Mac Mini in media center | |||||
Imam pa drugo težavo in sicer da v tistem prostoru že zgoraj omenjena tipkovnica in miška Logitech DeskTop EX110 zelo slabo neseta (cca 1,5 m). Poskusil sem še s svojo MX1000 in domet ni nič boljši. Kaj bi torej lahko bilo krivo, da moti signal za domet? Meni ni jasno.... |
|||||
![]() |
|||||
Kar se tiče tipkovnice in miške. Kaj pomeni "slabo neseta"? - se izklaplja (connection lost) - prime in ne prime tipka? Malo bolj detajlno opiši. Sicer je pa BT tipkovnica in miška hkrati na macu problem, oziroma dela težave. Random se izklaplja in izgublja connection, čeprav je vse ok. Mislim, da je celo uradni apple bug report to ... čakamo na fix, ker je včas res annoying! lp |
|||||
![]() |
|||||
Brezžično omrežje, mikrovalovna pečica (delujoča), kaj tretjega. Ogromno stvari je, kar lahko zmoti signal. Sicer pa, a to govorim o BT tipkovnici, ali pa o "navadni" brezžični? |
|||||
![]() |
|||||
- komplet je ta: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_737_508086_Logitech_DeskTop_EX_110 in deluje tako, da ima en standarden logitech sprejemnik z usb kablom. - to da "ne nese" sem mislil tako, da npr z razdalje cca 1m še oboje dela ok (miš in tipkovnica) potem pa na razdalji 1,5m izgubi signal oz. se odziv naprav zatika. - zakaj nisem kupil kaj dražjega? Zato ker ta sosed ima par let starega sinčka, ki je lahko dovzeten za uničenje kakšne tipkovnice ali miške, ki bi nenadzorovana prišla v njegove roke ![]() - na tem sistemu sem preizkusil še mx1000 in dela komaj kaj bolje, čeprav pri meni doma dela odlično. En drugi sosed je doma na svojem pc-ju preizkusil dotični komplet Logitech EX110 in domet je cca 3,5 - 4 m. Po vsem tem sem mnenja, da je mogoče problem v tem, da ima mizico od TV in pred foteljem iz stekla oz. mlečnega stekla. Mika me, da bi danes poskusil Logitech-ov oddajnik/sprejemnik postavit proč od stekla oz. na TV, tako da ne bo direktno na steklu - sumim da steklo "zmeša" oz. moti valovne signale in s tem sprejem. Je to mogoče? btw.: sem pomislil na mikrovalovno pečico, ki je v kuhinji (kuhinja in dnevna sta isti prostor, oddaljena pa je cca 5 m od tv), vendar jo je izključil iz vtičnice in težava je ostala. Je mogoče, da moti tudi radijska stenska ura? kaj ni le-ta le sprejemnik tistega signala za točen čas ali kako? no, malo sem se razpisal, ampak tako sem napisal vse, kar sem do zdaj ugotovil in mi boste lažje pomagali oz. prišli do novih idej ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Ne vem. Morda. Večina teh radijskih stvari dela itak v območju 2,4 GHz. |
|||||
![]() |
|||||
Motnje je povzročalo oz. povzročajo dve stvari in sicer steklene površine v bližini oddajnika/sprejemnika in pa motnje električnih naprav. Zadovoljiva rešitev je torej postavitev sprejemne enote pod televizijo na enoto hišnega kina, tako da ni v bližini STB-ja od T-2 in pa nobenega napajalnika, kot npr. od mac mini-ja. Tako je dovolj višine za dober sprejem in ni toliko motenj, da miška in tipkovnica normalno delujeta pri sedenju na kavču. med tem sem ugotovil še dober trik, kako se dodaja dodatne gumbe zgoraj desno v menijski vrstici. Dodal sem gumb "eject", ker na Logitech tipkovnici ni eject gumba in če je v miniju prazen cd/dvd, je le-tega manj enostavno spravit ven (se pa da). gumb se doda tako: Machintosh HD/System/Library/CoreServices/Menu Extras --> tu potem poiščemo Eject.menu in ga povlečemo na željeno mesto v menijski vrstici. Za odstranit tako bližnjico pa držimo cmd in povlečemo bližnjco v prazen prostor. p.s. drugače pa hvala za ostalo pomoč in predloge pri nastavitvah Mini-ja kot medijski center ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Ravnokar sem priklopil mac mini na LCD preko adapterja mini dispey port - HDMI in z 5m kablom na HDMI na LCD-ju. Ker gre tukaj samo za video prenos sem dodal navaden avdio kabel (http://www.k55.ch/out/oxbaseshop/html/0/dyn_images/1/audiokabel%20c-kl_p1.jpg) in ga priklopil na LCD, vendar zvok ne dela. Kaj bi lahko bil problem? Je kakšna nastavitev ki jo morm enablat (na miniju ali LCDju). Imate kakšno idejo? |
|||||
![]() |
|||||
A pa ti LCD podpira opcijo, da gresta slika in zvok po ločenih kanalih? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Am..... User's manual? ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Meni dela to normalno. Zdaj sem zamenjal še LCD TV za amblight philips 102 cm, pa moram reči, da je vse samo še bolje ![]() |
|||||
![]() |
|||||
ne vem pa zakaj niso na mekih dali še zvoka v mini DP, ki ga drugače podpira. drugače je pa res odvisno od TV-ja, ali pusti poleg HDMI še kak drug input zvoka. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |