Pozdrav
Nikakor ne morem prepričati VLC-ja (1.1.3 na MAC OS X Snow), da bi mi vklopil deinterlacing. Prebral forume razne in probal kup nastavitev. NIČ. Še vedno ja slika v gibanju nazobčena.
Video posnetek v MTS formatu je posnet s Panasonic HD kamero, kodek je H264 - MPEG4 - AVC, 50 sličic.
Problem je tudi v tem, da ne morem ničesar spremeniti v x264 kodek nastavitvah, ker se mi VLC sesuje, ko shranim nastavitve.
Poleg VLC-ja sme poizkusil še Quick Time (Perian imam) in ML Player - oba ne odpreta MTS. Movist in Plex - enak problem, kot VLC. Sploh sem šel čez Wikipedia primerjavo video playejev in testiral skoraj vse tam naštete za MAC OS in rezultat podoben povsod = nazobčena slika.
Vem, da lahko to rešim v postprodukciji, vendar uporabljam kamero za snemanje vaj, da ko nekaj posnamem, vtaknem SD kartico v comp in gledam posnetek - ni časa za obdelavo.
OK, vprašanji:
1. Pozna kdo kakšen trik za VLC (ali kateri od naštetih programov), ki bi rešil opisan problem.
2. Pozna kdo plačljiv program, ki bi znal predvajati MTS video brez 'glavnika'
Hvala

Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si
Kontakt
Na vrh strani