Že dalj časa razmišljam o nakupu iMac-a za stacionarni/namizni računalnik, ker mi sedanji Win PC služi le še kot mašina za snemanje glasbe, in sicer s programom Cubase. Prenosni MacBook ne prenese "System requirements" od Logic Studia, zatorej bi potreboval iMac (pa ne samo za to). Najbolj sem v dvomih glede uporabe Cubase datotek, ki so na PCju.
Vprašanje:
Kako bi Cubase datoteke prenesel/prekonvertiral da bi delovale v iMac-u? Cubase-a na iMacu ne bi uporabljal, sploh pa je vprašanje, če bi bile samo prenešene (in ne tudi prekonvertirane) datoteke delovale na iMacu. Če bi delovale, bi si najbrž omislil "sivo" verzijo Cubase-a, samo za predvajanje datotek, ki so bile ustvarjene na PCju. Novo glasbo bi ustvarjal z Logic Studiem na iMacu.
Najbolje bi mi bilo, če bi lahko Logic Studio znal brati Win Cubase datoteke, ampak to najbrž ni možno, kaj.
Še en problem pa nastane pri vseh plug-inih, ki sem jih uporabljal na Cubase-u, ki prav tako najbrž ne bi/bodo delovali na iMacu.
Si mislim, da imam kar velik problem. Če ne obstaja nobene poti, najbrž ne bom prešaltal na iMac-a