Vent in MSTORE Avstrija | |||||||||||||
Pohvalno to s telefonsko telefonsko številko, hvala. Zanimivo, da jemlješ slabe primere, da opravičuješ svojo prakso. Kaj, ko bi se pohvalil s kakšnim, ko si boljši od običajne prakse. A roba pa je še zmeraj z Madžarske al kako? Veliko poslujem z Madžari, pa vem, da kar gre skozi njihove roke... Pa še nekaj me zanima, zakaj je nemška apple tipkovnica boljša od slovenske? Na to najbrž ti nimaš vpliva, ampak zanima me pa le. In ja, sovražim prodajalce Apple računalnikov, ki so ponavadi še bolj snobovski kot kupci Applovih proizvodov. Ne maram, da me prodajalec gleda zviška, ker ob nakupu računalnika porabim samo med dva in tri tisoč evrov za nakup navadnega PCja. Ja navadnega PCja, z malo lepšim ohišjem in bolj zanimivim operacijskim sistemom, ki je izdelan v isti fabrki na kitajskem kot ostali PCji. Ostalo je isto ali slabše kot pri drugih prodajalcih/proizvajalcih. (Včasih so bli vsaj procesorji drugačni, pa si snobizem še nekako prebavil.) Da ne omenjam enormnega padca kvalitete izdelave in tu je bistvo tvojega konflikta z Matevževem. |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Ljudje smo čudna bitja in na prvo žogo večinoma šimfamo se pustimo sprovocirati po razmisleku pa najdeš veliko pozitivnih stvari. Jaz sem zelo pozitivno naravnan in veliko "boljših" situaciji se mi dogaja, hitro pa to potem preide v samohvalo ipd.
Apple je dobro preračunal kje bo postavil to stično točko za vzhodno evropo in meni se zdi dobra.
Z mojega brega stvar zgleda drugače, ko nekateri kupci mislijo, da kupujejo nepokvarljivo robo in se čudijo kako lahko v Apple-u crkne CD saj to je Mercedes. Mislim, da malo naprej razlagaš o temu in za to skrbi garancija ali jamstvo, ki krije stroške odprave te napake. Kupci tudi mislijo, da jih prodajalci gledajo zviška a ne vem zakaj bi saj ti kupci prodajalcem prinašajo posel, kruh... Absolutni znesek z gledanjem zviška in od spodaj nima prav nobene zveze.
Bistvo konflikta z Matevžem je da ni konflikta ![]() Padca kvalitete izdelave ni in do sedaj še nihče ni omenil, sam ga v procentih ne opazim oz. celo ravno obratno. Če pa misliš, da Matevža moti, da je za garancijsko zamenjavo Apple uporabil class B LCD kot vsi proizvajalci LCD matrik (razen za radarje in medicino, kjer uporabljajo A) potem je to to. Milo rečeno je čudno, da Matevž nekomu, ki ga ne pozna zaupa na "prazno" besedo; argumentiranemu, dokumentiranemu dejstvu, da to ne sodi v to jamstvo pa ne pride nasproti. Seveda se tudi sam strinjam, da bi bilo krasno, ko bi bilo to 0 pixel, sploh če sam gledam v tak ekran, ki ima mrtev subpixel, žal pa ni tako. Predstavljaj si kaj bi bilo s ceno če bi ugodili še tej želji ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Pa kaj tebi ni jasno? Obstajajo procesi, procedure in pravila, ki jih ne določajo trgovci. In take komplikatorje kot si ti bi jaz ruknil skozi vrata še predno bi dobro odprli usta... Če so procedure in predpisi OK za vse ostale, potem so tudi zate. |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Dihi, dihi... Me veseli, da bi ti tut pod tovornjak skočil, če bi vsi ostali tut... |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
”Padca kvalitete izdelave ni in do sedaj še nihče ni omenil, sam ga v procentih ne opazim oz. celo ravno obratno.” LOL |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Tudi cenovna pretvorba (ne glede na davke) ZDA cen mi ne ugaja. Apple se je že zdavnaj prelevil v "greedy" korporacijo. Edini, novi, zame (še lani) dosegljiv, namizni računalnik z jabolčno oznako se je neizmerno podražil, vstavljene komponente pa so slaba šala. Da ti za toliko denarja, kolikor zahtevajo za osnovni model, ne dajo 4 GB RAM pomnilnika pa kaže na dejstvo, da je pri Applu pomembna le še oblika (beri: šminka). |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
V Gradcu lahko tudi naročiš macbooka s slovensko tipkovnico, tako, da to ni ovira. |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
sem prebral vso temo - wow ![]() če povzamem, ima Matevž ene stvari čisto prav, druge pa ne. Enako velja za No.1, @No.1 vem, da pride kakšna tečna stranka tu pa tam, ma kot dober biznismen se to pogliha - pa magari na svoje stroške. Če podelim svoje izkušnje... nekaj let sem živel v NYC in poznam več al manj kako gredo stvari tam. Servisna izkušnja z DELL-om: prenosnik je bil star cca 2.6 leta (inspiron ~8900) imel je extended garancijo na 3 leta. Naenkrat je začel crkovat, klical sem DELL support (podobno kot tu 080.. cifra, katera me je seveda vezala v Bangalore, Indija), poslali so mi DHL kurirja kateri je prevzel računalnik in sem lahko na netu sledil stanje popravila. Ta postopek sem žal 3x ponovil, 3x niso odpravili napake, čeprav je bila zamenjana plošča, grafična in LCD ekran. Ko sem 4ič klical sem bil že kr jezen in sem Indijki na drugi strani rekel, da zdaj pa hočem nov računalnik. Odgovor je bil, da ni problema. Vprašal sem, če lahko doplačam za boljše komponente kot so bile v temu (bil je že outdated procesor in ostalo) - na kar mi je odgovorila, da to žal ni mogoče in da bom dobil nov računalnik v vrednosti tega. Sem si mislil, ok jbg... vsaj delal bo. Čez 4 dni me čaka DHL kurir z novo škatlo, odprem in notri je bil super-duper latest DELL prenosnik. Ko je rekla v vrednosti pokvarjenega je očitno mislila na vrednost prvotnega računa (~2000$ takrat). Meni, kot malemu Slovenceljnu v tujini se je to zdelo wow. Prodajna izkušnja pri Apple-u: Grem v Apple store na 14i in 7 aveniji (tanova trgovina), naročim MBP 17 - takrat top spec (brez avansov, kazanja ID-ja ali drugo) in mi pove, da bo jutri tukaj. Pridem naslednji dan, računalnik me čaka, predno sem plačal sem rekel, če ga lahko prižgeva da pogledam, če bi bil slučajno kak dead pixel. Genius pravi, da ni panike - odpreva škatlo računalnik BP, mi izda račun, plačam in happy end. Pa še ena offtopic izkušnja: Uporabljal sem T-Mobile kot GSM operater. En dan je zgleda crknila celica v moji četrti in ni se dalo prejemati ali klicati za kako uro. Šel sem na kosilo ven iz mojega kvarta in ugotovil, da tam telefon dela. Kličem na customer support in se potožim, da pri meni doma pa ne dela. Gospa me vpraša par podatkov in se mi opraviči zaradi nevšečnosti. Izkoristil sem priliko in potarnal, da sem pričakoval pomembne poslovne klice in da to ni sprejemljivo - nakar mi reče: "I'm very sorry for the inconvenience, sir. We are doing our best to fix the issue as we speak, but in the meantime what I can do - is clear your montlhy bill for you, how does that sound?" Kako mislite, da sem se počutil? Ko car! Poskusite to pri siolu, t-2-ju, mobitelu, simobilu ali kjerkoli... Pa, da se vrnem... Verjetno je marsikdo vsaj 1x bil v tapravem apple store-u, kjer imaš "genius-e", ko Matevž pravi o prijaznosti predpostavljam, da se nanaša na take izkušnje - kjer ti tolko lezejo v rit, da so mi včasih že malo odveč pa jih prosim, da me malo pustijo samega. Spet pa je res, da tudi v tapravem Apple storeu, vsi vsega ne vejo in večkrat povedo kaj "kar tako", ljudlje smo ljudlje eni taki, drugi onaki. Ma bottom line je ta, da če primerjam trgovce in serviserje iz tujine s temi, ki so tukaj pri nas - je to DAN in NOČ. Jaz osebno, če se le da' kupujem v "zahodnem" svetu. @Matevž, če si iz LJ se zapelji do Trsta v BIP computer, večina govori slovensko, so cool in verjetno boš dobil boljše cene. Če pa rabiš slovensko tipkovnicno jo kupi pri nas. Ampak je pa res, da nemoreš danes tako, jutri onako. To res ne gre. |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Ta tema sploh ne bi bila potrebna, če bi jaz pred začetkom pisanja dejansko poklical na mstore in se pozanimal. Sam nimam nobenega namena (več) EPL fanov prepričevat v nasprotno, tisti, ki pa so voljni slišati še drugo stran, pa si bodo, tako kot si si ti, prebrali celo temo in moje izkušnje z njimi. Samo za primerjavo, uro in pol stran od Ljubljane sem kljub 4% nižjemu popustu (v Ljubljani sem uveljavljal 10%) dobil opazno boljšo ceno, poleg tega pa še nepopisno prijaznost mislim da hčerke lastnice. Če je kdo na tem svetu potrpežljiv in utrežljiv, ko kliče kupec iz Slovenije in prosi za pisna potrdila glede politike vračanja, je to ta gospodična. Ampak hec je tukaj, da sva se vse zmenila v 3 minutah in nasmejana končala pogovor. Ona je obljubljeno poslala po mailu (ni šla nič čez določila Appla, standardna praksa samo), jaz pa takoj naslednji hip odprl Klik in nakazal keš. Kein Problem. Nisem težil po njenem mnenju, samo kupoval sem. Z vprašanji stila "kaj če", seveda. In slovenske tipkovnice imajo tudi. Vglavnem, neverjeten buying experience, definitivno bom vsem znancem svetoval podobno. To, kar imamo v Sloveniji je kot NY vs Iraq primerjava McDonaldsov. In samo naj se kdo oglasi, kako je build oz. quality control pri 2010 iMacih dober in kako Apple forum predstavlja nek nepomemben procent kupcev. Ljudje po nasvetih geniusov 1x,2x,3x, ali celo 4x vrnejo iMaca, dokler ne dobijo 100% delujočega. Yellow tint, glasen disk, cvilenje PSU-ja, mrtvi pixli.. so več kot le neki slučaji, pravzaprav so kar pogoste napake pri izdelavi najnovejših iMacov. Me prav zanima ali stranke v Sloveniji (z izjemo Boštjana, ki je opazil yellow tint problem in s tem žal mora živeti, saj servis napake v več poizkusih ni uspel odpraviti) stvari ne opazijo, ali pa jih preprosto nočejo opaziti, saj vedo, da so še isto sekundo, ko artikel odnesejo iz EPL-ja, prepuščeni svetu zakonov, prepriranja in servisu. No, za takšne, ki pa ne glede na vse težave še vedno hočejo iMaca in se hkrati ne zadovoljijo z odgovorom Apple premium prodajalca, naj se raje obrnejo na prestižnejše znamke, obstajajo trgovine v Italiji, Avstriji... PS, Brez popustov: Apcom, 2 532 evrov. Istyle, 2 659 evrov. Tujina, 2 313 evrov The fuck? Pa še celo vrnem ga lahko, če je defekt. ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
dobil takšn občutek tudi v city parku... pa tudi v istor-u... pač to je lastnost človeka / dodana vrednost? zaradi katerega kupiš kako stvar tam ali ne... mogoče CELO zaradi tega kupiš kako se je ona/on obnašala... lahko tudi povem primer iz iSTORE-ja iz mariborja.. ko sem poslal že 3 e-maile pa sploh odgovor nedobim... za vrednost recimo 1.000 € ... to je nasplošno v naših trgovinah v sloveniji zelo pogosti POJAV ! saj nedolgo nazaj sem imel izkušnjo... da sem šel v trgovino... in glede na to da sem na računalnikih od comodoreja... dalje... in zadnjih 8 let na mac-ih... pa grem v bigbang in tam en jebeni prodajalec ko ga recimo računalništvo sploh nezanima... je na tem odelku mi pametuje kaj in kako... take stvari poslovodje sploh nebi smeli dovoliti da se dogajajo... ampak SE! prinas je bolj pomebno če koga "POZNAŠ" v trgovini... lp |
|||||||||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |