Jabuk
Iz PC Cubase v iMac Logic Studio
Jablanator

Jablanator

Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 25.10.2007 01:08:50
Iz PC Cubase v iMac Logic Studio
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ok, situacija je sledeča:
Že dalj časa razmišljam o nakupu iMac-a za stacionarni/namizni računalnik, ker mi sedanji Win PC služi le še kot mašina za snemanje glasbe, in sicer s programom Cubase. Prenosni MacBook ne prenese "System requirements" od Logic Studia, zatorej bi potreboval iMac (pa ne samo za to). Najbolj sem v dvomih glede uporabe Cubase datotek, ki so na PCju.

Vprašanje:
Kako bi Cubase datoteke prenesel/prekonvertiral da bi delovale v iMac-u? Cubase-a na iMacu ne bi uporabljal, sploh pa je vprašanje, če bi bile samo prenešene (in ne tudi prekonvertirane) datoteke delovale na iMacu. Če bi delovale, bi si najbrž omislil "sivo" verzijo Cubase-a, samo za predvajanje datotek, ki so bile ustvarjene na PCju. Novo glasbo bi ustvarjal z Logic Studiem na iMacu.

Najbolje bi mi bilo, če bi lahko Logic Studio znal brati Win Cubase datoteke, ampak to najbrž ni možno, kaj.

Še en problem pa nastane pri vseh plug-inih, ki sem jih uporabljal na Cubase-u, ki prav tako najbrž ne bi/bodo delovali na iMacu.

Si mislim, da imam kar velik problem. Če ne obstaja nobene poti, najbrž ne bom prešaltal na iMac-a Crying or Very sad
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 27.10.2007 01:30:16
Cubase datoteke so enake, ni važno, ali na PCju, ali na MACu. Cubase lahko instaliraš na oba sistema.

Sive verzije kar lepo pozabi, če misliš nabavit iMac na intelovi platformi. Na G5 se je še dalo kaj dobiti, UB programja pa je bolj malo.

Tako ti ostane edino Logic Studio, ki ga lahko instaliraš samo z vpisom serijske številke.

S tem vprašanjem sem se jaz ukvarjal že kar nekaj časa nazaj. Nabavil bi Mac Pro, pa žal ni hardwarea na PCIe (zaenkrat še), ki ga potrebujem. PCI pa nimam kam utaknit. Poleg tega je mastering aplikacija, ki jo uporabljam (WaveLab), pisana samo za Windows okolje. Naslednja slaba točka je podpora za Direct Monitoring, saj ga CoreAudio oz. Mac OS X ne podpira na ta način, kot ASIO.

Potem spet... Nuendo uporabljam že 7 let, Logic Pro pa bi se moral na novo učit, kar se mi enostavno ne da... Poleg tega je Nuendo veliko boljši audio editor, kot Logic Pro. Logic Pro ima veliko boljše virtualne instrumente kot Nuendo... Vendar lahko na PCju laufam več crackanih plug-inov, kot na Macu, itd...

Kako sem rešil situacijo?

Moj DAW je PC Intel Core2Quad Q6600, 4Gb RAM, 1.5Tb HDD, RME HDSP9652, Universal Audio UAD-1e, ...

Nabavil sem Windows Vista ter Nuendo4 in WaveLab6 kot primarni sistem.
Poleg tega imam na drugem disku Mac OS X 10.4.10 ter Logic Pro 8 in Nuendo4 (saj deluje tudi na intelovi platformi). Tako zadevo med sabo malo kombiniram, pa še hardware imam ves podprt.

Če mi bo zadeva res všeč, bom nabavil Apple iMac ter eksterno zvočno kartico in PC-ja ter MAC-a sinhroniziral med sabo. Primarni sistem bo še vedno Nuendo4 na PCju, Logic Pro pa bo delal kot sekvencer.

LP
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 27.10.2007 17:35:31
Jah, kaj naj rečem? Iz prebranega mi dejansko ostane najslabša verzija, in to je, da Cubase datoteke in posnetke pustim na PCju, na iMacu pa snemam na Logic Pro. iMac-a bi tako ali tako nabavil ter Logic Studio tudi. Ne gre pa se mi za neke pro posnetke, temveč nekaj za delat demote, da jih lahko potem predstavim bendu ali pošljem po mailu. S tem, da mi GarageBand ne nudi toliko kolikor bi jaz potreboval.

V snemalnem programu potrebujem dobre in veliko kitarskih efektov, dobre bobne in bas preko midija (oziroma na PCju so to bili VST instruments) ter sinte (če se le da, da so poleg sintov, pianov tudi malo "čudni" zvoki). Kakor sem si ogledoval stran od Logic Studio (http://www.apple.com/logicstudio/), mislim, da mi le ta nudi dovolj.

Enako vprašanje, kot sem ga napisal v prvem postu, sem tudi vprašal v trgovini EPL (oni bodo vprašali direkt na Apple), tako da pričakujem še njihov odgovor.

In še to: Stilus, hvala za odgovor Very Happy
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 28.10.2007 10:25:50
Da ne boš predolgo čakal odgovor iz Appla...

Cubase na PCju in MACu sta kompatibilna, lahko navzkrižno odpiraš projekte, vendar brez plug-inov in VST instrumentov.

LP
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 28.10.2007 13:46:52
Ja to mi ne pomaga prav veliko, ker Cubase za iMaca ne bom kupoval. Potreboval bi ga samo za predvajanje glasbe ki sem jo naredil na PCju.

Bolj me zanima kompatibilnost Cubase PC in iMac Logic Studio.

No ja, navsezadnje pa itak pade vse v vodo, ker plug-ini iz PCja ne delujejo na iMacu.

Očitno bodo Cubase projekti ostali na PCju, na iMacu pa se bom naučil Logic Studio. Najbrž ne bo tako težko, poleg tega izredno rad raziskujem kaj mi posamezni programi nudijo.

OFF: Zakaj mi je spodnjo polovico posta naredilo Bold? Nimam nikjer tako označeno.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 28.10.2007 14:59:52
suicidal je napisal/a:
Ja to mi ne pomaga prav veliko, ker Cubase za iMaca ne bom kupoval. Potreboval bi ga samo za predvajanje glasbe ki sem jo naredil na PCju.

Cubase samo za Maca ne moreš kupit. Se pravi, če že imaš Cubase paket, imaš na istem DVDju tako instalacijo za Windows kot za Mac OS X. Če boš kupil rabljenega iMaca z G5 procesorjem, potem lahko gor instaliraš vse verzije, če boš kupil novega iMaca z Intelovim procesorjem, potem lahko gor instaliraš Cubase 4 ali novejši, ker je narejen za Universal Binary.

Če boš samo predvajal glasbo, to nima nobene veze s Cubase-om. Če seveda misliš mixdowne. Vse povsod lahko odpiraš WAVE, AIFF, MP3, ... nima veze s čim in kje.

suicidal je napisal/a:

Bolj me zanima kompatibilnost Cubase PC in iMac Logic Studio.

Direktne kompatibilnosti ni, razen če ves projekt na PCju najprej zbounce-aš v WAVE/AIFF in potem vse špure direktno odpreš v Logicu.

Druga alternativa je preko exporta iz Cubase-a v OMF ali AAF formatu, vendar si zopet ob vse virtualne instrumente in plug-ine, tako da ne profitiraš ničesar.

suicidal je napisal/a:

No ja, navsezadnje pa itak pade vse v vodo, ker plug-ini iz PCja ne delujejo na iMacu.

Jah, ne vem na kakšnem nivoju se ukvarjaš z glasbo. Jaz samo z Logicom ne bi mogel preživet, ker ima preskromno audio podporo. Zato, kot sem rekel, mi je primarni sistem Windows Vista in Nuendo4.

suicidal je napisal/a:

Očitno bodo Cubase projekti ostali na PCju, na iMacu pa se bom naučil Logic Studio. Najbrž ne bo tako težko, poleg tega izredno rad raziskujem kaj mi posamezni programi nudijo.

Jah, eni se nimamo časa je**t z novimi programi, ampak raje ustvarjamo glasbo. Smile

LP
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani