Najboljši OSX za starega maca G5 | |||||
http://mufasa111.deviantart.com/art/Mac-G5-344773796?q=gallery%3Amufasa111%2F13295441&qo=5 Računalnik sem očistil nadgradil, iz omare izbrskal 4x512 mb rama in 2x500 gb trdega diska, sedaj pa me zanima kateri OSX bi bil najbolj primeren zanj saj gre za osnovni model kar pomeni 1,6 ghz single procesor in grafika FX5200 64mb. Ali bom kaj pridobil na hitrost če preflasham svoje starega radeon 9800 pro in ga vstavim namesto nvidie ? Leopard ki sem ga naložil deluje izredno počasi takoj ko odprem internet in vse povezano s flashem računalnik dobesedno ubije, ali je resitev morda v namestitvi tigra ali celo pantherja, ker celo očetov prenosnik s 1,4 mobile pentiumom 512 mb rama in XPji deluje hitreje kar se tiče interneta. |
|||||
![]() |
|||||
10.5.8 je max ki ga lahko nadgradis in ta je najboljši med starejšimi, najhitrejši bo tiger sam bo oskubljen do konca morda ti celo wifi kartica ne bo delala itd., če se odločiš da ga nočeš bi ga mel zaradi kište drugo me ne zanima. |
|||||
![]() |
|||||
Drugače pa je razen nekaj manjših praskic izjmno lepo ohranje tako da bo ohišje verjetno slej ko prej postalo tarča predelave v PC. (prilepljena slika je dejansko moja slika). |
|||||
![]() |
|||||
Flash na OSX je PITA. Pa še ena stvar. Moraš imet vsaj 20 GB diska frej. Ko pride pod to mejo, se začne OSX vedno bolj čudno obnašat. Do pred kratkim sem za gledanje filmov uporabljal Mini G4. Star in zelo podhranjen, a je šlo (jasno ne HD MKV). Problem je bilo edino na Partisih, ko se je zalaufala vsa Flash navlaka, ki jo tja navesijo. Tko da sem imel odklopljen Flah in je blo OK. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Dela odlično, 24/7, če se ne motim v tej konfiguraciji malce več kot eno leto. Je pa namenjen izključno za iTunes server, iPhoto backup, ter Timemachine backup. Sem izredno zadovoljen, edina stvar ki me je malce zmotila je to, da je z iTunes 10 konec poti z nadgradnjami. iTunes 11 ne delujejo več na PowerPC procesorjih. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |