VLC in MTS format - problem z deinterlacing | |||
Nikakor ne morem prepričati VLC-ja (1.1.3 na MAC OS X Snow), da bi mi vklopil deinterlacing. Prebral forume razne in probal kup nastavitev. NIČ. Še vedno ja slika v gibanju nazobčena. Video posnetek v MTS formatu je posnet s Panasonic HD kamero, kodek je H264 - MPEG4 - AVC, 50 sličic. Problem je tudi v tem, da ne morem ničesar spremeniti v x264 kodek nastavitvah, ker se mi VLC sesuje, ko shranim nastavitve. Poleg VLC-ja sme poizkusil še Quick Time (Perian imam) in ML Player - oba ne odpreta MTS. Movist in Plex - enak problem, kot VLC. Sploh sem šel čez Wikipedia primerjavo video playejev in testiral skoraj vse tam naštete za MAC OS in rezultat podoben povsod = nazobčena slika. Vem, da lahko to rešim v postprodukciji, vendar uporabljam kamero za snemanje vaj, da ko nekaj posnamem, vtaknem SD kartico v comp in gledam posnetek - ni časa za obdelavo. OK, vprašanji: 1. Pozna kdo kakšen trik za VLC (ali kateri od naštetih programov), ki bi rešil opisan problem. 2. Pozna kdo plačljiv program, ki bi znal predvajati MTS video brez 'glavnika' Hvala |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |