podaljsanje garancije za macbook-a kje ? kolk ? | |||||||
sem lastnik macbooka 2.4 starega 11 mesecev. Torej obdobje, kjer tuhtam ali podaljsati garancijo al ne. Bolj se nagibam v to da bi, saj je le "mobilna" zadevca. Dilema z katero se soocam je ta. Kupljen je bil v FMC-ju oz. D1. Štos je ta da sem doplacal za 2G rama in je bla cena vsega skup 1555€ na istore page sem najdu http://www.i-store.si/mac/garancijaplus/Garancija_plus_cenik/ cenik, po katerem me pride 128€ ce bi bla orginal cena brez dokupljenga rama pa 86€ :/ Torej zanima me kako je kaj z temi international garancijami ? se bolj splaca glede na to da je dolar nizek ? kaj mi svetujete ? hvala |
|||||||
![]() |
|||||||
Edino ne vem, kako je z uveljavljanje le-te v Sloveniji, kjer smo tipicno bolj papeski od papeza. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
prvo - ce vzames apple care za 3 leta je graficno ponazorjeno kakor da stem dokupis zoglj se dodatnih 2 leti. Torej original 1 let garancije ter se dodatni 2 leti. Ali sem jaz to prav dojel ? drugic - Ok recimo da nabavim applecare na ebay-u kako bodo na applu vedl kdaj sm ga kupu ? oz. recimo da kupm applecare ko bo laptop ze v okvari kako bodo oni vedl da sem applecare nabavu sele po tem ? se opravicujem za nubbish vprasanjaa.... t. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
"Pozor: Našo popolno zaščito Garancija PLUS je mogoče kupiti le sočasno z nakupom izdelka, ki ga želite zaščititi, kasnejši nakup ni možen." torej kaj mi preostane ? |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
sm preveru kako je kaj z statusom moje garancije, ker sem ze skori nabavu applecare in valda glej ga zlomka "Coverage: Out of Warranty". No tako pa sm apploucem poslou pdf racuna v slovenscini ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Drugič: ne čakaj, ampak pokliči na 080 080321 in imej pripravljen sken računa. Problem boš vsaj rešil v eni uri namesto da bi čakal, da ti preteče garancija. Tretjič: še ena možnost so zavarovalnice, ki pa večjih popravil morda celo ne krijejo, če ne prebereš dobro drobnega tiska. AppleCare moraš po nakupu registrirati, tako da je na servisu že iz serijske številke računalnika razvidno, do kdaj velja garancija. |
|||||||
![]() |
|||||||
Ga je potrebno registrirati takoj ali ko do česa pride? Ker meni že približno pol leta leži na polici neregistrirana "škatla". |
|||||||
![]() |
|||||||
Apple Care-a ne bo mogel aktivirati, če je glede na online apple podatke že brez garancije.... |
|||||||
![]() |
|||||||
torej sem se obrnil na 0800xxxxxxxx cifro najprej cakou ko zmesan. Potem pa sem poiskusil ponovno. No ni zenska 0 komplicirala je takoj vnesla pravi datum in to je to. Zatem se na ebay.uk nabavu applecare za 70€ ga vnesu na applovmu page-u. in zdej cakam ... in cakam ... da ga nevem potrdijo, verificirajo wateva. Bom sporocu kako se je vse skupaj izslo ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() (http://cgi.ebay.co.uk/Applecare-for-MacBook-MacBook-Air-pro-13-Free-Shipping_W0QQitemZ180440138717QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_Apple_Laptops_ET?hash=item2a031203dd) MacBook (13-inch, Aluminum, Late 2008) Serial Number: XXXXXXXXXXXX Check another serial numberRegistered Your registration lets Apple quickly find your product and provide the help you need. Telephone Technical Support: Active Your product is eligible for telephone technical support under the AppleCare Protection Plan. Expires: December 9, 2011 More about AppleCare Protection Plan Call Apple Support Repairs and Service Coverage: Active Your product is covered for eligible hardware repairs and service under the AppleCare Protection Plan. Expires: December 9, 2011 More about hardware warranties Set Up a Repair Covered by the AppleCare Protection Plan The AppleCare Protection Plan is a unique service and support solution that extends the complimentary coverage of your Apple product. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Registrirati ga je potrebno preden se izteče enoletna garancija računalnika, ki ga želiš zavarovati. (Sicer bi lahko en paket uveljavljal na kateremkoli od petih ali desetih Mac-ov, ki si jih lastiš.) |
|||||||
![]() |
|||||||
Za vsak slučaj si dobro preberi še http://reviews.ebay.com/FAKE-APPLECARE-APPLE-CARE-A-warning-to-buyers_W0QQugidZ10000000011731235 Posebej tisto o nepošiljanju škatel. Zahtevaj, naj ti *NUJNO* pošlje še serijsko številko AppleCare-a. V nasprotnem primeru bi terjala denar nazaj (sicer pa je tvoja odločitev). Prodajalec ima same pozitivne feedback-e, a če je v tistem članku kaj resnice (če se šele po letu izkaže, da prodajalec zahteva povračilo denarja za AppleCare pred koncem izteka), ne more nihče dati negativnega feedbacka. Ko ugotoviš, da je prevara, je prepozno. Ne bi rada strašila, rada bi le opozorila, da je 70 EUR smešno nizka cena in da se je dobro prepričati, da dobiš pravi paket. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() "nicolas lehoux to me show details 1:23 PM (56 minutes ago) I am selling for more than few months! Ask the people who left me feedback first!!!!" torej ja ni valda 24 mescou ane ... ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Ne vem zakaj hočeš potem refund Prodajalec ima 100% pozitiven reply prodaja pa samo AppleCare. Po moje si lahko brez skrbi.. |
|||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |