Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Naslednja
Apple Iphone 17/17 Pro
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #221   Objavljeno 01.10.2025 15:31:33
Re: Apple Iphone 17/17 Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja smo različni. Da ne bi kupil avta, ki mi v vsem ustreza, ali telefona, ker ga lahko dobim samo v x barvi ...... Večina ve, da recimo proja ne potrebuje. Ampak valda ne bom kupu navadnega, če JAZ mislim, da sem tehnofrik. Apple pa ploska Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #222   Objavljeno 02.10.2025 05:30:22
Goran je napisal/a:
Apple pa ploska Smile

A ni tako, da se o okusih ne razpreda? Saj je to še eno redkih bogastev, ki nam je ostalo Smile

Meni poleg Appla ploska tudi Laško, ker včasih spijem več kot bi pa narekovala žeja... Pa Peugeot, ker bi za vse moje potrebe bila dovolj ene 10-15let stara kočija. Pa Scott, Nike, Garmin... Rolling Eyes
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #223   Objavljeno 02.10.2025 06:03:07
s3c je napisal/a:
A ni tako, da se o okusih ne razpreda? Saj je to še eno redkih bogastev, ki nam je ostalo Smile

Like
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #224   Objavljeno 02.10.2025 07:54:52
s3c je napisal/a:

Meni poleg Appla ploska tudi Laško, ker včasih spijem več kot bi pa narekovala žeja... Pa Peugeot, ker bi za vse moje potrebe bila dovolj ene 10-15let stara kočija. Pa Scott, Nike, Garmin... Rolling Eyes

Nisem sploh govoril o okusih ampak o kriterijih. Če nekdo ne bo kupil telefona, ker nimajo črnega potem to pomeni, da novega sploh ne rabi. Kolegica bo kupila pro pa mi ne zna povedati razlike med pro in navadnim. Dostikrat mi napiše "kako se nastavi ......" Ženska nima pojma ampak ima proja. In takih je na miljone. Kupijo zaradi kao statusa, funkcije niso pomembne in jih ne potrbujejo in tudi ne znajo uporabljati.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Logatec
Moški

Prispevek: #225   Objavljeno 02.10.2025 08:18:37
Goran je napisal/a:
Nisem sploh govoril o okusih ampak o kriterijih. Če nekdo ne bo kupil telefona, ker nimajo črnega potem to pomeni, da novega sploh ne rabi. Kolegica bo kupila pro pa mi ne zna povedati razlike med pro in navadnim. Dostikrat mi napiše "kako se nastavi ......" Ženska nima pojma ampak ima proja. In takih je na miljone. Kupijo zaradi kao statusa, funkcije niso pomembne in jih ne potrbujejo in tudi ne znajo uporabljati.

Verjetno že zaradi kamere same…?

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #226   Objavljeno 02.10.2025 12:52:19
Pa dobro kdo realno kupi nov telefon, ker ga rabi. 1% kupcev? Funkcionalno so vecinoma zadostni 5 let stari modeli, mogoce celo 10 let v kaksnih primerih.

Isto kot nekdo ne bi nikoli kupil crnega Ferrarija.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #227   Objavljeno 02.10.2025 13:27:18
Goran je napisal/a:

In ti to sedaj posplošuješ na vso populacijo, ali kako? Če tvoja kolegica "potrebuje" proja, da bo bolj "pro" pred drugimi še ne pomeni, da nimamo pojma, kakšna razlika je med "navadnim", "Air" in pro! Ja, jaz sem prvi, ki bi letos ZAGOTOVO zamenjal telefon, ker prihajam iz XS Max, pa ga NE BOM, ker mi barve pač NE ustrezajo! Navaden? Ja, je v črni barvi, a vseeno potrebujem PRO za konkretno delo na ravni videa, ker bom z njim zamenjal konkreten Sony Camcorder, za katerega sem takrat plačal cca. 3K EUR! Air? Gimick! Pro? JA, TAKOJ, ampak, ko bodo ponudili črno barvo, ker telefon kupujem za 4-5 let. PRej sem menjal na 2-3 leta, odkar pa so podražili telefone in v nove modele dali samo inkrementalne izboljšave, je to moj odgovor na podražitve: NE KUPIM tako pogosto, kot bi sicer! Pa brez zamere, nič osebnega!

AirPods Max Space Gray + Silicone Case (Black)
iPhone XS Max 256GB Space Grey + Apple Leather Case (Black)
iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #228   Objavljeno 02.10.2025 14:54:07
iPaddy, meni se zdi, da že več kot 5 let prebiram vsakoletne napovedi, da boš kupil telefon pa ga pol ne. Tako da tudi več ne vem ali naj te zapise še jemljem resno ali ne… pa nič osebnega. Ampak po mojem že obstaja kakšna zbirka teh postov Smile Če pa rabiš za profesionalno rabo pa močno verjamem, da imaš telefon itak v ovitku pa je barva na konec dokaj nepomembna.
Ampak hej, vsakemu svoje.
Peace out ????
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #229   Objavljeno 02.10.2025 16:14:52
Jenrej je napisal/a:
Pa dobro kdo realno kupi nov telefon, ker ga rabi. 1% kupcev? Funkcionalno so vecinoma zadostni 5 let stari modeli, mogoce celo 10 let v kaksnih primerih.

Isto kot nekdo ne bi nikoli kupil crnega Ferrarija.

Pa ga ima Leclerc F1 voznik crnega ferarija Very Happy Tudi schumacher ga je imel crnega enzota. Kupis kar ti sede ne zastopim,tudi osnovnosolci imajo iphone normaln model kaj mislis da oni neki profi slikajo ? za oni snapchat ce to se obstaja oz tiktok je basic kamera dovolj.Samo tukaj je problem kje drugje.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #230   Objavljeno 02.10.2025 16:48:51
Skyboy je napisal/a:
Kupis kar ti sede ne zastopim

To je bil moj point.

95% Ferrarijev je rdečih. Če bi nekomu od teh ponudil črnega, ga pač ne bi kupili. Meni se zdi čist normalno, da nekdo ne kupi telefona, ker mu barva ne sede. Spet nekdo ga ne kupi, ker nima audio jacka. Ali pa telephoto kamere. Ali pa...

Telefoni so najbolj "osebne" elektronske naprave, tako da je pri nakupu verjetno še kaj drugega kot specifikacije kamere in količina pomnilnika.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #231   Objavljeno 02.10.2025 17:59:43
TilenH je napisal/a:
iPaddy, meni se zdi, da že več kot 5 let prebiram vsakoletne napovedi, da boš kupil telefon pa ga pol ne. Tako da tudi več ne vem ali naj te zapise še jemljem resno ali ne… pa nič osebnega.

Ja, se popolnoma estrinjam s tabo: res sem v preteklih letih veliko govoril o tem, da bom zamenjal telefon, a je ostalo pri nameri, ne pa realizaciji. Iskreno povedano sem bil lani 2 cm od tega, da bi zamenjal za 16 Pro Max, vendar so se takrat začeli intenzivno že pojavljati rumorji o 17-ki, ki naj bi imela nov design in veliko izboljšav predvsem na kameri (vse tri 48 MP itd.) in sem si rekel: OK, bom počakal in potem res zamenjam. In tokrat bi to zagotovo tudi bilo tako, zato sem bil celo šokiran, ko sem videl, da letos pri Pro modelu ni črne ali Space Grey barve. Sam veš, da je to PRVIČ, da se je zgodilo kaj takšnega in nisem niti pričakoval tega. Razmišljal sem o Deep Blue barvi kot alternativi črni, a sem si vseeno premislil in rekel,, da bom zdržal še eno leto s svojim XS Max. Vem, da ni nobene garancije, da bo prihodnje leto res črna barva, a si upam trditi, da bo. Dvomim, da bodo dve leti zapored črno barvo umaknili iz ponudbe. Je pa tako: imam že Face ID, OLED zaslon in telefon dela "v nulo", razen, da je že precej počasen (vidi se pri posodabljanju appov, ko primerjam z Ipad Pro M2) in baterija je že na 77%, a še vedno podpira "normal peak performance", zato bom vztrajal še eno leto, čeprav se še ni zgodilo, da bi telefon imel tako dolgo, saj sem ga do XS Max menjal na vsakih 2-3 leta. Kamera je seveda močno podhranjena v primerjavi z novejšimi modeli (celo ima samo dve, namesto tri), a zaenkrat za osebno uporabo še vedno dela solidne fotografije, če je le svetloba v redu. Če se pošalim, se težko ločim od svojega telefona, ker je zadnji, ki ima Force Touch z nativnim feedbackom za pritisk na ekran Smile

iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #232   Objavljeno 02.10.2025 18:20:21
Drugo leto boš hotel foldable iPhone-a, ampak ga ne boš kupil, ker pač prve generacije ne boš kupil.

Cool
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #233   Objavljeno 02.10.2025 18:36:12
Jenrej je napisal/a:
Drugo leto boš hotel foldable iPhone-a, ampak ga ne boš kupil, ker pač prve generacije ne boš kupil.

Cool

Very Happy Ne, foldable pa ni zame. Bom ostal kar pri klasiki, imaš pa prav: ne bi kupil prvega modela, tako, kot nisem niti M1, ampak šele M2 (iPada Pro). Poleg tega bo foldable preko 2k EUR in to je res absolutno preveč denarja za telefon. Verjamem pa, da bo "bomba", kot Apple pač zna. Pozno vstopi na trg, a tehnologijo nagradi do popolnosti in ponudi najboljše, kar obstaja.

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #234   Objavljeno 02.10.2025 19:08:08
V retrospektivi je bil M1 top nakup. Desktop ali laptop ali iPad.

Foldable pa tudi zame ni po mojem. Dost useless se mi zdi,. Če rabiš tako velik zaslon, imaš tablico ali pa laptop, kjer ni kompromisov. Da bi iz Gorillaglass-a šel nazaj na tiste mehke oldschool touchscreen Nokia/HTC zaslone si sploh ne predstavljam.

Telefon imam tudi kot fotoaparat in mora biti durable. Da se ga da dat v case in gre na peščeno plažo ali pa v vodo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #235   Objavljeno 04.10.2025 08:16:41
No pa dejmo še malo o okusih Smile

A si kdo lasti Iphone Air in mi lahko da kakšen realen feedback o uporabi in bateriji?

Na netu najdeš od katastrofalne do super.

Hvala
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #236   Objavljeno 04.10.2025 10:30:47
Glihkar sem šel mimo istyle btc, zavijem not, da mal pofirbcam in občutim aira v roki. Žal imajo vse privezane in ga sploh ne moreš prijeti. Rečem, jest bi tole kupu sam ča ga odklenete, da ga lahko normalno držim. Žal ga ne morejo Smile

O airu sem gledal v glavnem pozitivna mnenja. Glede nato, da je imel moj mini ob nakupu za tretjino manjšo baterijo od aira bi z airom ob moji uporabi zanesljivo prišel čez dan.

Se pa strinjam s tem
https://youtu.be/rng_yUSwrgU?si=Djg3h4cFA_ssdHYT
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #237   Objavljeno 04.10.2025 11:35:55
Ima pa za 45% večjo površino zaslona (kar je največji porabnik baterije)... pa vprašanje je, kakšna je poraba novega CPU-ja v primerjavi s starim...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #238   Objavljeno 04.10.2025 11:37:45
Ja ampak baje zna dost boljš delat z baterijo kot stari modeli Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #239   Objavljeno 04.10.2025 11:48:56
Goran je napisal/a:
Ja ampak baje zna dost boljš delat z baterijo kot stari modeli Smile

To je marketing. Pač upočasni procesor, zatemni zaslon.

Svetilnost in velikost zaslona je pač fizika. Za tiste piksle prižgat z določeno jakostjo rabiš fiksno količino energije. Tle ti noben "power management" ne pomaga.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #240   Objavljeno 04.10.2025 21:49:12
Sem šel pogledat danes Air-a.

Kaj pa vem, meni se ne zdi neki ultra tanek. Telefon ravno ne gledaš iz strani, ko ga uporabljaš. Za v žep je tam-tam kot Pro Max zaradi velike površine, tudi za držat ni neki bistveno drugačen. Ne vem, nisem posebej impressed.

Zadnje dni sem malo več uporabljal x4 in x8 na Pro-ju in bi rekel, da je telephoto kočno uporaben v smislu, da fotke niso že na prvi pogled slabše kvalitete, ampak so v dobri svetlobi že precej blizu main objektivu.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani