Jabuk
Zunanji trdi disk WD 1TB NTFS pocasno delovanje v SL
Kateri datotecni sistem uporabljate za zunanje diske?
Samo NTFS
34%
 34%  [ 8 ]
Samo FAT32
0%
 0%  [ 0 ]
Samo HFS/HFS+
17%
 17%  [ 4 ]
Samo ostalo (EXT2/EXT3/EXT4 itd.)
0%
 0%  [ 0 ]
Mesano NTFS/FAT32
8%
 8%  [ 2 ]
Mesano NTFS/HFS+
30%
 30%  [ 7 ]
Mesano FAT32/HFS+
8%
 8%  [ 2 ]
Mesano OSTALE kombinacije
0%
 0%  [ 0 ]
Skupaj glasov : 23
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.02.2011 09:35:53
Zunanji trdi disk WD 1TB NTFS pocasno delovanje v SL
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Torej imam dva zunanja diska, oba sta WD. En je 500 GB in ga imam formatiranega v HFS+ ter eno manjso particijo v NTFS. Uporabljam ga za TimeMachine in je priklopljen prek FW800 na MBP. Deluje super.

Drugi disk je tudi WD 1TB (model Elite). Na njem je samo 1 particija v NTFS formatu. Ampak problem je, ko ta disk priklopim preko USB na MBP, da rabi zelooooo dolgo, da ga zazna in tudi potem melje in melje. Da lahko zacnem z njim delati potrebujem dobre 3-4 minute. In potem, ko koncno lahko zacnem po njem brskati zopet zacne vse skupaj stekati (beach ball).

Za pisanje po NTFS imam Paragon NTFS 8 (prej na Leopardu pa pac v7). Na Leopardu teh tezav pri NTFS particijah nisem imel nikoli (res pa je tudi, da tako velikega diska takrat se tudi nisem imel).

Ker mi to vse bolj najeda zivce me zanima, ce je se kdo drugi naletel na tako tezavo in jo je mogoce kako odpravil?

V nasprotnem primeru bom verjetno naredil HFS+ (ter imel eno manjso NTFS ali pa FAT32 na kateri bo gor MacDrive Smile ).

Finta je, da v windows 7 isti disk deluje kot mora, brez nekega zatikanja in cakanja. Saj logicno ampak smesno.

Disk sem tudi preveril za napakami in naredil analizo defragmentacije (samo 5%). Na disku se je skoraj 500 GB prostora. Tako, da tudi tukaj ne vidim problema.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 13.02.2011 10:27:52
Verjetno je tezava v gonilniku za NTFS, ki ga imas namescenega. Pred casom sem bral, da ima kar nekaj ljudi tezave s tem.

Si morda poskusil z gonilnikom za NTFS, ki je ze vgrajen v Snow Leoparda?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 13.02.2011 10:41:01
Ne...tistega iz SLja pa se nisem. Bom pa to naredil ravno zdaj takoj. Ker med Paragon NTFS v8 in Tuxera zadnja verzija (mislim da je 2010) ni neke razlike (pri obeh isto dela).

Problem je samo, da ne zauapam prevec temu vgrajenemu gonilniku.

Hvala.

Dopolnitev:
Stvar je taka...po odstranitvi Paragon NTFS v8 in nekaj vrsticni hack v Terminalu je sedaj cisto druga zgodba. Zadeva koncno deluje kot mora.

Hvala se enkrat.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 13.02.2011 11:55:55
Me veseli, da si zrihtal. Cool

Ironija je, da meni vgrajenega gonilnika ni uspelo nikoli prav usposobiti. Embarassed
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Velika Nedelja
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 13.02.2011 12:45:25
Mi lahko pirporočate prograjme oziroma third-party gonilnike za branje in pisanje na NTFS particije znotraj Mac OS X? Na Windows mašinah sem uporabljal MacDrive, ki se je pokazal za odličnega, vendar vseeno moramo gledati s strani uporabnosti. Ko nosiš disk s sabo, je možnost, da bo imelo večje število uporabnikov, pri katerih disk priklapljaš v računalnik, nameščen MacDrive, manjša, kot pa ta, da imaš ti na OS X-u dobro podporo NTFS-u.

zee je napisal/a:
Ironija je, da meni vgrajenega gonilnika ni uspelo nikoli prav usposobiti. Embarassed

Kako se pa vgrajeni gonilnik usposobi? Kakšen postopek si ubral, četudi ti ni uspelo?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 13.02.2011 12:56:44
Pozabil si na exFat oz fat64, bere osx bere windows , ni potrebno dobenega gonilnika
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 13.02.2011 18:28:29
scrm je napisal/a:
Pozabil si na exFat oz fat64, bere osx bere windows , ni potrebno dobenega gonilnika

ampak ga žal razni playerji (wd tv, itd.) ne berejo. Sad ali pač?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 13.02.2011 20:49:59
vgrajeni SL gonilnik za NTFS je buggy.
tut z NTFS-3G(MacFuse) sem mel že težave, ko je win sam scandisk naredu in pobrisal vse kar je bilo na macu na disk napisano...pazljivo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 13.02.2011 23:27:11
kenz76 je napisal/a:
scrm je napisal/a:

ampak ga žal razni playerji (wd tv, itd.) ne berejo. Sad ali pač?

na žalost ga res ne berejo ja, tud odvisno za kaj boš uporabljal disk
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 13.02.2011 23:30:14
Da se dodam mojo izkusnjo z SL NTFS driverjem. Roke vstran! Res je prevec buggy zadeva. Sem pognal pozneje disk v windows 7 in je takoj priporocal pregled diska in odpravo napak. Takoj za tem je sledil povrnitev samo read only nacina v os x. Sedaj sem se odlocil, da disk razdelim na 4 manjase partizije. Od tega bodo 3 zapisovale datoteke do 4 gb v cluster. Ce tudi to ne bo delovalo pa gre disk na HFS+ in en mali koscek v FAT32 za nujne stvari.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani