Jabuk
iPad1 ali iPad2?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 03.12.2011 02:20:11
iPad1 ali iPad2?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Torej odločam se med nakupom rabljenega iPada, najverjetneje 16GB wifi, zanimajo me pa bolj ostale stvari - se pravi dejanska razlika v "uporabniški izkušnji" med 1. in 2. verzijo, tako da prosim če je imel kdo oba v uporabi, če mi lahko malo pove izkušnje z obema. Smile

Bolj konkretno:
1. ali se razlika v hitrosti močno pozna med 1. in 2. verzijo?(odpiranje aplikacij, multitasking, ipd.)
2. je iPad 2 na občutek veliko lažji in tanjši kot 1 ali so te razlike dokaj minimalne?
3. ali smart cover dosti pripomore k vsakodnevni uporabi/izkušnji?

Torej ali se splača dat mal več denarja za dvojko ali ne? Kaj priporočate? Smile

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 03.12.2011 02:39:55
1.ja
2.ja
3. Odvisno

Vzami dvojko. Case closed.

Jabuk Staff

Kraj: Logatec
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 03.12.2011 05:13:49
2!!!!! Neutral

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 03.12.2011 06:38:18
2ka absolutno Smile zelo zelo tanek, 1ka je pravi debeluh Smile
hitrost je zelo opazna. Smartcover je zakon, sam mal drag :S
3ka, vprašanje kdaj bo pršla, najbrž bo mela boljši zaslon(višja resolucija, retina?, kar je slabost ipada 1 in 2 in me je najbolj motilo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 03.12.2011 09:43:08
Zakaj pa bi vzel "starega", če omenjaš tudi dvojko?
Vsekakor 2!

Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 03.12.2011 11:02:56
Re: iPad1 ali iPad2?
blaster je napisal/a:
Torej odločam se med nakupom rabljenega iPada, najverjetneje 16GB wifi, zanimajo me pa bolj ostale stvari - se pravi dejanska razlika v "uporabniški izkušnji" med 1. in 2. verzijo, tako da prosim če je imel kdo oba v uporabi, če mi lahko malo pove izkušnje z obema. Smile

Bolj konkretno:
1. ali se razlika v hitrosti močno pozna med 1. in 2. verzijo?(odpiranje aplikacij, multitasking, ipd.)
2. je iPad 2 na občutek veliko lažji in tanjši kot 1 ali so te razlike dokaj minimalne?

Torej ali se splača dat mal več denarja za dvojko ali ne? Kaj priporočate? Smile

sam mam 2-ko, prijatelj ma pa 1-ko

1.)razlika ni opazna, nevem kaj mu vi govorite. v hitrosti se razlika opazi ko imas odprtih 20+ aplikacij, kjer se enka malo zatakne dvojka pa dela normalno (ampak to ne more biti razlog zakaj kupit dvojko). mogoce se v prihodnosti zna opazit razlika pri aplikacijah ki porabijo vec procesorja ampak trenutno delujeta oba brez kakrsnih koli komplikacij.

2.) razlika je kar opazno ampak jaz imam switcheasy ovitek (priporocam! http://www.youtube.com/watch?v=iokMJudDraI&feature=youtube_gdata_player ) ki ipada malo obtezi in je podobno tezak kot enka.

3.) kakrsnikoli cover imas je nujen. ce pa kupujes smart cover moras pa nujno kupiti se zascito za zadnji del ipada.

se splaca dat vec dnarja za dvojko? ceprav so razlike minimalne bi raje kupil dvojko izkljucno zaradi tega ker je novejsa. seveda pa je veliko tudi odvisno kaksna je razlika v ceni. ce je vec kot 100€ se tibolj splaca kupit enko.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 03.12.2011 11:11:02
Sem tudi sam primerjal med enko in dvojko in razlika v hitrosti je opazna. Sam imam na dvojki smart cover, zascite za zadnjo stran pa nimam in niti ni potrebna, saj se na zadnji strani ne pozna noben ris. Je pa res, da nujno rabis neko "torbo" v kateri ga prenasas...
Jablanator

Jablanator

Kraj: Slovenska Bistrica
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 03.12.2011 11:17:42
Torej... Imel sem enko in sedaj imam dvojko.

Po mojem je zadeva sledeca:
Da, se pozna. Predvsem pri vecjem stevilu odprtih aplikacij, sploh pa v safariju, ce imas odprtih vec oken.

Razlika je obcutna, sploh pri 'golem' iPadu. Ko ga obleces, kar ga najverjetneje bos, pa je razlika predvsem v tezi, vendar, ce bos kupil enko, ne bos vedel koliko lazja je dvojka, ne? Wink

Osebno ne uporabljam smart coverja, je pa tako kot je nekdo ze zapisal-potrebujes se dodatno zascito za zadnji del, ker smartcover zasciti samo zaslon. Kar se tice sleep on/off funkcije, pa ne vem ravno, ce je to zadosten razlog, da bi si ga nabavil. Sam sem si nabavil etui (imitacija usnja), ki ga zasciti okrog in okrog. Ipad zgleda na prvi pogled kot rokovnik, tako da z njim niti ne vzbujas 'prevelike' pozornosti.

Ce ti finance dopuscajo, kupi dvojko. Nenazadnje je novejsa, hitrejsa in podpira se facetime, ki je prav lustna zadevca, ce bi rad koga pozdravil, ki uporablja katero izmed Apple naprav, ki podpira facetime.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: PREKMURJELAND
Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 03.12.2011 13:33:20
mel enko skoraj leto... zdaj pa že od začetka imam 2ko... in ni variante da bi šel nazaj na enko...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 03.12.2011 13:44:04
amen je napisal/a:
mel enko skoraj leto... zdaj pa že od začetka imam 2ko... in ni variante da bi šel nazaj na enko...

no jest mam pa oba doma in če mi je bolj na dosegu enka uporabim enko brez problemov
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 03.12.2011 13:56:07
@faganel: seveda vem da je 2ka boljša in vse, ampak mogoče bi pa prišparal kakih 100eur s tem da kupim 1ko, če že ni ravno toliko "slabša" kot 2ka.

Sem pa pozabil omeniti še eno zadevo: edini minus pri 2ki mi je trenutno jailbreak, ampak to niti ni tok nujno, bi blo pa dobro, če bi bil možen (verjetno itak bo v prihodnosti).

@MrRokDr: no točno to me je zanimalo pri 1. vprašanju Smile ubistvu je pa verjetno razlika taka kot med iPhone 3GSom pa 4ko. Ampak (kot je že Buco pametno povedal), dokler jih sam na lastne oči ne primerjam, ne bom vedel koliko je 2ka hitrejša od 1ke.

@Buco: ja verjetno bom veliko uporabljal safari in pa multitasking, tako da bi dodatna hitrost kar prav prišla.
Kar se pa teže/debeline tiče: problem je ker velikokrat v kakšnem iStylu primem v roke 2ko, pa še en frend jo ma, tko da sem se nanjo že kar navadil, 1ko sem pa samo prakrat držal v rokah, ampak itak jih nemorš primerjat, razen če maš oba skupaj za sprobo.

Glede ovitkov/zaščite bi pa rekel, da jih nemaram ravno preveč, saj hočem uporabljat Jabolčno napravico tako kot mi jo Apple ponudi - se pravi čim bolj "golo". V roki hočem držat iPada, ne pa neko plastiko, ki mislim da da napravi čist drug filing. Seveda se potem tudi pojavijo znaki uporabe, "but that's the price you have to pay".
Tako da je verjetno najboljša izbira zame nek etui (kot kakšen second skin) v katerem mam iPada spravljenega, med uporabo ga pa vzamem ven.

Še eno vprašanje: ali se da 2ko s smartcoverjem spraviti v tak etui ali je treba smart cover vsakič vzeti dol?

In pa hvala vam za vso pomoč! Smile

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 03.12.2011 17:14:10
Sem ti posnel kako izgleda odpiranje programov na 1 oz. 2.
http://zanimiv.net/files/1vs2.MOV

Enka se bistveno hitreje ugasne in bistveno počasneje prižge. Tako da je vse odvisno od denarja. Če ti je razlika med obema velika potem vžameš pač enko.

Iphon imam nag in nočem katerekoli oblekce. Ipad vsaj dvojka naga drsi iz rok - tudi enka ampak ne toliko. Problem nagega ipada je v tem da ga položiš na mizo in nimaš nobenega naklona. Mene to moti.

Sleep on/off je nadležno. Recimo ga imaš v torbi in ko hodiš slišiš klik, klik ... Ne vem če je zdravo da se 100x prižge in spet ugasne. Že samo ko ga primem pokritega in ga prenesem se pokrov pogosto odmakne od ekrana in spet pade nazaj - jest sem to izklopil. Smartcase, vsaj ta črn je tudi magnet za prah. In tisti prah potem stalno prenašaš na ekran. Moj smartcase zato počiva nemje v predalu
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani