HP Photosmart C4580 wireless povezava | |||||
Že 5 ur skušam postavit printer in ne gre. Pred kratkim sem je vse delalo gladko brez problemov. Po instalaciji SL sem brez problemov printal in skeniral preko wirelessa kar direktno iz Preview brez posebnih instalacij raznih driverjev. Nato sem nekaj šaril po nastavitvah od time capsule in air porta in ampak printer zdaj ne dela tako kot prej. Restiral TC in vse povezave na novo uredil. Še vedno ne dela. Gre za wireless HP Photosmart C4580. Ko sem z MBP zdaj povezan na internet preko TC, ne morem printat ker mi ne zazna printeja. V System Preferences Network sicer vidim printer kot novo wireless točko (network name: hpsetup) na katero lahko preklopim, ampak v primeru preklopa izgubim internetno povezavo s TC, printer pa v tem primeru dela ok. Čudno mi je to da pred tem (ko je še vse delalo) nikoli nisem videl printerja kot wireless točko. Zadeva je zgolj delala ne da bi moral posebej karkoli nastavljati. Če grem pod System Preferences Print&Fax in skušam dodati nov printer - mi ga ne najde (razen seveda če preklopim wireless povezavo direktno na printer) Kako naj uredim da bo delalo vse brez preklapljanja air porta? Najraje bi printer povezal povezal direkno na moj MBP in direktno na drugi PC, brez vmesnega TC (tako mislim da je delal tudi prej) hvala za pomoč |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Na srečo se je našel korenjak, ki je na you tubi objavi (step by step) rešitev: Setting up an HP Printer Wirelessly in Mac OS X http://www.youtube.com/watch?v=Rjd1ZqJ89N4 Sledil sem korak za korakom in zdaj dela perfektno. Koliko izgubljenega časa in živcev? Zagotovo nikoli več ne kupim česarkoli od HPja. LP Gašper |
|||||
![]() |
|||||
Od kod pa naj printer ve, kakšne so tvoje mrežne nastavitve (SSID, WPA ...)??? |
|||||
![]() |
|||||
ja, samo za tale printer se spomnim, da nisem mogel inštalirat po navodilih (za mac-a) preko USB-ja |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |