pdf printer, ki dodaja podlago | |||
To bi rabil za printanje računov/dopisov. Sprintal bi samo vsebino, aplikacija pa bi dodala ozadje, na katerem bi bil logo in generalije in vse skupaj spravila v pdf. |
|||
![]() |
|||
Ponavadi (no, ne vse) že poslovna aplikacija to omogoča. Če pa delaš "ročno" račune ala Office, iWork, OpenOffice lahko shraniš kot .pdf format. Še prej narediš pa predlogo s tvojim logotom in vse. OpenOffice omogoča shranjevanje v .pdf, iWork baje tudi (ampak izgled baje razmeče... nisem probal), za Office pa nisem sploh probal, vendar se verjetno da. |
|||
![]() |
|||
![]() Printam (ČB) na predtiskane dopise, zato se logo in generalije printajo samo deloma. Včasih pa rabim da kašen dokument pošljem po mailu. Za to imam eno staro mašino s PDF Creatorjem, ki se na mreži pojavi kot PS printer, katerega Notesi še podpirajo. S tem naredim pdf, potem pa z Acrobatom Pro dodam ozadje, da vse skupaj zgleda kot dopis. Mi pa gre vse skupaj precej na živce. Zato bi rad nek software, po možnosti na Macu, ki se na mreži pojavi enako kot PDF Creator in zna dodat pdf file kot ozadje. (mislim da novejša verzija to zna) Nekaj sem probaval z Distillerjem, a ga nisem uspel usposobit na mreži. Če se ne motim, ima Adobe mrežno možnost zablokirano. Opcija je, da sheram nek PS printer, ki mi printa v .ps file ki ga potem pretvorim v pdf, a ne vem kako bi dodajal ozadje. ----- Pa rad bi da bi bla zadefa freeware ![]() |
|||
![]() |
|||
Sam sicer nimam izkušenj s tem... samo fantaziram... včasih se kaj pametnega "rodi". |
|||
![]() |
|||
Sam sem upal, da ima kdo na tem forumu že kakšno preverjeno rešitev. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |