Jabuk
Mighty mouse
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 08.02.2009 15:06:00
Mighty mouse
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam en problem.

Na mighty mousu se mi je tale gumbek za Expose nevem kaj je to ampak kot da bi se mi zrahljal in kak se malo bolj dodatkem takoj začne klikat in oknja sem pa tja (ampak to na trenutke potem nekaj časa pustim in je spet normalno). To me zelo moti. Drugače sem odvisen od te funkcije na miški samo nočem da je to tak fejst občutljivo. Mogoče ve kdo kaj se da naredit? Pa prosim ne mi pisat da je ta miška slaba in naj menjam, ker meni ugaja.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 08.02.2009 15:23:10
Imaš iMac?, Kateri MM (žični ali brezzžični)?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 08.02.2009 15:33:24
Pač je miška slaba (glede kvalitete)... meni se je pa uničil kolešček. Lahko probaš miš razstaviti in nekako zmanjšati občutljivost gumba. Ampak je razdiranje kar nasilno (ker je zalimana skupaj). Sicer pa... logitech V470 + steermouse poseka mighty mouse v vseh pogledih.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 08.02.2009 15:46:07
iMac, žična miška. Zdajle je spet vredu. Ne razumem tega...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 08.02.2009 16:33:31
@mikrohard

ne piši traparji, če ima slučajno miško še v garanciji naj jo nikakor ne razstavlja sam ... drugo pa če bi poznal tehnologijo delovanja same miške ni bi pisal traparij o nekvaliteti.

@Roni
Super bližje rešitvi Wink

ko ti bo miška pričela delati težave (da klika kar sama vsepovprek) se z drugo roko dotakni (primi) za "nogo" iMac-a. In če se bo miška umirila (boš lahko naprej normalno delal z njo) potem sporoči.

Če se bo umirila (ko se boš dotaknil noge) ti lahko kar povem kje je težava. Težava je v električnem omrežju v katerega je priklopljem iMac. Ali je slaba električna napeljava ali pa ima katera od naprav probleme (gre proti koncu)...

Pri meni je bila težava da mi je šel proti koncu napajalnik za tv komunikator in mi je povzročalo motnje v delovanju miške. Ko se je napajlnik izklopil iz el. omrežja je miška pričela delovati normalno ni ostalo drugega kot da ga zamenjam, po zamenjavi adapterja vse spet normalno špila...

Pri tebi je težava dokaj preprosto rešljiva, razmisli katera naprava deluje v trenutku ko ti miška povzroča težave... (seveda ob predpogoju da dotik z roko odpravi nepravilno delovanje miške)

V glavnem sporoči kakšna bo situacija Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 08.02.2009 16:42:54
Zanimivo. Ko bo spet to delalo bom to naredil pa sporočim. Drugače mam tisti razdelilec iz eliktrike v njega pa iMaca in iPhone adapter.

Sporočim ko sem mi zgodi spet to nenormalno klikanje.

Hvala imamo Smile
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 08.02.2009 17:31:19
mighty mouse je po moje zanič miška.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 08.02.2009 17:38:43
se strinjam. Mighty mouse je res obupna miška in je do zdaj edina stvar, ki sem jo na macu skenslal že zelo hitro. Sej je fajn tehnologija pa to, ampak uporabna ni, to je problem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 08.02.2009 17:58:02
Ok priznam tudi sam se je dolgo branil zaradi tovrstnih komentarjev dokler je nisem v roki jo nastavil tako kot meni odgovarja in jo pričel uporabljati za resno delo (ne za igre za to so druge miške). MM je v celoti integrirana v OsX sistem tako kot več ali manj vse aplikacije ki tečejo na njem.

A se vam tudi te zdijo brez veze, bedne, zanič, slabe kvalitete??? Če ja, kaj potem ste kupili Mac-a samo zato da se nosite naokoli, koliko ste đeki in da vam je računalnik podaljšek spolnega uda Razz

Upoštevam komentarje, da nekomu MM ne odgovarja(mu ni všeč) zaradi same oblike, to popolnoma razumem saj ima vsak svojo pozicijo roke, ki mu najbolje odgovarja...

@pinc in TK bi lahko prosim pokomentirala zakaj menita da je MM vama zanič oz. obupna miška, no prosim...

(čeprav gremo že kar offtopic z tem pregovarjanjem, ampak imam počasi zadosti postov z takšnimi vehamentnimi in povšnimi ocenami o MM)
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 08.02.2009 17:58:03
@imamo: Kaj pa ima kvaliteta veze s tehnologijo? Ne klobasaj prosim. Sem imel miško že odprto... in ti lahko povem, da je super duper kolešček narejen s tehnologijo 10+ let starih mišk. Ko se zapaca, ti ne ostane drugega, kot pa da razdreš miško in ga očistiš. A kaj, ko se brez nasilja miške sploh ne da odpreti?! (to je znak nekvalitete). Mogoče ti je všeč tehnologija, ki zazna, kje na površini imaš prst? Ja res fajn tehnologija... a na žalost v primerjavi s pravimi gumbi zelo nepraktična.

PS: Če ima miško v garanciji, jo naj nese na popravilo pa bo mir. Ne pa da sprašuje tukaj, kaj naj stori.

PPS: Mighty Mouse je ena najslabših stvari, kar sem jih v življenju kupil (pa sem že imel audiovox-a - telefon za 2 sit).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 08.02.2009 18:06:27
Ce podiras misko, ker je zaprasena je to tvoja stvar, ce ne znas potegniti po listu oz. krpi. V 2 letih nisem se imel potrebe po podiranju MM. Tko, kot vse miske je potrebno spucati tudi vse ostale miske. Res je, da pri moji kdaj pa kdaj ne prime takoj desni klik ampak drugace je miska super. Vrjetno si navajen "klasicnih" misk in zato ker se nisi takoj nanjo navadil ti je najslabsa...

PS: 100 ljudi 100 cudi pa brez zamere Smile
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 08.02.2009 18:11:04
A misliš, da nisem podrgnil po listu? Da nisem čistih z alkoholom? Kaj vse sem sprobal... saj sem jo uporabljal več kot eno leto. Ponavadi je pomagalo za kak teden, dva. Na koncu pa še to ni pomagalo. In to sem videl šele ko sem razdrl --> drgnjenje s papirjem je uničilo ZELO tanko gumico, ki leži med koleščkom in senzorjem za "tretji gumb". Tako da jaz raje priporočam, da razdreš miško in spucaš svinjarijo (katere je definitivno ogromno!) kot pa da sprobavaš zadevo očistiti od zunaj (s čimer ne očistiš skoraj ničesar).

BTW: Za vse, ki mislijo, da je mighty mouse super zaradi integracije v OSX. S programom steermouse lahko katerikoli miški nastaviš poljubne funkcije (jo popolnoma integriraš v OSX). Kot sem rekel... moja trenutna miška opravlja vse, kar je znal mighty mouse (tudi exposee) in še veliko več...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 08.02.2009 19:47:14
Smešno je tole vse skupaj.

Drugače meni miška paše lepo v roko, ful sem se navado na stranska gumba expose, pa še v WoWu mi prav prideta Smile) Za druge igre ala streljaćine pa res ni..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 08.02.2009 19:48:01
A kaj, ko se brez nasilja miške sploh ne da odpreti
Torej če ne znaš odpreti miške in jo moraš na silo je po tvojem to znak nekvalitete. Torej želiš pri starem MacBook-u (vstavi poljubo katerokoli stvar) zamenjati disk ker ga moraš na pol podreti in se ti vmes nekaj zlomi in potem ne deluje več to pomeni da je to znak nekvalitete? No ja malo za lase privlečeno kajne? Jah neznanje in sam svoj mojster pri občutljivih stvareh je hudič Wink

Pred časom sem imel miško Logitech mx1000 nekaj ni delalo ok sem jo odprl ker je nisem znal sem v postopku zlomil nosilec za levi gumb a vendar ne trdim da so vse miške logitech modela mx1000 zanič in slabe kvalitete ker vem da je bila moja neumnost in neznanje razlog za uničenje.

v primerjavi s pravimi gumbi zelo nepraktična
Hmm zakaj že? Ali ne opravljajo svojega dela. Aha morda zato ker te pozicija gumbov ne sili da moraš z celo dlanjo držati miško, Če bi jo uporabljal bi opazil da levi/desni klik narediš tudi če miško pritisneš na njenem "hrbtu" ah to pa vendar res ni praktično kajne, sploh ker te roka po nekaj urah držanja miške že pošteno boli (pa ne glede katere miške)?!

Če ima miško v garanciji, jo naj nese na popravilo pa bo mir. Ne pa da sprašuje tukaj, kaj naj stori
Tole kar je napisano je ne tako pogost primer, če je napaka v tem kar sem mu napisal, ker ko bi jo prinesel na servis bi jo tam stestirali in rekli da je vse ok, ko pa bi jo prinesel domov pa bi bila težava ista, konec koncev pa je tako da takšnega vprašanja na tem forumu še ni bilo medtem ko pa je na tisoče istih butastih vprašanj za iPhone pa se noben ne oglasi! (da ne bo pomote ga imam tudi sam pa sem do sedaj še vse težave rešil z tem da sem najprej prebal kaj, če pa nič ne najdeš (kar v tem primeru je tako) potem se vpraša!)

moja trenutna miška opravlja vse, kar je znal mighty mouse (tudi exposee) in še veliko več...
Sem vesel zate da si z svojo miško zadovoljen čeprav ima vso tehnologijo v njej starejšo od 10+ let starih mišk Wink ne samo kolešček Razz, aja pa še to pazljivo ko boš rabil čistiti kolešček (ne boš verjel tudi pri takšnih miškah se zapaca) da je ne boš polomil Wink

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ravne na Koroškem
Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 08.02.2009 20:16:59
Jah, kaj č'mo... Pinc spet pljuva po vsem kar je od Appla...

Moja izkušnja:
Logitech MX Revolution, takrat najdražji model Logitecha, ki jo pač potrebujem zaradi 32 kombinacij tipk. Po skoraj dveh (2) letih uporabe (maj 2007) imam doma že tretjo (3) miško, dve sta šle k hudiču že za časa garancije. Slaba kvaliteta. Tale zadnja je nekoliko boljša ampak jo polnim na dva (2) dni. Baterija v k***u. Ravno tako mi je ta miš na desnem zapestju "zrihtala" pol centimetra debelo kožno zatrdlino, verjetno zaradi ultra ugodnega položaja. Brez zamere, ampak oblike je kot ruski tank iz šesdesetih let.

Rešitev:
Uporaba MM kadarkoli ne potrebujem tek dodatnih kombinacij tipk. Položaj roke 1.000.000x boljši.

Da pa ne bo kdo (Pinc) rekel, da sam hvalim MM pa še tole. Edina prednost MX proti MM je 2400 dpi proti 800 dpi. To pa je tudi vse.

LP
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 08.02.2009 20:25:55
Kje sem napisal, da sem jo pokvaril, ko sem jo razstavljal? Pokvarila se je že prej... ko sem jo razstavil, sem našel napako.
Pa menjava diska pri macbooku je lažje izvedljiva kot pa čiščenje kroglice pri mighty mouse (ki je zalepljena).
Zame je znak nekvalitete, da se po enem letu kroglica zapaca in je ni možno na enostaven način očistiti.

Je pa lepo videti, da so nekateri zadovoljni tudi s tistimi stvarmi, pri katerih je apple zgrešil Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ruše
Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 08.02.2009 20:29:14
Re: Mighty mouse
Roni je napisal/a:
Imam en problem.

Na mighty mousu se mi je tale gumbek za Expose nevem kaj je to ampak kot da bi se mi zrahljal in kak se malo bolj dodatkem takoj začne klikat in oknja sem pa tja (ampak to na trenutke potem nekaj časa pustim in je spet normalno). To me zelo moti. Drugače sem odvisen od te funkcije na miški samo nočem da je to tak fejst občutljivo. Mogoče ve kdo kaj se da naredit? Pa prosim ne mi pisat da je ta miška slaba in naj menjam, ker meni ugaja.

če imaš blizu česa magnetnega je lahko to problem
jaz sme mel miško zravn table z magneti pa je ful ponorela
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ravne na Koroškem
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 08.02.2009 20:34:00
mikrohard je napisal/a:
Kje sem napisal, da sem jo pokvaril, ko sem jo razstavljal? Pokvarila se je že prej... ko sem jo razstavil, sem našel napako.
Pa menjava diska pri macbooku je lažje izvedljiva kot pa čiščenje kroglice pri mighty mouse (ki je zalepljena).
Zame je znak nekvalitete, da se po enem letu kroglica zapaca in je ni možno na enostaven način očistiti.

Je pa lepo videti, da so nekateri zadovoljni tudi s tistimi stvarmi, pri katerih je apple zgrešil Smile

Zgrešil po tvojem skromnem mnenju.

LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 08.02.2009 21:01:51
Oh mikrohard iz tebe kar žari volja po pomoči drugim.

Če tebi ni všeč moreš zdaj vsem predajat o tem kak je miška najslabša? Daj nehaj no, vsak ma svoj okus.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani