iPhone 4-proximity sensor? | |||
Pri meni se ekran med pogovorom navkljub 4.1 spontano vklaplja in posledično z licem prekinjam pogovor, celo včasih vklapljam kakšne aplikacije ne da bi sploh vedel. Verjetno res nisem s telefonom povsem pri miru ampak isto sem počel prej s 3G in se mi to ni dogajalo... Je kaj novega glede tega? |
|||
![]() |
|||
Če ti ta ne odpravi težave, ti preostane samo še servis. |
|||
![]() |
|||
Če prav razumem, ti nimaš nikakršnih težav? Ali bi ga lahko teoretično zajebaval pritisk/ne-pritisk na famozni call-forward-dismiss button? |
|||
![]() |
|||
Težave lahko povzroča samo kako ohišje, ki prekriva senzor, ali pa slab/pokvarjen senzor v telefonu. Kaj so oni v bistvu naredili pri iOS 4.1, s čimer so hoteli odpraviti težavo? Oni so samo softwaresko zmanjšali občutljivost senzorja... to pomeni, da potrebuje dalj časa za zatemnitev in dalj časa za osvetljitev zaslona (in je tako manj občutljiv na nihanje meritev med klicem). Ampak zgleda so nekateri senzorji v telefonih tako zanič, da tudi to ne pomaga. |
|||
![]() |
|||
Opazil sem, da se mi zaslon ponavadi prižge takrat, ko ga imam usmerjenega v ušesno luknjo pod določenim kotom. Ker je senzor postavljen tik nad zvočnikom in ker deluje po principu odboja (difuzni), sklepam, da je eden od glavnih razlogov ta. Takrat je razdalja do kože večja (nižja vrednost odboja) kot če ga držim tako, da je senzor usmerjen na uhelj (višja vrednost odboja). Mogoče premalo utemeljena ugotovitev, ampak se mi zdaj, ko telefon položim rahlo višje, to skoraj ne dogaja. |
|||
![]() |
|||
Bom probal popravit tehniko držanja telefona... ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |