Jabuk
pdf printer, ki dodaja podlago
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 11.02.2010 02:04:56
pdf printer, ki dodaja podlago
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Rabil bi neko aplikacijo, ki se na mreži pojavi kot printer (ala PDF CREATOR), in zna sprintanemu dokumentu dodati podlago.

To bi rabil za printanje računov/dopisov. Sprintal bi samo vsebino, aplikacija pa bi dodala ozadje, na katerem bi bil logo in generalije in vse skupaj spravila v pdf.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 11.02.2010 08:44:50
Iz katere aplikacije pa kreiraš račune?
Ponavadi (no, ne vse) že poslovna aplikacija to omogoča.

Če pa delaš "ročno" račune ala Office, iWork, OpenOffice lahko shraniš kot .pdf format. Še prej narediš pa predlogo s tvojim logotom in vse.
OpenOffice omogoča shranjevanje v .pdf, iWork baje tudi (ampak izgled baje razmeče... nisem probal), za Office pa nisem sploh probal, vendar se verjetno da.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 11.02.2010 09:17:31
Račune (in ostalo pisarniško šaro) delam z Lotus Notes na katerem sem pred leti naredil skripte. Dela še na win95 Very Happy. (v Bistri bi ga bli veseli)

Printam (ČB) na predtiskane dopise, zato se logo in generalije printajo samo deloma.

Včasih pa rabim da kašen dokument pošljem po mailu. Za to imam eno staro mašino s PDF Creatorjem, ki se na mreži pojavi kot PS printer, katerega Notesi še podpirajo. S tem naredim pdf, potem pa z Acrobatom Pro dodam ozadje, da vse skupaj zgleda kot dopis.

Mi pa gre vse skupaj precej na živce. Zato bi rad nek software, po možnosti na Macu, ki se na mreži pojavi enako kot PDF Creator in zna dodat pdf file kot ozadje. (mislim da novejša verzija to zna)

Nekaj sem probaval z Distillerjem, a ga nisem uspel usposobit na mreži. Če se ne motim, ima Adobe mrežno možnost zablokirano.

Opcija je, da sheram nek PS printer, ki mi printa v .ps file ki ga potem pretvorim v pdf, a ne vem kako bi dodajal ozadje.

-----
Pa rad bi da bi bla zadefa freeware

Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 11.02.2010 10:24:54
Hmmm... kaj pa, če bi si pomagal z Automatorjem?
Sam sicer nimam izkušenj s tem... samo fantaziram... včasih se kaj pametnega "rodi".
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 11.02.2010 11:03:53
Ja, verjetno bi se tudi z avtomatorjem dalo.

Sam sem upal, da ima kdo na tem forumu že kakšno preverjeno rešitev.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani