torej, da malo bolj natančno opišem:
- komplet je ta:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_737_508086_Logitech_DeskTop_EX_110 in deluje tako, da ima en standarden logitech sprejemnik z usb kablom.
- to da "ne nese" sem mislil tako, da npr z razdalje cca 1m še oboje dela ok (miš in tipkovnica) potem pa na razdalji 1,5m izgubi signal oz. se odziv naprav zatika.
- zakaj nisem kupil kaj dražjega? Zato ker ta sosed ima par let starega sinčka, ki je lahko dovzeten za uničenje kakšne tipkovnice ali miške, ki bi nenadzorovana prišla v njegove roke
- na tem sistemu sem preizkusil še mx1000 in dela komaj kaj bolje, čeprav pri meni doma dela odlično. En drugi sosed je doma na svojem pc-ju preizkusil dotični komplet Logitech EX110 in domet je cca 3,5 - 4 m.
Po vsem tem sem mnenja, da je mogoče problem v tem, da ima mizico od TV in pred foteljem iz stekla oz. mlečnega stekla. Mika me, da bi danes poskusil Logitech-ov oddajnik/sprejemnik postavit proč od stekla oz. na TV, tako da ne bo direktno na steklu - sumim da steklo "zmeša" oz. moti valovne signale in s tem sprejem. Je to mogoče?
btw.: sem pomislil na mikrovalovno pečico, ki je v kuhinji (kuhinja in dnevna sta isti prostor, oddaljena pa je cca 5 m od tv), vendar jo je izključil iz vtičnice in težava je ostala.
Je mogoče, da moti tudi radijska stenska ura? kaj ni le-ta le sprejemnik tistega signala za točen čas ali kako?
no, malo sem se razpisal, ampak tako sem napisal vse, kar sem do zdaj ugotovil in mi boste lažje pomagali oz. prišli do novih idej