Jabuk
iPhone 4-proximity sensor?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 02.11.2010 11:28:56
iPhone 4-proximity sensor?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sem malo gledal poste na to temo pa mi ni jasno ali so se vam s 4.1, ko naj bi bug odpravili, težave končale???

Pri meni se ekran med pogovorom navkljub 4.1 spontano vklaplja in posledično z licem prekinjam pogovor, celo včasih vklapljam kakšne aplikacije ne da bi sploh vedel. Verjetno res nisem s telefonom povsem pri miru ampak isto sem počel prej s 3G in se mi to ni dogajalo...

Je kaj novega glede tega?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 02.11.2010 11:40:02
Probaj iOS 4.2 GM, ki je danes izšel (do sedaj je bil GM še vedno enak verziji, ki je izšla kasneje kot final verzija).

Če ti ta ne odpravi težave, ti preostane samo še servis.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 02.11.2010 11:47:43
Hvala Mikrohard, z novo verzijo bom raje počakal...sem se že nekajkrat namočil z upgradi, ni tako kritično...

Če prav razumem, ti nimaš nikakršnih težav? Ali bi ga lahko teoretično zajebaval pritisk/ne-pritisk na famozni call-forward-dismiss button?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 02.11.2010 11:56:18
Ne... softwareske zadeve ne bi smele imeti vpliva na delovanje senzorja.

Težave lahko povzroča samo kako ohišje, ki prekriva senzor, ali pa slab/pokvarjen senzor v telefonu.

Kaj so oni v bistvu naredili pri iOS 4.1, s čimer so hoteli odpraviti težavo? Oni so samo softwaresko zmanjšali občutljivost senzorja... to pomeni, da potrebuje dalj časa za zatemnitev in dalj časa za osvetljitev zaslona (in je tako manj občutljiv na nihanje meritev med klicem). Ampak zgleda so nekateri senzorji v telefonih tako zanič, da tudi to ne pomaga.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 02.11.2010 12:26:14
Težav s senzorjem in prižiganjem zaslona na predhodnih verzijah 4.x sploh nisem imel. Na 4.1, pa se občasno zgodi, da se mi zaslon med pogovorom prižge.

Opazil sem, da se mi zaslon ponavadi prižge takrat, ko ga imam usmerjenega v ušesno luknjo pod določenim kotom. Ker je senzor postavljen tik nad zvočnikom in ker deluje po principu odboja (difuzni), sklepam, da je eden od glavnih razlogov ta. Takrat je razdalja do kože večja (nižja vrednost odboja) kot če ga držim tako, da je senzor usmerjen na uhelj (višja vrednost odboja).

Mogoče premalo utemeljena ugotovitev, ampak se mi zdaj, ko telefon položim rahlo višje, to skoraj ne dogaja.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 02.11.2010 12:31:51
Hvala obema za razlago! Tale softwarska rešitev v 4.1 pri 3G ni bila potrebna, ker je bil telefon toliko počasnejši, da je delovalo bp...

Bom probal popravit tehniko držanja telefona... Very Happy
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani