| Slovenec je omogočil prvi polet na Luno! | |||||
_________________ ...::: Puck0 :::... |
|||||
najs
|
|||||
Jaz sem od vedno pravil, da je Slovenija nekaj posebnega za celoten svet
...oh naša dobra stara Yugoslavija.. |
|||||
To bi lahko odstranili mine (sicer bi drago stalo!) ter naredili vse skupaj v muzej
_________________ Iphone <3 |
|||||
Ehh...
|
|||||
|
|||||
zanimivo, zanimivo
|
|||||
Sicer sem mlajša generacija, slišal in prebral veliko o Jugoslaviji (in seveda Titu), ampak TOLE! Totalno sem navdušen
_________________ ...::: Puck0 :::... |
|||||
se opravičujem, ampak vem, da američane (oprostite izrazu) bk, če smo slovenci pri tem sodelovali. dvomim, da je sploh kateri američan odprl ta link
|
|||||
Grejo cloveku kar kocine po konci !
|
|||||
Sem prepričan, da bodo ŠE kako slišali in videli ta dokumentarec! _________________ ...::: Puck0 :::... |
|||||
Tudi mene je malo presenetilo, zato sem še malo raziskal... ne bo dokumentarec, temveč mockumentarec
Vir: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=01&dd=10&nav_category=206&nav_id=572569 _________________ www.cekarcek.si - spletna trgovina z izbrano ponudbo pametnih gadgetov Netatmo, Wahoo, DoorBird,... GoPro kamere in dodatna oprema |
|||||
Virca je delal Tineta Strelo in Trst je nas, itak da je fake, ampak dober
|
|||||
http://www.zeljava-lybi.com/index.html
Željava je zgrajena z denarjem, ki so ga američani "donirali" SFRJ za izgradnjo štiripasovnice od Triglava do Vardarja in Jadranske avtoceste. Namesto avtocest smo dobili dve malo večji (za tedanje razmere) magistrali. 7 miljard USD je šlo v Željavo, kjer danes domujejo netopirji. Herman Potočnik je svoje delo zapustil Francoski akademiji znanosti (ker ga angleži niso jemali resno), in tam - če kje - so američani "rabutali" njegovo znanje. Ob dejstvu, da SFRJ ni uspela razviti niti nadzvočnega lovca, je jasno, da je bilo vesolje še svetlobna leta daleč. Pilot Marjan Jelen je z letalom Orao 2 sicer prebil zvočni zid (1,03 Mach), vendar je bilo letalo prirejeno posebej za ta namen, pa še tako mu je to uspelo šele pri spustu okrog 30 st. z velike višine in z dodatnim izgorevanjem. V praksi popolnoma nepomemben podatek, šlo je zgolj za prestiž. Anekdota pravi, da je med poskusom javil v komando, da ne upa več priganjati plovila, ker bo razpadlo. Odgovor naj bi bil "pali, inače čemo mi!". Filmček je res zabaven in privlačen, po moje pa je zgolj samopromocije dveh dobrih kreativcev. Kapo dol! |
|||||
Kaj takega bi pričakoval na 1.april ne pa zdajle.
|
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |