PLEX problem! | |||||
Imam MAc minija, kateri mi v dnevni sobi služi kot multimedijski center... Imam pa en problem! Na Minija je priključen zunanji disk, na njem je glasba, filmi in tv serije. Problem nastane, da naprimer ko dodam nov del nanizanke na disk ga Plex sploh ne prepozna oz ga ne doda.. Med tem ko filme dodaja brez problema... Vse sem že pregledal in imam vključeno da na začetku pregleda za nove vsebine pa ni uspeha. Je kdo imel podoben primer? Ga je rešil? Al je to samo kakšen bug? Ker v XBMC deluje brez problema zadeva mi je pa Plex nekako velik bolj všečen. Tudi če dam XBMC isti skin je plex naravnost čudovit... Hvala za vsak odgovor in lp |
|||||
![]() |
|||||
Plus to da moraš TV serije imeti v mapi urejene na naslednji način: TV Shows/Las Vegas (2003)/Season 1/Las Vegas S01E01 .... |
|||||
![]() |
|||||
Vlečem lih zadnjo verzijo plexa dol, da vidim če bo s to delovalo zdj normalo... |
|||||
![]() |
|||||
LP |
|||||
![]() |
|||||
Poročaj kako je z najnovejšo verzijo. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Poročam ![]() No evo zadnja verzija deluje odlično ![]() Sem kr presenečen, sem celo kupil aplikacijo plex za ipada, katera deluje super, ampak me jezi, da pred nakupom nisem pogledal če streama tudi podnapise, katere žal za enkrat ne bo pa mogoč v prihodnosti upajmo. Me pa pri novi različici Plexa jezi predvsem to, da so sedaj npr ko greš pod Movies je še en podmeni vmes, kateri te vpraša katere filme želiš pogledat (npr zadnje dodane, zadnje predvajane...), enako pri Tv Shows... Ve kdo če se da to izklopit? Mi je prav nadležno!!! Prejšnja verzija je imela boljše to v skinu ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Čau, ja ta vmesni korak je res nadležen. Razvijalci sicer pravijo (bral na njihovih forumih), da naj bomo potrpežljivi, da je to stvar navade in sprememba načina uporabe Pleska in da nam bo to zlezlo pod kožo. Razlaga je, da ne bi vedno brskal med vsemi vsebinami, ampak vse filtriral z nekimi parametri. Se strinjam, da je to fino pri večjih knjižnicah, 200+ filmov ipd, zato upam, da bodo zrihtali opcijo za izklop tega vmesnega koraka. Jaz sem šel zaenkrat nazaj na .8, imam tudi Aeon skin in mi je všeč funkcija, ko iz glavnega menija s puščico dol, izbereš kriterije v podmeniju, če želiš. Je pa res, da je scrapper v .8 totalno umru in moram fanarte ročno dodajat. Bo treba vseeno it na .9, čeprav me še nekaj stvari moti tam ... Glede tega vmesnega koraka je bilo večino predlogov, da bi razvijalci to naredili, kot opcijo. Bomo videli. Mene je to tudi zmotlo. Drugač pa mam isto Minija v dnevni s Plexom, Super zadeva. lp, m |
|||||
![]() |
|||||
Simple fix from xbmc forums can be applied to Plex also: http://blog.xbmc.org/forum/showthread.php?p=412729 Edit /Applications/Plex.app/Contents/Resources/Plex/system/scrapers/video/tvdb.xml and change all references from http://images.thetvdb.com to http://thetvdb.com |
|||||
![]() |
|||||
Ker fora da mam na Macbooku libary od itunsa v piko porihtano ne vem pa kako bi zdj naredil da bi se še na mac miniju v dnevni sobi naredila identična kopija v itunsu... Sem probaval prenesti to kar imam na macbooku na minija pa mi je Plex dodal tako smešne coverje da fertik ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Probal sem oboje, uporabit iTunes plugin in direktno indeksirat folder. Kar se tiče coverjev ni bil problem, v obeh primerih je vzel tiste, ki so zapisani v ID3 tagih. Kar je tebe zmotilo, so bli verjetno coverji / arti izvajalcev, ki se pojavijo preden izbereš posamezen album. To je verziji .9 dosti bolje zrihtano, saj scrapper nabere kvalitetnejše fotke in opise bandov ter albumov. Mene je bolj zmotilo, ker se je pojavil problem s hitrostjo brskanja po albumih, saj ima Plex .8 očitno težave z večjimi knjižnicami (imam indeksiranih cca 30.000 + skladb). Zankrat sem itak nazaj na .8 kjer uporabljan način indeksiranega folderja, torej ne iTunes plugina, ker slednji ne omogoča scrollanja po skladbi, ampak samo funkcijo naslednja / prejšnja skladba. ZANIMIVOST: Sem zadnjič na drugem macu naložu .9 in se je v meniju Music v trenutku pojavila muska iz Minija v dnevni, kjer je sicer še v .8. Preko mreže je delalo neprimerno hitreje, kot na .8 lokalno! Tako, da mislim, da je v .9 glede muske dosti bolje zrihtano, predvsem hitrost in scrapper. Musko v Plexu imam sicer zaenkrat le za dopolnitev funcionalnosti, sicer najraje uporabljam iTunes remote na iPod Touchu, kjer vse skupaj dela kot mora (testiral tudi z 60.000+ skladbami v knjižnici). Upam, da ti bo kaj v pomoč. lp, M |
|||||
![]() |
|||||
Pa še nekaj; filme gledam preko MacBooka na TVju, pa me zanima ali je možno nastaviti, da se zaslon na MacBooku ugasne medtem, ko se film predvaja na TVju? VLC to omogoča. Hvala. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |