Jabuk
Mac OS X na navadnem PC-ju ???
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 12.01.2011 14:51:56
Mac OS X na navadnem PC-ju ???
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam par vprašanj za vas, ki ste strokovnjaki za Apple. Imam namreč nekaj manjših a upam da rešljivih težavic. Najprej me zanima ena zadeva. Iz interneta sem potegnil operacijski sistem Max OS X 10.6.5 in ga s pomočjo iBoot-a in USB ključa namestil na svoj PC. Uspešno sem ga uspel tudi nadgraditi na 10.6.6. Sedaj pa se pojavijo problemčki. Prvi je ta, da mi ne dela internet in resolucije ozadja ne morem spremeniti v višjo. Vse to je stvar driverjev. To se zavedam. Vendar ne vem kje jih najti oziroma kako jih sedaj naknadno inštalirati ko je sistem že inštaliran. Imam pa osnovno ploščo ASUS P5K-E in na njej integrirano mrežno in wireless kartico. Torej potrebujem ta dva driverja. Potem imam vgrajeno ATI Radeon X1950Pro grafično kartico. Potrebujem tudi ta driver. Zvok, miška in tipkovnica mi pa delujejo normalno. Rad bi le grafiko porihtal in internet, da bi mi delal. Naslednji problem pa je, da mi MAC OS X noče zalaufati, če nimam notri iBoot CD-ja in se mi sistem vedno boota preko njega. Za vašo pomoč vam bom zelo hvaležen, če mi lahko kdo pomaga. Hvala stokrat vsem v naprej za vaše odgovore.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 12.01.2011 15:06:17
rule #1 "hackintosha", ne updejtat dokler na netu ne prebereš da je safe.
rule #2 če dela tako kot mora ne delaj nič.

drajverje poskusi iz kake"hackintosha" releasa pobrat, .kext koncnice isces
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Vič
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 12.01.2011 15:12:05
Re: Mac OS X na navadnem PC-ju ???
http://www.hackint0sh.org/

Tukaj bo verjetno bolj primerno mesto, kjer boš dobil odgovore na svoja vprašanja. Uradnih driverjev ni. So samo driverji ki jih nekateri uporabniki programirajo - in načeloma 100% podpore ni prav tako ni nobenega zagotovila da bodo gonilniki ki si jih potegnil dol delali.

Jaz sem spravil 10.6 na Toshibin prenosnih -> to je bil hiter del.
Potreboval pa sem gonilnike za skorajda vsako napravo: tipkovnico, trackpad, grafično, zvok, ... Dela je bilo veliko, saj je na netu veliko gonilnikov, in nekateri ne delujejo.

Bootanje - jaz imam za to namenski USB ključ (256 MB) na katerem je naložen Chameleon Bootloader. Z njega se mi naložijo vsi potrebni gonilniki, potem pa se boota sistem.
Res pa je da imam jaz "kvazi" dual boot - Windowse in Mac OSx.
V Windowse se mi računalnik normalno zažene, če pa hočem v Mac preko USB ključa.

Je mogoče komplicirano, vendar je na ta način sistem enostavneje posodabljati. Saj imaš na disku vedno čisto kopijo MacOS -a.

Kaj naj rečem - srečno pri iskanju gonilnikov - jaz sem se matral 2 meseca da sem vse skupaj zbral.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Vič
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 12.01.2011 15:16:46
Pozabil na eno sila pomembno zadevo kar se tiče gonilnikov.

Če boš uporabljal 32bitni sistem potem rabiš 32bitne gonilnike če pa 64bitni sistem pa 64 bitne gonilnike.

Srečno...

Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 12.01.2011 15:21:14
Kako pa naj vem koliko je sistem bitni? Naložil sem pač Snow Leopard 10.6.6. in dela vse Ok. Rabim samo driverje za mrežo in za grafiko. Pomagajte mi. Kje? Kako? Sem laik v tem.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani