Jabuk
Nič ne morem inštalirat!!??
Jabi

Jabi

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 16.03.2010 12:10:19
Nič ne morem inštalirat!!??
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Torej imam Snow Leo in velik problem, ki se je pojavil včeraj...
Npr. hočem inštalirat nek program.. prenesem .dmg, ga mount-am in notri je .mpkg datoteka...
Jo odprem, izberem disk in potem je gumb Install (ki ponavadi prikliče vnos upo. gesla) ko ga pritisnem rata siv za tri sekunde in potem se nič ne zgodi.... nič!
To sem probal z več programi in nikjer ne dela.

Mislim, da je nekaj z dovoljenji, ker ko grem v system preference in recimo na varnost, kliknem na klučavnico... napiše autenticating...
Po tem se ne zgodi nič, in spet piše klick on the lock to make changes...

Ko hočem odpirati kriptirane .dmg-je mi napiše Error -60008 (čeprav jih lahko mount-am z terminalom…)

Stvari, ki sem jih naredil da bi to rešil: popravil dovoljenja (disk utlity), zap-ov pRAM (sledil navodilom v applovem forumu)

pogledal sem okoli in nisem našel rešitve… Prosim pomagajte….
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 16.03.2010 12:46:00
Probaj nastaviti nek password, ne brez password in morda bo potem slo.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 16.03.2010 19:40:04
password imam že nastavljen, problem je, da se okno za vnos gesla se ne odpre.... tudi spremeniti ga ne moram....
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 16.03.2010 23:50:39
Po nasvetu z Macuporabnik.si sem šel skozi DVD "super" disk utility... popravil sem dovoljenja... zo. nisem, napisalo mi je:
Citiram:
permissions differ on "usr/share/derby", should be drwxr-xr-x , they are lrwxr-xr-x .
Warning: SUID file "system/liberty/core...as been modified and will not be repaired.

Ko bil sem tam sem še pod reset password spodaj pritisnil, da mi resetira dovoljenja v Home mapi...

a nič od tega ni pomagalo....

boljši opis problema....

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 22.03.2010 14:45:17
"As noted in the previous post, the solution is described in thread:

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2152493

In brief, "bad" preferences in ~/Library/preferences/ByHost/ can prevent authorization dialog to pop up (in any and all cases, not only during installation). In my case the problem was using a custom keyboard created by Ukulele.

The solution is to delete all com.apple.HIToolbox files or possibly all files stored in ~/Library/preferences/ByHost/ and logging out and in again (restarting would not hurt either).

Take notice when recreating reset preferences if and when the problem recurs to identify the culprit. "

Upam da ti bo kej pomagal. Je pa še en napisu, da je meu ta problem zaradi podvojenih fontov. Smile
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 26.03.2010 07:39:21
No9 ja to sem tudi jaz prebral in probal... samo ni pomagalo + zbrisalo mi je slovensko tipkovnico.

Problem sem rešil preprosto po predlogi z Macuporabnik.si z restavriranjem s Time machine backup-a....

hvala za vso pomč problem je rešen.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani