Jabuk
Upgrade na Snow Leopard
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 01.07.2010 16:31:59
Upgrade na Snow Leopard
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Doma imam že dva meseca DVD od Snow Leoparda pa se mi nikakor ne, da zadeve nadgraditi (trenutno mam Leopard 10.5.8 na malo starejšem iMacu). Sedaj se pa nekako ne morem odločiti ali bi šel na upgrade al reinstall al archive and install. Po pravici povedano se mi ne da ponovno nameščat vseh aplikacij in vsega sranja. Ker sem v preteklosti že naredil eno ogromno napako z Leopardom in sem ga potem rešil z archive and install je že sedaj malo štekajoč (takrat po tistem reševanju sem imel kar velike probleme).

Torej rabim nasvet - ali se splača naredit upgrade ali naj raje ponovno namestim zadevo? Ali lahko na iMacu izvedem remote upgrade? Vem, da obstaja opcija remote install za mac minija in Macbook Air. Ali bo ista zadeva delala za iMaca? In ali se da na ta način sploh izvesti upgrade?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 01.07.2010 18:42:43
Re: Upgrade na Snow Leopard
roli je napisal/a:
Doma imam že dva meseca DVD od Snow Leoparda pa se mi nikakor ne, da zadeve nadgraditi (trenutno mam Leopard 10.5.8 na malo starejšem iMacu). Sedaj se pa nekako ne morem odločiti ali bi šel na upgrade al reinstall al archive and install. Po pravici povedano se mi ne da ponovno nameščat vseh aplikacij in vsega sranja. Ker sem v preteklosti že naredil eno ogromno napako z Leopardom in sem ga potem rešil z archive and install je že sedaj malo štekajoč (takrat po tistem reševanju sem imel kar velike probleme).

Torej rabim nasvet - ali se splača naredit upgrade ali naj raje ponovno namestim zadevo? Ali lahko na iMacu izvedem remote upgrade? Vem, da obstaja opcija remote install za mac minija in Macbook Air. Ali bo ista zadeva delala za iMaca? In ali se da na ta način sploh izvesti upgrade?

No.. jaz sem se podobno kot ti odločal... samo da je pri meni trajalo pol leta. Ker imam Minija prvenstveno za HTPC, sem čakal, da na Plexu poštimajo issue z remote-om in v build dodajo strojno pospeševanje x264.
No potem sem se le lotil in sicer clean instal in potem combo update. Moram rečd, da SL precej bolj gladko in hitreje teče kot prej Leopard. Edino, kar pri inštalaciji nisem predvidel je bilo to, da rabiš wired keyboard, ker si z BT nisem mogel kaj dosti pomagat (ali pa jaz ne znam).
Tko da... jaz ti svetujem clean install, go fo it !
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 01.07.2010 20:26:02
Na SL bom šel (predvsem zaradi tega, ker SDK za iOS 4 ne dela na Leopardu) sam se res ne morem odločiti ali upgrade ali clean install. Najraje bi šel z clean install sam vem da bom pol cel mesec porabil, da bom spet vse namestil in nastavil da bo delalo približno tako kot hočem. In to mi ni ravno všeč.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: PREKMURJELAND
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 01.07.2010 21:05:48
ja glej... če maš že tak vse skup zbrkano... pol komot clean install.. če pa ne! jaz se nebi zajebaval... vse še enkrat (čeprav bi pomojem v kakih 4ih urah lahko zriktal - softwearsko) ... jaz sem inštaliral že 2x na imac-u , macbook-u ter macbook pro-ju in zdaj še čakam na novi superdrive da še na mac pro-ju ... in v vseh primerih mi je šlo brez težav in vsi programi - slike - fajli - vseee mi je ostalo tak kot je bilo... takda sam najbolje veš kaj ti bo bolljše..

lp
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 02.07.2010 13:08:46
Jaz sem namestil iz USB ključka. Optična enota is so 2000.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 02.07.2010 15:26:49
kak? si orginalni cd kopiral na usb ?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Novo mesto
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 02.07.2010 18:02:22
amen je napisal/a:
kak? si orginalni cd kopiral na usb ?

Narediš "image" DVD-ja na katerem je Snow Leopard, formatiraš USB kluč na HFS (oz. Mac OS Extended Journaled), potem pa "restoraš" image na kluč.

Vse to narediš v Disk Utility.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 02.07.2010 19:32:57
Evo naredil upgrade in zaenkrat vse dela kot mora. Sedaj pa še nekaj časa da vidimo kako se kaj novi sistem obnese.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 03.07.2010 10:29:31
thnx icysr! bom stestiral 1x tako inštslirati Wink
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani