Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Ali ugašate Mac-a ?
Shut Down - uporaba funkcije
vedno
24%
 24%  [ 26 ]
nikoli
25%
 25%  [ 27 ]
kdaj pa kdaj
50%
 50%  [ 55 ]
Skupaj glasov : 108
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 23.09.2009 16:46:28
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
bl4ck1rd

za znižanje napetosti procesorja ali takoimenovani undervolting obstaja programček z imenom "CoolBookController". Aplle tovarniško nastavi zaradi sigurnosti delovanja višje napetosti procesorja, , s tem programom pa si lahko vsak nastavi za njegov procesor še najnižjo možno napetost, pri kateri računalnik še deluje brez problemov. Nižanje napetosti za procesor sploh ni škodljivo, prej koristno, saj se posledično manj greje, baterija pa zdrži še kar nekaj časa več. Lahko si ga potegneš dol tukaj
http://www.coolbook.se/CoolBook.html
to je brezplačna varianta, pri kateri lahko gledaš, kako so nastavljene vrednosti v voltih, ki jih nastavi Apple, če pa hočeš te vrednosti tudi spreminjati, moraš plačati deset dolarjev z Paypalom, kar pa gre brez težav, jaz sem dobil v roku ene ure odgovor od avtorja in pa registracijske podatke.
No, kasneje pa moraš sam ugotoviti, kje so mejne vrednosti, pri katerih tvoj računalnik še dela, če pa le slučajno nastaviš prenizko vrednost se ti računalnik ugasne (kernell panic), pa ni panike, ponovno ga vžgeš, nastaviš malo višjo vrednost in tako dalje...
Jaz mam v modusu baterije nastavljene samo dve frekvence in to 800 in pa 1200 mhc, napetost pa je najnižja možna 0,950V, ugotovil sem, da to popolnoma zadostuje za vse tisto, kar pač delaš na baterije, naprimer, pri gledanju filma se frekvenca redko dvigne nad 800 mhz, sedaj ko ti to pišem, je temperatura procesorja 30 stopinj, za baterijo pa mi kaže da bo še držala malo več kot štiri ure in pol, pa ni bila čist do konca napoljnjena...
Zraven programa je lepo navodilo, tako da če boš malo vse skupaj preštudiral ne bo problema... Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Ženska

Prispevek: #22   Objavljeno 23.09.2009 17:22:18
Gligo01 najlepša hvala za izčrpne podatke Razz !!!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Črenšovci
Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 23.09.2009 20:13:37
Jaz mojega minija ne ugašam nikol in tudi v sleep ga dam zelo redko kdaj. Zanima pa me če je tole ok, da je zadeva nonstop prižgana ali je bolje da se ugaša ali da vsaj v sleep mode?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 24.09.2009 11:29:11
iDaRiO je napisal/a:
Jaz mojega minija ne ugašam nikol in tudi v sleep ga dam zelo redko kdaj. Zanima pa me če je tole ok, da je zadeva nonstop prižgana ali je bolje da se ugaša ali da vsaj v sleep mode?

Glede na to, da mini nima serverskih komponent bi bilo mogoče najbolje ga vsaj čez noč dat v sleep. Predvsem disk ni po mojem narejen za non-stop delo. Pa še na štromu malo prišparaš, rabi vseeno ene 40W, če ne motim. Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 24.09.2009 17:43:49
jabuk je napisal/a:
Jaz ga ne ugašam. Kaj pa je bolj priporočljivo?

Kolikor vem, je priporočljivo, da se iMac, vsaj sam imam take izkušnje, sem in tja le izklopi. Da se sprosti pomnilnik.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 25.09.2009 09:15:52
MBP nikoli ne ugasnem. Zvečer je v sleep mode in prenašam ga tudi v sleep mode.
iMac ugasnem samo kadar grem na dopust.

Če pa govorimo o resetih je pač potrebno resetirat zaradi kakšnih uradnih nadgradenj, ki zahtevajo reset (meni še vedno nejasno zakaj recimo update za iPhoto ali podoben program zahteva reset. It's so 1990.).
Jablanator

Jablanator

Kraj: Maribor - Slivnica
Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 25.09.2009 09:28:34
Hmm.. jaz pa mojega vedno ugasnem in tako imam baterijo po 1-letu starosti še kr na 92% (preverjeno preko Istat-a)..
Nekje sem slišal, da baje "sleep mode" zmanjšuje starost baterije prav tako pa njeno kapaciteto..
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 25.09.2009 10:26:35
Pač menjaš baterijo, če je res panika. Jaz sem jo v obdobju treh let menjal enkrat.
Če bi moral vsakič, ko laptop prenašam, ali pa ga ne uporabljam, ugasnit, bi že zdavnaj znorel.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 25.09.2009 10:38:01
iDaRiO je napisal/a:

Ja a ti ne gre po 15min avtomatsko v sleep?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 25.09.2009 11:20:40
Baterija na mojem MBP je letu in pol se vedno na 98% (tako pravi iStat).
Jabi

Jabi

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 26.09.2009 11:50:18
Zjutraj prižgem in zvečer vgasnem.

Does Turning Your Computer Off and On Hurt It?

According to the United States Department of Energy, there are no computers on the market that actually last long enough for the negative effects of turning your computer off and on to affect anything.

From EERE:

Most PCs reach the end of their "useful" life due to advances in technology long before the effects of being switched on and off multiple times have a negative impact on their service life. The less time a PC is on, the longer it will "last." PCs also produce heat, so turning them off reduces building cooling loads.

As you can see, the more time a computer spends turned off, the longer it will last.
Jabček

Jabček

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 28.09.2009 10:13:26
V službi imam eno tastaro G4 kišto zaradi enega programa ki lavfa še na 9-ki in je računalnik prižgan že nekaj let SKOZI (ene 3-4 leta). Spravlja se ga le v sleep. Imam tudi iMaca 24 prižgan cca 1.5 leto, ugasnjen letos poleti za 1 mesec ker sem šel na dopust. Isto ga dam le na sleep.

Doma iMac ga pa ugašam... kaj vem se mi zdi bolj ziher. Ipak je moj Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 29.09.2009 11:16:10
jest ga zelo redko ugasnem. morda med vikendom, ko sem bolj malo pred kompom. Če ne uporablja določenih programov ga pustim v sleep modu. Enkrat sem ga pustil v sleepu brez napajanja in je porabil samo par % baterije nad čemer sem bil kar presenečen Very Happy
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani