Jabuk
Najboljši OSX za starega maca G5
Jabuček

Jabuček

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 27.12.2012 22:31:13
Najboljši OSX za starega maca G5
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni od kolega sem dobil v dar starejši applov računalnik in sicer gre za powermaca G5.
http://mufasa111.deviantart.com/art/Mac-G5-344773796?q=gallery%3Amufasa111%2F13295441&qo=5

Računalnik sem očistil nadgradil, iz omare izbrskal 4x512 mb rama in 2x500 gb trdega diska, sedaj pa me zanima kateri OSX bi bil najbolj primeren zanj saj gre za osnovni model kar pomeni 1,6 ghz single procesor in grafika FX5200 64mb. Ali bom kaj pridobil na hitrost če preflasham svoje starega radeon 9800 pro in ga vstavim namesto nvidie ? Leopard ki sem ga naložil deluje izredno počasi takoj ko odprem internet in vse povezano s flashem računalnik dobesedno ubije, ali je resitev morda v namestitvi tigra ali celo pantherja, ker celo očetov prenosnik s 1,4 mobile pentiumom 512 mb rama in XPji deluje hitreje kar se tiče interneta.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 28.12.2012 00:05:39
Re: Najboljši OSX za starega maca G5
Ajinta je napisal/a:
Pozdravljeni od kolega sem dobil v dar starejši applov računalnik in sicer gre za powermaca G5.
http://mufasa111.deviantart.com/art/Mac-G5-344773796?q=gallery%3Amufasa111%2F13295441&qo=5

Računalnik sem očistil nadgradil, iz omare izbrskal 4x512 mb rama in 2x500 gb trdega diska, sedaj pa me zanima kateri OSX bi bil najbolj primeren zanj saj gre za osnovni model kar pomeni 1,6 ghz single procesor in grafika FX5200 64mb. Ali bom kaj pridobil na hitrost če preflasham svoje starega radeon 9800 pro in ga vstavim namesto nvidie ? Leopard ki sem ga naložil deluje izredno počasi takoj ko odprem internet in vse povezano s flashem računalnik dobesedno ubije, ali je resitev morda v namestitvi tigra ali celo pantherja, ker celo očetov prenosnik s 1,4 mobile pentiumom 512 mb rama in XPji deluje hitreje kar se tiče interneta.

10.5.8 je max ki ga lahko nadgradis in ta je najboljši med starejšimi, najhitrejši bo tiger sam bo oskubljen do konca morda ti celo wifi kartica ne bo delala itd., če se odločiš da ga nočeš bi ga mel zaradi kište drugo me ne zanima.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 28.12.2012 13:43:55
Glede na to da gre za mojega prvega maca , ga bom imel nekaj časa, da če drugega ne malce vidim applov sistem v akciji, želim le da bi deloval vsaj tako dobro kot pc s podobnimi specifikacijami, tako da bi bil za vsak "trik" za hitrejše delovanje zelo hvaležen. Sploh glede flasha bi rad ugotovil kako ga pripraviti do normalnega delovanja.

Drugače pa je razen nekaj manjših praskic izjmno lepo ohranje tako da bo ohišje verjetno slej ko prej postalo tarča predelave v PC. (prilepljena slika je dejansko moja slika).
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 28.12.2012 15:37:41
Stlači več Rama notr. Se bo poznalo.

Flash na OSX je PITA.

Pa še ena stvar. Moraš imet vsaj 20 GB diska frej. Ko pride pod to mejo, se začne OSX vedno bolj čudno obnašat.

Do pred kratkim sem za gledanje filmov uporabljal Mini G4. Star in zelo podhranjen, a je šlo (jasno ne HD MKV). Problem je bilo edino na Partisih, ko se je zalaufala vsa Flash navlaka, ki jo tja navesijo. Tko da sem imel odklopljen Flah in je blo OK.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 29.12.2012 00:01:21
Diska imam 1tb v raidu zasedenega pa imam okrog 200gb, rama pa je 2gb vendar ga praktično nikoli ne rabi več ko 1 gb, flash pa bom izključil, morda pa bom pizkusil tudi tigra,da vidim če bo kaj razlike.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 29.12.2012 01:01:18
Moj G5 je sicer malce močnejši kot tvoj (dualcore G5 na 2GHz), na njem je pa prav tako 10.5.8. Rama imam 3 Gb. Sistemski disk 250 Gb je tako rekoč prazen.
Dela odlično, 24/7, če se ne motim v tej konfiguraciji malce več kot eno leto. Je pa namenjen izključno za iTunes server, iPhoto backup, ter Timemachine backup. Sem izredno zadovoljen, edina stvar ki me je malce zmotila je to, da je z iTunes 10 konec poti z nadgradnjami. iTunes 11 ne delujejo več na PowerPC procesorjih.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani