Drugi disk je tudi WD 1TB (model Elite). Na njem je samo 1 particija v NTFS formatu. Ampak problem je, ko ta disk priklopim preko USB na MBP, da rabi zelooooo dolgo, da ga zazna in tudi potem melje in melje. Da lahko zacnem z njim delati potrebujem dobre 3-4 minute. In potem, ko koncno lahko zacnem po njem brskati zopet zacne vse skupaj stekati (beach ball).
Za pisanje po NTFS imam Paragon NTFS 8 (prej na Leopardu pa pac v7). Na Leopardu teh tezav pri NTFS particijah nisem imel nikoli (res pa je tudi, da tako velikega diska takrat se tudi nisem imel).
Ker mi to vse bolj najeda zivce me zanima, ce je se kdo drugi naletel na tako tezavo in jo je mogoce kako odpravil?
V nasprotnem primeru bom verjetno naredil HFS+ (ter imel eno manjso NTFS ali pa FAT32 na kateri bo gor MacDrive

Finta je, da v windows 7 isti disk deluje kot mora, brez nekega zatikanja in cakanja. Saj logicno ampak smesno.
Disk sem tudi preveril za napakami in naredil analizo defragmentacije (samo 5%). Na disku se je skoraj 500 GB prostora. Tako, da tudi tukaj ne vidim problema.