Jabuk
HP Photosmart C4580 wireless povezava
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 06.01.2010 20:22:15
HP Photosmart C4580 wireless povezava
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdrav

Že 5 ur skušam postavit printer in ne gre.
Pred kratkim sem je vse delalo gladko brez problemov. Po instalaciji SL sem brez problemov printal in skeniral preko wirelessa kar direktno iz Preview brez posebnih instalacij raznih driverjev.
Nato sem nekaj šaril po nastavitvah od time capsule in air porta in ampak printer zdaj ne dela tako kot prej. Restiral TC in vse povezave na novo uredil. Še vedno ne dela.

Gre za wireless HP Photosmart C4580. Ko sem z MBP zdaj povezan na internet preko TC, ne morem printat ker mi ne zazna printeja. V System Preferences Network sicer vidim printer kot novo wireless točko (network name: hpsetup) na katero lahko preklopim, ampak v primeru preklopa izgubim internetno povezavo s TC, printer pa v tem primeru dela ok.

Čudno mi je to da pred tem (ko je še vse delalo) nikoli nisem videl printerja kot wireless točko. Zadeva je zgolj delala ne da bi moral posebej karkoli nastavljati.

Če grem pod System Preferences Print&Fax in skušam dodati nov printer - mi ga ne najde (razen seveda če preklopim wireless povezavo direktno na printer)

Kako naj uredim da bo delalo vse brez preklapljanja air porta?
Najraje bi printer povezal povezal direkno na moj MBP in direktno na drugi PC, brez vmesnega TC (tako mislim da je delal tudi prej)
hvala za pomoč
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 06.01.2010 23:38:32
Po moje se bo treba konektat na printer pa ga skonfigurirat. Po opisanem se mi zdi, da se hoče obnašat kot router ... ne pa kot klient ...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 09.01.2010 20:48:41
Našel rešitev? Če bo še koga zajebavalo. Povezat se je treba preko browserja na tiskalnik (vpišeš njegov IP) in uredit wireles networking nastavitve (vpisat podatke in gesla svoje mreže)

Na srečo se je našel korenjak, ki je na you tubi objavi (step by step) rešitev:
Setting up an HP Printer Wirelessly in Mac OS X
http://www.youtube.com/watch?v=Rjd1ZqJ89N4

Sledil sem korak za korakom in zdaj dela perfektno.

Koliko izgubljenega časa in živcev? Zagotovo nikoli več ne kupim česarkoli od HPja.

LP
Gašper
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 09.01.2010 22:07:37
Saj te stvari sicer pišejo v navodilih. Je treba to pri vsakem wireless printerju naredit ... Ali ga najprej čez USB prikljulčiš in mu vipšeš nastavitve omrežja, ali pa sepovežeš preko wirelessa (ampak to ni tvoje omrežje, ampak ad-hoc omrežje), pa spet vpišeš nastavitve za svoje omrežje.
Od kod pa naj printer ve, kakšne so tvoje mrežne nastavitve (SSID, WPA ...)???
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 09.01.2010 22:25:06
jakaracman je napisal/a:
Saj te stvari sicer pišejo v navodilih. Je treba to pri vsakem wireless printerju naredit ... Ali ga najprej čez USB prikljulčiš in mu vipšeš nastavitve omrežja, ali pa sepovežeš preko wirelessa (ampak to ni tvoje omrežje, ampak ad-hoc omrežje), pa spet vpišeš nastavitve za svoje omrežje.
Od kod pa naj printer ve, kakšne so tvoje mrežne nastavitve (SSID, WPA ...)???

ja, samo za tale printer se spomnim, da nisem mogel inštalirat po navodilih (za mac-a) preko USB-ja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani