Jabuk
MAC OS na PC računalnik z SATA diskom! PROBLEM?!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 14.11.2009 20:34:26
MAC OS na PC računalnik z SATA diskom! PROBLEM?!
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni, te teme še nisem nikjer zasledil, če pa je pa se opravičujem in prosim za link do nje. Rad bi si naložo MAC OS, eno izmed novejših verzij. Ampak imam acer extensa 5210, prenosnik, malo sem ga sfriziro, ram, procesor. Disk pa je SATA in že pri namestitvi XP sem imel problem z tem, ker mi diska ni zaznalo, zaradi driverjev ki jih XP ne vključuje. Obstaja program kateri ti v CD od OS vgradi driverje ampak jih nikjer nisem našo.
In evo zdaj imam enak problem z MAC-i, vse lepo pride do inštalacije, jabolko, sprejmem pravila, zatakne pa se pri izbiri particije oziroma diska za namestitev, pokaže mi samo DVD od namestitve, diskov pa ni. Če pa odprem tisto orodje v opravilni vrstici (med namestitvijo MAC OS) mi pokaže obe particiji, ampak so vse možnosti osivele (ne delujejo). Prosim za pomoč!! Mad Mad Mad Naj pripomnim da moj komp trenutno poganja windows seven in bi rad da bi imel na eni particiji win na eni pa MAC. Upam da bom z vašo pomočjo lahko postal delen uporabnik MAC-a ali pa celo, če me bo navdušil, izbrisal win 7. Question
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 14.11.2009 20:50:56
To ni zaradi SATA diska. Z disk utility moraš narediti particijo HFS+ z GUID Partition Table.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 14.11.2009 21:01:58
mikrohard je napisal/a:
To ni zaradi SATA diska. Z disk utility moraš narediti particijo HFS+ z GUID Partition Table.

Zanimivo, da sem tolko časa porabo samo zaradi tega ker so mi na Aceru rekli da je zaradi tega. Hvala ti res! Kaj je to možno narediti na kaki način da ne bi zgubil vseh podatkov na disku? Pa kje se dobi ta disk utility, oziroma katerega naj dol potegnem ker na netu jih je več?

Nazadnje urejal/a ikimi14 Sob 14. Nov 2009 21:25; skupaj popravljeno 1 krat
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 14.11.2009 21:12:46
Je možno da bi nardil nekaj takega? In kako to naredit ker mi ni najbolj jasno?

A. Install Snow Leopard using hard disk partitions:

Requirements:

Three hard disk partitions internal or external (you could use 2 but 3 recommended)

Hard disk partitions setup:

Partition 1 - download Snow Leopard disk image here

Partition 2 - restore disk image onto this partition

Partition 3 - partition to install Snow Leopard on

(Partition 3 is optional, you can install onto Partition 1 if you only have 2 partitions)

Procedure:

1. Boot off partition 1, using Disk Utility, restore the Snow Leopard DVD Disk Image onto partition 2

2. Boot off partition 2 and install Snow Leopard onto partition 3

OR if you only have 2 partitions:

2. Boot off partition 2 and install Snow Leopard onto partition 1
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani