Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
podaljsanje garancije za macbook-a kje ? kolk ?
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 27.11.2009 19:00:24
podaljsanje garancije za macbook-a kje ? kolk ?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
živjo,
sem lastnik macbooka 2.4 starega 11 mesecev. Torej obdobje, kjer tuhtam ali podaljsati garancijo al ne. Bolj se nagibam v to da bi, saj je le "mobilna" zadevca. Dilema z katero se soocam je ta.
Kupljen je bil v FMC-ju oz. D1. Štos je ta da sem doplacal za 2G rama
in je bla cena vsega skup 1555€
na istore page sem najdu http://www.i-store.si/mac/garancijaplus/Garancija_plus_cenik/ cenik, po katerem me pride 128€ ce bi bla orginal cena brez dokupljenga rama pa 86€ :/

Torej zanima me kako je kaj z temi international garancijami ? se bolj splaca glede na to da je dolar nizek ? kaj mi svetujete ?

hvala
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 27.11.2009 19:27:31
Apple Care na ebayu.

Edino ne vem, kako je z uveljavljanje le-te v Sloveniji, kjer smo tipicno bolj papeski od papeza.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 28.11.2009 08:38:58
mah kokr sm brau majo u tujini tud te fore, v kolikor placas z mastercardom al AmEx al podobno ti oni sami torej al MC al AE avtomatsko podvojijo garancijo. Tega seveda pri nam ni ... torej ebay al kako ?
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 28.11.2009 09:08:46
hmm pojavi se mi se eno oz. 2 vprasanja.

prvo - ce vzames apple care za 3 leta je graficno ponazorjeno kakor da stem dokupis zoglj se dodatnih 2 leti. Torej original 1 let garancije ter se dodatni 2 leti. Ali sem jaz to prav dojel ?

drugic - Ok recimo da nabavim applecare na ebay-u kako bodo na applu vedl kdaj sm ga kupu ? oz. recimo da kupm applecare ko bo laptop ze v okvari kako bodo oni vedl da sem applecare nabavu sele po tem ?

se opravicujem za nubbish vprasanjaa....

t.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 28.11.2009 09:12:48
Prav si dojel.... apple care ti podaljša garancijo iz 1 leta na 3 leta. Isto velja za garancije pri iStyle... podaljšajo ti garancijo na (in ne za) 3, 4 ali 5 let.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 28.11.2009 09:22:39
mah use skup je en velik kaznih mater vola ....

"Pozor: Našo popolno zaščito Garancija PLUS je mogoče kupiti le sočasno z nakupom izdelka, ki ga želite zaščititi, kasnejši nakup ni možen."

torej kaj mi preostane ?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 28.11.2009 10:13:19
Odgovor je na dlani... le še applov uradni apple care... ampak prej se pozanimaj, če ga kateri od naših serviserjev sploh upošteva.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 01.12.2009 16:58:52
no ja pa smo s5 tam pri problemih namrec.
sm preveru kako je kaj z statusom moje garancije, ker sem ze skori nabavu applecare in valda glej ga zlomka "Coverage: Out of Warranty". No tako pa sm apploucem poslou pdf racuna v slovenscini Smile, da mam se hmm 9 dni do izteka garancije. in zdej se kr cakam. mislim a je kak stos ko vpisujes cifro compa, pa pol izbirash drzavo za garancijo da mi javla da garancija ni veljavna... Ker namrec tm slovenije valda ni na seznamu. Kako je kej stem ?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 02.12.2009 22:32:23
Prvič: slovenski servis upošteva AppleCare (desetkrat preverjeno).
Drugič: ne čakaj, ampak pokliči na 080 080321 in imej pripravljen sken računa. Problem boš vsaj rešil v eni uri namesto da bi čakal, da ti preteče garancija.
Tretjič: še ena možnost so zavarovalnice, ki pa večjih popravil morda celo ne krijejo, če ne prebereš dobro drobnega tiska.

AppleCare moraš po nakupu registrirati, tako da je na servisu že iz serijske številke računalnika razvidno, do kdaj velja garancija.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 02.12.2009 22:53:17
mojca je napisal/a:

AppleCare moraš po nakupu registrirati, tako da je na servisu že iz serijske številke računalnika razvidno, do kdaj velja garancija.

Ga je potrebno registrirati takoj ali ko do česa pride? Ker meni že približno pol leta leži na polici neregistrirana "škatla".
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 02.12.2009 22:58:34
mojca je napisal/a:
Prvič: slovenski servis upošteva AppleCare (desetkrat preverjeno).
Drugič: ne čakaj, ampak pokliči na 080 080321 in imej pripravljen sken računa. Problem boš vsaj rešil v eni uri namesto da bi čakal, da ti preteče garancija.
Tretjič: še ena možnost so zavarovalnice, ki pa večjih popravil morda celo ne krijejo, če ne prebereš dobro drobnega tiska.

Apple Care-a ne bo mogel aktivirati, če je glede na online apple podatke že brez garancije....
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 03.12.2009 08:30:31
ja ... ucer klicou prvo na PowerCom Sisteme, in morem rect da jim ocitno kar se tega tice ni najbolj jasno kako kaj poteka. Ker kar so mi znal povedat je samo to da se v sloveniji da garancijo podalsat zgolj ob nakupu.

torej sem se obrnil na 0800xxxxxxxx cifro najprej cakou ko zmesan. Potem pa sem poiskusil ponovno. No ni zenska 0 komplicirala je takoj vnesla pravi datum in to je to.

Zatem se na ebay.uk nabavu applecare za 70€ ga vnesu na applovmu page-u. in zdej cakam ... in cakam ... da ga nevem potrdijo, verificirajo wateva.

Bom sporocu kako se je vse skupaj izslo Smile
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 03.12.2009 08:35:34
no torej evo Smile applecare za 70€ če koga zanima, poglej spodni link placal prek paypala dobil mail v naslednji min ! :O

(http://cgi.ebay.co.uk/Applecare-for-MacBook-MacBook-Air-pro-13-Free-Shipping_W0QQitemZ180440138717QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_Apple_Laptops_ET?hash=item2a031203dd)

MacBook (13-inch, Aluminum, Late 2008)
Serial Number: XXXXXXXXXXXX
Check another serial numberRegistered

Your registration lets Apple quickly find your product and provide the help you need.
Telephone Technical Support: Active

Your product is eligible for telephone technical support under the AppleCare Protection Plan.
Expires: December 9, 2011
More about AppleCare Protection Plan Call Apple Support
Repairs and Service Coverage: Active

Your product is covered for eligible hardware repairs and service under the AppleCare Protection Plan.
Expires: December 9, 2011
More about hardware warranties Set Up a Repair
Covered by the AppleCare Protection Plan

The AppleCare Protection Plan is a unique service and support solution that extends the complimentary coverage of your Apple product.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 03.12.2009 10:08:59
no jest sm upam da je use ql :> uuu pa poglej sem si ocitno zasluzu pru jabucek :>
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 03.12.2009 11:24:33
RisPo je napisal/a:
mojca je napisal/a:

AppleCare moraš po nakupu registrirati

Ga je potrebno registrirati takoj ali ko do česa pride? Ker meni že približno pol leta leži na polici neregistrirana "škatla".

Registrirati ga je potrebno preden se izteče enoletna garancija računalnika, ki ga želiš zavarovati. (Sicer bi lahko en paket uveljavljal na kateremkoli od petih ali desetih Mac-ov, ki si jih lastiš.)
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 03.12.2009 11:26:21
tidam je napisal/a:
no torej evo Smile applecare za 70€ če koga zanima, poglej spodni link placal prek paypala dobil mail v naslednji min ! :O

(http://cgi.ebay.co.uk/Applecare-for-MacBook-MacBook-Air-pro-13-Free-Shipping_W0QQitemZ180440138717QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_Apple_Laptops_ET?hash=item2a031203dd)

Za vsak slučaj si dobro preberi še
http://reviews.ebay.com/FAKE-APPLECARE-APPLE-CARE-A-warning-to-buyers_W0QQugidZ10000000011731235

Posebej tisto o nepošiljanju škatel. Zahtevaj, naj ti *NUJNO* pošlje še serijsko številko AppleCare-a. V nasprotnem primeru bi terjala denar nazaj (sicer pa je tvoja odločitev). Prodajalec ima same pozitivne feedback-e, a če je v tistem članku kaj resnice (če se šele po letu izkaže, da prodajalec zahteva povračilo denarja za AppleCare pred koncem izteka), ne more nihče dati negativnega feedbacka. Ko ugotoviš, da je prevara, je prepozno.

Ne bi rada strašila, rada bi le opozorila, da je 70 EUR smešno nizka cena in da se je dobro prepričati, da dobiš pravi paket.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 03.12.2009 11:51:47
sem mu poslal, da mi poslje kopijo racuna, pa številko škatle...
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 03.12.2009 14:22:10
jep mislim da gre za delni nateg. Smile ker ja valda noce poslat kopije racuna in serijske na boxu. Torej mi je pa napisou da

"nicolas lehoux to me show details 1:23 PM (56 minutes ago)

I am selling for more than few months! Ask the people who left me feedback first!!!!"

torej ja ni valda 24 mescou ane ... Sad zdej pa problem, ker sem kodo uporabu mi noce dat refunda.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 03.12.2009 15:29:22
kako poteka refund na ebay-u ?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 03.12.2009 19:26:50
V čem je sploh problem? Saj pa si dobil kodo po mailu (kar ma tudi napisano v oglasu) in uspešno registriral AppleCare ne?

Ne vem zakaj hočeš potem refund

Prodajalec ima 100% pozitiven reply prodaja pa samo AppleCare. Po moje si lahko brez skrbi..
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani