Počutim se dolžnega napisati kratek komentar na format in reinstalacijo OS.
Potek je takšen kot na prejšnjem linku: vstaviš CD in kar direktno zaženeš ponovno instalacijo, rač. se restarta, 3 klike in ostalo naredi sam.
Formatiranje in instalacija je neprimerljivo lažja kot na PCju. Uporabnik Mac sem že 3je leto in nisem nikoli razmisljal o prestopu nazaj, vseeno pa stik s PCjem ostaja tudi doma in večkratno formatiranje in skrb za OS na PCju pa antivirus pa vedno nekaj ne štima, itd.
Med tem, ko sem pocistil Macbooka, ki je klonil že pri kliku na namizje sem istocasno hotel prenaložiti antivirus (avast free original verzijo).
Po dveh urah dela, sem imel po novem, popolnoma delujoč Mac in pokvarjen PC, ki se zažene samo v Safe Mode. K sreči uspel narediti še backup podatkov, sedaj pa verjetno sledi enkrat daljše formatiranje in zajebavanje s celo serijo driverjev, antivirus, firewall, in kup pripomočkov, da bo zadeva laufala kot mora - res da nekaj prisparam pri Softweru

, ampak vsekakor dober primer, da to ni investicija v design ampak v user friendly mašino in čas, ki ga prišparam pri takšnih in drugačnih zadevah.