Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Nov Mini
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 15.06.2010 16:46:09
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
wildapple je napisal/a:

Oblika? Zakaj je bilo treba zadevo pomanjšat?
Da bo še slabši pretok zraka?

Ubistvu se sploh ni tolk pomanjšou, sam nižji je za 2cm, je pa zato širši pa daljši za 3cm
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 15.06.2010 19:03:28
Fantje, ne toliko nergat. Pač ne kupit reč. Tako jaz napravim, ko se ne strinjam s ceno nekega produkta. Wink

Marsikateri Applov produkt sem kupil, marsikateri pa ne bi kupil niti pijan. Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 15.06.2010 20:25:48
pa dobro, saj ne nergamo. Pac se pogovarjamo o novem izdelku. Jaz sem imel dokaj velika pricakovanja za edinega maca, ki (sem) si ga lahko privoscil...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 15.06.2010 20:30:18
tole je zelo drzna poteza jabucnika, podati na trg prakticno enak izdelek za vec denarja. kako se jim bo izslo, bomo se videli
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: blizu
Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 16.06.2010 00:11:59
Meni se zdi zadeva čist ok, ni pa neke revolucije, ki smo jo vajeni od Appla. Tokrat bi prvič lahko reku "isto sranje, drugo pakovanje", dobesedno ... pa vendar ...

Prednost je mogoče HDMI, vendar le če podpira 1.4 standard in če spusti nekompresiran večkanalni audio (DTS-HD MA). Če tega ni, je ta priključek le prihranek za adapter.

Cena se mi pa zdi res visoka, glede na to kar smo bili vajeni pri Miniju. Po drugi strani pa ... berem kako se jezite 800 EUR za Minija ... a 700 EUR za iPhone ni problem Smile Smešno.

Jaz pravim, če hočeš, če rabiš .... kupiš, sicer pač ne. Imam doma dva minija, enega še 1.83 za server, drugi je 2.53, 4GB rama, 500GB disk, ki služi kot HTPC. Cena slednjega tudi ni bila prav nizka.

To, da lahko enostavno zamenjaš / dogradiš ram je pa ... ma kaj vem, bullshit feature. Tako zadevo itak nabildaš ob nakupu in je.

Je pa res, da bi bila za moje pojme cena 800 EUR bolj opravičena, če bi imel v osnovi 4GB rama in 500GB disk.

Kaj čmo ... itak, ga bomo "mogli" kupt slej al prej ... je nepogrešljiv multimedijski gadget v dnevni sobi. Za tiste, ki ga ne potrebujejo, jih pa cena, konfiguracija in morebitne Apple-ove napake okoli tega produkta, ne bi smele tangirat!

lp,
Mitja
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 16.06.2010 07:24:14
muse je napisal/a:
Cena se mi pa zdi res visoka, glede na to kar smo bili vajeni pri Miniju. Po drugi strani pa ... berem kako se jezite 800 EUR za Minija ... a 700 EUR za iPhone ni problem Smile Smešno.

Nimam ne iPhone, ne iPoda. Sem samo Mac uporabnik, to pa je tudi vse.
Jabuček

Jabuček

Kraj: Koper
Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 16.06.2010 07:59:51
muse je napisal/a:

+1 !

Poleg tega, se pa da sceno se malo "zbarantat" glede na to, da ce ste studenti, dobiste 10 % popusta in ce poznate koga ki ma firmo, si zrihtaste lahko se bolj popusta....
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 16.06.2010 15:29:37
bolj na mestu bi bila primerjava cene US in EU. Wink

pri ostalih Apple produktih je, če odmislimo valuto, številka enaka oz. -50, -100 v EU, npr.:
MBP 15", 1799$ in 1749€
Air, 1499$ in 1399€
iMac, 1199$ in 1099€

Mini pa 699$ in 799€ Surprised
kdo nastavlja te cene? Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 16.06.2010 15:42:07
Haha, cena nabita tko kot pri 160gb apple tv. 229$ in nepojasnjeni čudež 419€ pri fmc..

Laughing Laughing
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 16.06.2010 15:46:01
Verjemi, da se bodo cene Applovih izdelkov v prihajajočih mesecih popravile (seveda navzgor).

Danes sem malo spremljal debato na enem od nemških forumih, kjer se pravtako ne strinjajo s to cenovno razliko.

Veliko uporabnikov je mnenja, da se bo cena iMacov, Mac Projev itn. drastično povečala zaradi slabega dolar-evro pretvornika (evru bo v naslednjih mesecih vrednost še bolj padel) in zaradi Applove politike.

Apple namreč želi prodajo svojih izdelkov v Evropi malo zadržati, predvsem da lahko poteši domači (US) trg, ki jim je najbolj pomemben.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #31   Objavljeno 16.06.2010 16:46:41
Fantje, ne se sekirat. Če je reč predraga, se je ne kupi, pa je mir. Cool

Apple TV sem pa sam ubodel v San Franciscu lansko leto. Takrat je bil EURo še dokaj močna valuta, končna cena v EUR z vsemi davki pa manj kot 40% tiste slovenske. Tisti, ki apple TV ubode v Sloveniji po tej ceni 400+ EUR, mora bit res norec. Laughing

Ta nov Mac Mini ima pa tudi prtegnjeno ceno v Evropi. Sad

No, vsaj pri iPad-u so se vzdržali neke totalne nategancije evropejcev, saj je razlika predvsem davčno carinska, pa še kakih 10 EUR zaokroževanja navzgor.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 16.06.2010 17:41:27
ogo mi se radi sekiramo in pljuvamo cez cene.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 16.06.2010 17:43:56
Jaz pa rad kupujem pokovko in ob zobanju slednje prebiram to sekiranje. Laughing
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 17.06.2010 09:46:39
Novega Mac minija so že razstavili na iFixit:
http://www.ifixit.com/Teardown/Mac-Mini-Mid-2010-Teardown/3094/1
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #35   Objavljeno 17.06.2010 10:20:57
wildapple je napisal/a:
Novega Mac minija so že razstavili na iFixit:
http://www.ifixit.com/Teardown/Mac-Mini-Mid-2010-Teardown/3094/1

kak kompaktno in elegantno so sestavljeni računalniki pri apple , res edinstveno
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #36   Objavljeno 17.06.2010 11:02:05
če tko rečemo apple zna izkoristit vs prostor ki mu je na voljo
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 17.06.2010 11:18:14
vbistvu na racun nizje visine se je povecala sirina. all in all se zmer drugo pakovanje isto s***** za visjo ceno

:cmd:
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #38   Objavljeno 17.06.2010 12:06:12
V bistvu so Applovi izdelki čist v kurcu, ker so tako dragi. Aj jebo vas.

Sej ti ni treba kupit minija, al pa iPhona, iPada al pa kej druzga. Raje si kupi kakšen HP slate, je par EUR cenejši, al pa še bolje, kakšen kitajski iPed, ta je ful pocen, more bit ful dober. Al pa kakšen Antec HTPC ohišje pa quad xeon not pa GTX turbo zeta grafiko, boš dal za vse skup ene 320 EUR, pa boš mislu da ti helikopter po dnevni leta. Ej ful dobr no. Pa Androida si ubod, je ful pocen, pa vse tko dobr dela. iPhone je res za en kurac, ker je drag in nima slota za SD kartice. Pa Flasha nima, jao.

Živimo v kapitalizmu, imaš možnost izbire. Kupi, kar se ti zdi bolje (ceneje ali pa boljše). Apple je očitno dobro zastavil, glede na to, kako je zadnja leta uspešen. Apple dela kar hoče, pa če nam je všeč ali pa ne. Meni je všeč, kar dela Apple. Kupil bom iPhone 4. In moj naslednji računalnik bo spet Apple.

Dropbox, syncing documents, music, photos, and video across multiple PCs or MACs has never been so simple.

token je napisal/a:
vbistvu na racun nizje visine se je povecala sirina. all in all se zmer drugo pakovanje isto s***** za visjo ceno

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #39   Objavljeno 17.06.2010 12:20:28
dave je napisal/a:
V bistvu so Applovi izdelki čist v kurcu, ker so tako dragi. Aj jebo vas.

Sej ti ni treba kupit minija, al pa iPhona, iPada al pa kej druzga. Raje si kupi kakšen HP slate, je par EUR cenejši, al pa še bolje, kakšen kitajski iPed, ta je ful pocen, more bit ful dober. Al pa kakšen Antec HTPC ohišje pa quad xeon not pa GTX turbo zeta grafiko, boš dal za vse skup ene 320 EUR, pa boš mislu da ti helikopter po dnevni leta. Ej ful dobr no. Pa Androida si ubod, je ful pocen, pa vse tko dobr dela. iPhone je res za en kurac, ker je drag in nima slota za SD kartice. Pa Flasha nima, jao.

Živimo v kapitalizmu, imaš možnost izbire. Kupi, kar se ti zdi bolje (ceneje ali pa boljše). Apple je očitno dobro zastavil, glede na to, kako je zadnja leta uspešen. Apple dela kar hoče, pa če nam je všeč ali pa ne. Meni je všeč, kar dela Apple. Kupil bom iPhone 4. In moj naslednji računalnik bo spet Apple.

Dropbox, syncing documents, music, photos, and video across multiple PCs or MACs has never been so simple.

token je napisal/a:

Tudi sam imam ATV, MBP-ja, iMac-a, Mav Mini-ja, iPhona in nekaj iPodov ... in karkoli naslednja računalniška investicija bo spet od Appla ...
Zakaj? Ker je tako preprost in preprosto DELA!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 17.06.2010 12:41:54
Vsi tolk težijo s temi cenami.

Pa sej Mobitel nam tudi draži storitve, pa vinjete so šle skor 100% gor, pa elektrika se draži, pa bencin da ne govorim, hrana. Živimo v faking kapitalizmu. Prilagodite se al pa pejte štrajkat. Pa ne na Facebook. Ne mi jamrat. Al pa pejte na Papuo Novo Gvinejo v džunglo žvet (pa še tam se najde kakšen bušman z iPadom).

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani