PRC kopija + da ne rabiš nastavljati ničesar, ker ti MAC sam prepozna projektor in nastavi primerno resolucijo itd itd. Po domače, vštekaš in že je slika na projektorju. - vzdržljivo ohišje - ALU uni body naj bi to bilo. Malce občutljivo na praske (ostri in kovinski robovi .....) malce previdnosti in ni problema. Jaz ga imam več okoli, kot na mizi, pa je kot nov. - zaslon, ki ga je mogoče uporabljati pri dnevni svetlobi - glossy je povsem uporaben tudi na soncu zunaj. 13" trenutno nima opcije antiglare. Če boš vzel 15" in ti 150€ ni problem, pa seveda, DA - osvetljena tipkovnica - imajo vsi, razen Air - optična enota (minimalno DVD RW). - imajo vsi, razen Air Res, da dobiš namesto 1 x MBP 2 x WIN PC (kao..), vendar je to butasta logika, ki je mene osebno odvračala od nakupa kar nekaj časa. Ko mi je dokončno počil film in sem kupil ta bedasti obgrižen jabuk, sem ugotovil, kakšen bedak sem bil, da nisem tega storil že davno. Predvsem si postavi realen limit. Razen, če imaš finančni no limit. Potem si kar privošči best off. Kaj boš delal? Za vse pisarniške, internetne, filmsko gledajoče, amatersko film montažo ali amaterski 'photoshop' itd itd so vstopni modeli dovolj močni. In 4 GB rama je tudi dovolj. (Pod amatersko mislim za domačo uporabo, da ne bo pomote) toliko |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Včeraj sem se zjutraj lotil nove čiste namestitve na Aira. Vaše minute so pri meni drugače tekle kot pravite. Res je, da sem med fazami namstitve dvakrat jedel, dvakrat peljal psa na sprehod in zamenjal žarnico v prednji levi luči avtomobila ampak danes, ko je minilo že 24 ur, še tale post napišem, TimeMachine mi na zunanji disk izdela 30 Gb težak backup, pa sem fertik. Torej 26 ur minus logistika minus spanec == 12 ur. Pa mi na misel ne pride, da bi zaradi dolgotrajne namestitve OSX zamenjal za karkoli drugega. ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
če pa poveš specifikaicje tiste toshibe pa lah probaš tud shakanga maca posnet gor. ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Intel® Core™2 Duo processor P7450 @2.13GHz 2x 2GB DDR2 (800MHz) RAM TruBrite® WXGA TFT High Brightness display 1,280 x 800 VIDIA® GeForce® G 210M with CUDA™ technology, 512 MB DDR3 Video RAM Bluetooth, LAN, WLAN, eSATA, USB, VGA out. To se da narest? |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Bom potrpel še teh nekaj mesecev in imel pravega maca ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Tole je pa nekaj hudo narobe. Jaz sem ga teden nazaj formatiral, pa sem bil v eni dveh urah komplet fertig. Vem pa da sem včasih ko sem šel PC formatirat to počel med vikendom, ker mi je ponavadi cel vikend vzelo. |
|||||||
![]() |
|||||||
nesi na servis. |
|||||||
![]() |
|||||||
OSX hvalim, ne grajam, moj Air je ql. Želim samo še dodati, da namstitev OSX ne pomeni časa, ki je potreben, da pospraviš disk1 in disk2 v original embalažo (ker jih naslednji 2 leti ne boš rabil) ampak čas, ki je potreben, da svoje delovno okolje v celoti skonfiguriraš customiziraš, pa s tem ne mislim Safarija in Maila in namestitev fotografije ozadja. Torej zbrano in tehtno premišljeno delo, ki pri meni traja več ur, potem imam pa več let mir. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
mislim da pretiravaš. Za postavitev sistema rabiš max 2 uri (kot je napisal predhodnik). Ostale stvari lahko postoriš postopoma. Se pa strinjam, da je dober feeling po vseh konfiguracijah in tweakih ... vendar na OSx teče to veliko hitreje kot na winsih/linuxu, ker je preprosto user-friendly. |
|||||||
![]() |
|||||||
V kombinaciji s SSD-jem imaš tako lahko inštalacijo gotovo v pol urce... |
|||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |