Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Aiport Extreme in dostop do USB diska
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 30.11.2010 11:32:16
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Si registriral svoj APE v mobileme racun...?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 30.11.2010 11:43:09
Aha ... To pa nisem! Naredim zdajle in sporočim.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 30.11.2010 11:48:15
Nevem. če ravno to spada v to temo ampak bom vseeno kar tukaj vprašal. In sicer me zanima kakšna je hitrost med Airport Extreme na katerega je priključen USB disk in Macbook Pro npr. če hočem z računalnika kopirat en 4GB film na tisti priklopljen disk.
Zdaj imam napreč WRT54GL in WD TV na katerega je priklopljen disk in to zgleda potem na računalniku kot neke vrste strežnik in ko hočem kaj skopirat hitrost na preseže 1Mbp/s, kar je počasneje kot mi torrent dol vleče Confused tudi če hočem kaj kopirat na drugi računalnik je to nekje maksimalna hitrost in to je potem res mučno tako dolgo čakat, da se kaj skopira (sploh kaj večjega).
torej me zanima, če se ta N standard pozna bistveno na hitrosti. Najboljše bi mi bilo, če bi mi to povedal nekdo, ki ima zadevo doma in to redno prakticira.
LP
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 30.11.2010 11:51:58
jamess je napisal/a:
Aha ... To pa nisem! Naredim zdajle in sporočim.

V bistvu ne vem kaj naj bi še registriral? Namreč na AirPortu sem vpisal svoj mobile me account, na računalniku pa tudi. A moram še kje kaj vpisat?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 30.11.2010 11:54:49
Na spletni strani od appla pise, da moras v mobileme racunu registrirati APE. Tako pac pise tam... hm.

----

Access your drive over the Internet.
Say you’re traveling and you need a file on the hard drive connected to your AirPort Extreme back at home. If you’re a MobileMe member using Mac OS X Leopard or Snow Leopard, no problem.* You can access all the files on your shared drive over the Internet. Simply register your AirPort Extreme with your MobileMe account, and your drive appears in your Finder sidebar just like any other attached drive. It’s like having your own personal file server wherever you go.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 30.11.2010 11:57:23
Ni čisto enak primer, je pa podoben.
Iz Macbook-a brezžično (5 GHz band - N standard) preko Airport Extrema in nato na iMaca (je povezan direktno z Airportom preko gigabitne povezave) je prenos cca. 1,58 Mb/s. Se pravi 95 Mb je skopiralo v 60 s.
Mnogo bolje je, če ni brezžične povezave in so vsi na gigabitni mreži. Potem mi leti vse skupaj med 20 in 30 Mb/s (imam starejšega Powermaca G4 za server in so tam malce počasnejši diski).
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 30.11.2010 12:03:04
haroker je napisal/a:
Na spletni strani od appla pise, da moras v mobileme racunu registrirati APE. Tako pac pise tam... hm.

----

Access your drive over the Internet.
Say you’re traveling and you need a file on the hard drive connected to your AirPort Extreme back at home. If you’re a MobileMe member using Mac OS X Leopard or Snow Leopard, no problem.* You can access all the files on your shared drive over the Internet. Simply register your AirPort Extreme with your MobileMe account, and your drive appears in your Finder sidebar just like any other attached drive. It’s like having your own personal file server wherever you go.

Ja, to sem naredil. V samem APE se vpiše "Register with MobileMe" in tam notri sem že takoj vpisal svoj mobileme account, jp.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 02.12.2010 23:45:35
MarkB je napisal/a:
jamess je napisal/a:
Zaenkrat imam še dinamični IP, ampak se mi s CMD+K poveže in dela in vidim disk in read/write dela super in hitro.

Po moje te heca tvoj zunanji IP in potem naprej router.

Tako kot ti razlagaš, bi vsak ki bi vpisal tvoj zunanji IP imel dostop do tvojega diska, recimo. To verjetno ne bo šlo.

Zakaj ne? IP + login je pri meni dovolj ...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani