Jabuk
pri reinstalaciji MAC OS X se zatakne-Mac OS X cannot be...
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 14.04.2011 16:56:09
pri reinstalaciji MAC OS X se zatakne-Mac OS X cannot be...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
LP

Sem uporabnik MacBooka (core2duo 2.2ghz), in pri reinstallaciji MAC OS X-a mi javi napako češ da ta operacijski sistem ni za ta računalnik ( Mac OS X cannot be installed on this computer )

Inštalacijski cd je letnik 2007, prav tako MacBook, in medij je originalen, se pravi je prišel zraven točno tega MacBooka.. Po googlu sem brskal in vsepovsod tudi na slo support od appla sem dobil odgovor da nimam pravega medija se pravi ni pravega cdja oz dvdja..

Lahko da se je to naredilo zaradi tega ker sem redno updejtal os x in prav tako je verjetno updejtalo firmware in sedaj je zgleda prestar ta os x ki ga imam na cdju.. poizkusil sem z kolegovim medijem, on ima macbook pro, in vseen ni šlo..

Seveda sem pri inštalaciji (MAC OS X Installer) nastavil z Disk Utility particije na GUID in vse kot mora biti..

Zanima me če ostaja kakšen univerzalen Mac os x da bi mi zadevo nazaj naložlo.
Problem je pa tudi v tem da imam na drugem PCju windowse in niti ne morem posnet dvdja (DMG), da bi bil bootable v macu..
Našel sem nek program DMG2ISO vendar zaenkrat brez uspeha..
zanima me če obstaja tudi kakšen program da bi mi naredil bootable usb ključek da sprobam več različnih verzij in da ne snemam brezveze dvdjev...

hvala za odgovor in lp..
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 14.04.2011 17:25:46
Ja lahko naložiš Retail verzijo gor ta paše za vse Mac-e.
LP
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 15.04.2011 10:15:24
Tako je, z retail verzijo snow leoparda je šlo...
hvala lp
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani