Jabuk
Težave z novim netom
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 29.12.2009 18:03:08
Težave z novim netom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo

Danes sem presedlal na Telemach in mi nikakor ne uspe usposobiti povezave na macbooku. (povezava dela na pc, ampak le če je modem priključen z USB kablom, medtem ko z ethernet kablom pravtako ne dela).
Na macu sem 100% vpisal pravilne naslove, pravtako pa mi je možakar iz tehnične podpore zagotovil, da z MAC naslovom nebi smelo biti problema, ker se baje osvežujejo takoj.

se komu kaj svita?
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 29.12.2009 21:00:33
Hm, ne vem, če bo kaj pomagalo, ali ipak.

Ko sem bil nazadnje na Telemachu (2,5 do 5 let nazaj), sem imel iste probleme.
Lahko sicer probaš vse manualno vpisat (DNSi in ta solata), ampak mislim, da morjo oni pri sebi dovolit MAC naslove še od drugih aparatur.

Sam smešno. Če sem jih klical jaz in jim pojasnil, kaj vse imam vpisano in kako bi moralo delati, pa ne, se ponavadi ni dobro končalo. Ko pa je klicala bejba, je rekla samo, da ji net ne dela in so nekako zrihtali. Go figure.
Jabuček

Jabuček

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 29.12.2009 21:28:59
Pri Telemachu je uporaba neta zaklenjena na MAC adreso mrežne kartice. Prepiši si MAC adreso mrežne kartice MacBook-a in kliči na support. Povej samo da bi rad, da ti vpišejo novo MAC adreso in jo povej tehniku. On bo refreshal pri njih in zadeva bo delala.

drugače pa DNS -ji od Telemacha..

213.143.65.11
213.143.65.12
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 29.12.2009 22:12:12
že, ampak nebo potem isti problem v obratni smeri (da mi nebo delal MAC od pc-ja)?

morem pa sam vpisati komplet vse, ker severno od Maribora še ni te opcije, da bi ti avtomatsko dodelilo...DNS-ji so pa tud drugačni od teh, ko si mi napisal Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 29.12.2009 22:17:58
Dvomim, da ti bodo hoteli vpisati MAC adrese od vecih racunalnikov, ki bi jih on-the-fly menjaval. Zelo verjetno zaklenejo na eno samo MAC adreso.

V tem primeru ti bo pomagalo to, da si postavis en majhen ruter za katerim imas potem za NATom svoja dva racunalnika. V tem primeru Telemachu ne javis MAC adrese svojega racunalnika, ampak MAC adreso ruterja. Dovolj je, da ti omogocijo povezavo za MAC adreso ruterja. V tem primeru nima veze koliko razlicnih racunalnikov bos priklopil na ruterj. Za telemach, bo to ena sama naprava.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 29.12.2009 22:28:54
Sam imam UPC in vam povem, da ni mac fiksno vezan na en priključek.

Dela mi, če priklopim na router (Static IP) ali na PC direktno (DHCP).
Sem pa poskušal z macbookom DHCP ali ročne nastavitve IP-jev in ni delalo.

Pomojem ima mac neko finto (uporabljam Snow Leopard).
Nimam pa nobenega drugega Win računalnika/laptopa, da bi lahko preizkusil.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 29.12.2009 22:33:32
Nabavi si en router, priključi ga na njihov modem preko ethernet kabla in ne boš imel problema z več računalniki.
Poleg tega: kos em jaz menjal router (z Linkysa na TC) ni bilo treba ničesar javljatm rihtat ... Vse delalo takoj. Tako da ne verjamem, da je na MAC adreso vezano. Sem 2 tedna nazaj sprobaval, kateri od routerjev mi še delajo (sem ene 2 našel doma v škatli), pa je vse BP delovalo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana - Golo
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 30.12.2009 14:52:58
Tko kot si že dobil odgovor. Najverjetneje imaš kabelski internet. Če imaš potem kupi router ga priklopi direktno na modem in javi na telemachov support MAC tvojega routerja in potem ti delovalo BP. Al pa morš celo javim MAC od kabelskega modema.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani