Skupaj sem spacal majhen programček za Applove Macintosh računalnike(Mac OS 10.4 naprej), ki zbere skupaj informacije o operacijskem sistemu, mrežnem profilu, zasedenosti diska in stanju strojne opreme. Idealno je za “troubleshooting”, ko ne vemo kaj je narobe z našim računalnikom.
Kako deluje?
Preprosto potegneš program dol in ga poženeš. Na namizju se ti bo pojavila PomagajMi.txt datoteka, ki bo vsebovala prej naštete informacije o vašemu sistemu. Te informacije lahko pridejo prav pri ugotavljanju problemov z vašim sistemom.
Kako si s tem pomagam?
Odpreš PomagajMI.txt datoteko, kjer pogledaš če so bili določeni testi opravljeni. Če se kateri izmed testov ne izvede, potem se ve, da zna biti težava tam.
Kaj če mi to ne pomaga?
Potem zna biti pa problem nekje v softwareskem delu, torej v programih, ki jih poganjate. Če se vam to zgodi vam priporočam Repair Disk Permissions, v aplikaciji Disk Utility, ali pa download programa Onyx, ki vam bo računalnik še bolj temeljito pogledal in očistil.
Kaj če še to ne pomaga?
Potem si pa v dreku in ti svetujem, da odpreš eno temo in bomo skupaj rešili problem.
Kje pa dobim to čudo?
klikni me
Upam, da bo komu to pomagalo rešit kakšen problem z svojim Macintoshom. Če bo pa kaj narobe šlo, pa prosim povejte naprej v tej temi.
Lp luka

Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si
Kontakt
Na vrh strani