pri reinstalaciji MAC OS X se zatakne-Mac OS X cannot be... | |||
Sem uporabnik MacBooka (core2duo 2.2ghz), in pri reinstallaciji MAC OS X-a mi javi napako češ da ta operacijski sistem ni za ta računalnik ( Mac OS X cannot be installed on this computer ) Inštalacijski cd je letnik 2007, prav tako MacBook, in medij je originalen, se pravi je prišel zraven točno tega MacBooka.. Po googlu sem brskal in vsepovsod tudi na slo support od appla sem dobil odgovor da nimam pravega medija se pravi ni pravega cdja oz dvdja.. Lahko da se je to naredilo zaradi tega ker sem redno updejtal os x in prav tako je verjetno updejtalo firmware in sedaj je zgleda prestar ta os x ki ga imam na cdju.. poizkusil sem z kolegovim medijem, on ima macbook pro, in vseen ni šlo.. Seveda sem pri inštalaciji (MAC OS X Installer) nastavil z Disk Utility particije na GUID in vse kot mora biti.. Zanima me če ostaja kakšen univerzalen Mac os x da bi mi zadevo nazaj naložlo. Problem je pa tudi v tem da imam na drugem PCju windowse in niti ne morem posnet dvdja (DMG), da bi bil bootable v macu.. Našel sem nek program DMG2ISO vendar zaenkrat brez uspeha.. zanima me če obstaja tudi kakšen program da bi mi naredil bootable usb ključek da sprobam več različnih verzij in da ne snemam brezveze dvdjev... hvala za odgovor in lp.. |
|||
![]() |
|||
LP |
|||
![]() |
|||
hvala lp |
|||
![]() |
![]() |
![]() |