Težave z novim netom | |||
Danes sem presedlal na Telemach in mi nikakor ne uspe usposobiti povezave na macbooku. (povezava dela na pc, ampak le če je modem priključen z USB kablom, medtem ko z ethernet kablom pravtako ne dela). Na macu sem 100% vpisal pravilne naslove, pravtako pa mi je možakar iz tehnične podpore zagotovil, da z MAC naslovom nebi smelo biti problema, ker se baje osvežujejo takoj. se komu kaj svita? |
|||
![]() |
|||
Ko sem bil nazadnje na Telemachu (2,5 do 5 let nazaj), sem imel iste probleme. Lahko sicer probaš vse manualno vpisat (DNSi in ta solata), ampak mislim, da morjo oni pri sebi dovolit MAC naslove še od drugih aparatur. Sam smešno. Če sem jih klical jaz in jim pojasnil, kaj vse imam vpisano in kako bi moralo delati, pa ne, se ponavadi ni dobro končalo. Ko pa je klicala bejba, je rekla samo, da ji net ne dela in so nekako zrihtali. Go figure. |
|||
![]() |
|||
drugače pa DNS -ji od Telemacha.. 213.143.65.11 213.143.65.12 |
|||
![]() |
|||
morem pa sam vpisati komplet vse, ker severno od Maribora še ni te opcije, da bi ti avtomatsko dodelilo...DNS-ji so pa tud drugačni od teh, ko si mi napisal ![]() |
|||
![]() |
|||
V tem primeru ti bo pomagalo to, da si postavis en majhen ruter za katerim imas potem za NATom svoja dva racunalnika. V tem primeru Telemachu ne javis MAC adrese svojega racunalnika, ampak MAC adreso ruterja. Dovolj je, da ti omogocijo povezavo za MAC adreso ruterja. V tem primeru nima veze koliko razlicnih racunalnikov bos priklopil na ruterj. Za telemach, bo to ena sama naprava. |
|||
![]() |
|||
Dela mi, če priklopim na router (Static IP) ali na PC direktno (DHCP). Sem pa poskušal z macbookom DHCP ali ročne nastavitve IP-jev in ni delalo. Pomojem ima mac neko finto (uporabljam Snow Leopard). Nimam pa nobenega drugega Win računalnika/laptopa, da bi lahko preizkusil. |
|||
![]() |
|||
Poleg tega: kos em jaz menjal router (z Linkysa na TC) ni bilo treba ničesar javljatm rihtat ... Vse delalo takoj. Tako da ne verjamem, da je na MAC adreso vezano. Sem 2 tedna nazaj sprobaval, kateri od routerjev mi še delajo (sem ene 2 našel doma v škatli), pa je vse BP delovalo. |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |