Jabuk
Finder zmrzuje
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 26.07.2010 22:06:46
Finder zmrzuje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kolega ima problem s Finderjem, saj mu le ta v primeru klika na namizju takoj zmrzne (pojavi se mavrica in ne izgine, dokler ne relauncham finderja).

Bi lahko bil kakšen neumen downloadan screen saver, ki je povzročil težave (teh je namreč začuda kar nekaj)?

Zanimivo je, da dokler ni klikov po namizju, se finder ne pusti motiti in dela kot mora, čeprav se po njem sprejahaš.

Kakšne ideje?

Naredil tudi repair disk permission ter potem še celoten pregled, ki pa res javi napako:

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 27.07.2010 14:01:06
Your hard drive is going to die.

Resno, prekopiraj vse pomembne podatke in počasi razmišljaj o zamenjavi diska. Če je pod garnacijo, pa veš, kam se moraš obrnit.

Še vedno lahko poskusiš vse skupaj formatirati in boš čez čas ugotovil, če gre disk v maloro.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 27.07.2010 17:18:50
Aha...ker tega se nisem počel na Mac OS samo preverjam, da kaj ne zamutim.

Grem kr tako da vstavim Tiger DVD in Option key? Se tem bom tudi tekom instalacije lahko sformatiral celoten DISK in na novo postavil vse kot je treba al moram že prej preko Disk Utility?

http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=140148#140148

Hvala za odg.

lp
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 28.07.2010 10:23:38
Počutim se dolžnega napisati kratek komentar na format in reinstalacijo OS.

Potek je takšen kot na prejšnjem linku: vstaviš CD in kar direktno zaženeš ponovno instalacijo, rač. se restarta, 3 klike in ostalo naredi sam.
Formatiranje in instalacija je neprimerljivo lažja kot na PCju. Uporabnik Mac sem že 3je leto in nisem nikoli razmisljal o prestopu nazaj, vseeno pa stik s PCjem ostaja tudi doma in večkratno formatiranje in skrb za OS na PCju pa antivirus pa vedno nekaj ne štima, itd.

Med tem, ko sem pocistil Macbooka, ki je klonil že pri kliku na namizje sem istocasno hotel prenaložiti antivirus (avast free original verzijo).
Po dveh urah dela, sem imel po novem, popolnoma delujoč Mac in pokvarjen PC, ki se zažene samo v Safe Mode. K sreči uspel narediti še backup podatkov, sedaj pa verjetno sledi enkrat daljše formatiranje in zajebavanje s celo serijo driverjev, antivirus, firewall, in kup pripomočkov, da bo zadeva laufala kot mora - res da nekaj prisparam pri Softweru Very Happy , ampak vsekakor dober primer, da to ni investicija v design ampak v user friendly mašino in čas, ki ga prišparam pri takšnih in drugačnih zadevah.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 28.07.2010 11:30:40
lol kaksen mac patriot. W7 sam poskrbi za driverje in instalacija je lih tako easy da se vse naredi s tremi kliki. Rolling Eyes
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 28.07.2010 11:55:51
Ma ne vem, če sem ravno patriot, imam par stvari, ki me res motijo pri Macu, kakorkoli.

Presedlal na Mac, ko je bil v uporabi 2000, od takrat naprej nič ne kaže da bom videl 7ko.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 04.01.2011 09:31:27
Si bom malo sposodil temo.
Meni je računalnik (Macbook white unibody) začel zmrzovati kakšen mesec dni nazaj. Če stisnem cmd+option+esc, vidim, da je zmrznil finder (večino krat), ali pa kakšna druga app. Če izberem reopen finder, totalno zašteka in vse kar lahko naredim je, da na silo izklopim in ponovno zaženem sistem. Včasih pa niti ta kombinacija tipk ne prime.

Računalnik sem poslal na servis (še pod garancijo), pa so mi zamenjali matično ploščo. Tam pravijo, da drug hardware ni bil problem (Test OK, so napisali).

Problem še vedno ni rešen. Imam odprt Safari, nekaj brskam po internetu, odprem Preview, mogoče še iCal, ali pa finder in zadeva zmrzne (ne vedno). WTF !?!?. Na servisu so imeli baje računalnik 2dni vklopljen in je bil vmes kar nekaj časa uporabljan, pa baje ni bilo težav...
Ponovno sem namestil sistem, pa nič ne pomaga. Obstaja kakšen benchmark, ali pa kakšen utility, kjer bi lahko sam preveril posamezne komponente?

Hvala in lp
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani