iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #242 Objavljeno 04.10.2025 22:52:46 Re: Apple Iphone 17/17 Pro |
|
Občutna razlika mora biti tudi v teži. Meni je bil 15 Pro še sprejemljiv, dokler ga nisem dal v ovitek. Po parih tednih v ovitku sem si kupil 13 mini. 15 Pro v ovitku je bil navaden cegu. 17 Pro je še večji cegu. Max modeli pa še večji.
|
Stevie Wozniak
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #243 Objavljeno 05.10.2025 06:46:11 Re: Apple Iphone 17/17 Pro |
|
Jaz sem bil tudi včeraj v BTC Istyle in sem si ogedal nove modele iPhonov. Tudi mene je motilo, da so telefoni privezani na tisto težko plastično ohišje, zato je zelo težko oceniti težo telefona in dobiti realen vtis, ko ga držiš v roki, a vseeno boljše, kot nič. Seveda sem se osredotočil na Pro modela, a Air me vseeno ni impresioniral. Je seveda tanek, a kot je bilo že povedano, telefona v glavnem pri uporabi ne gledaš od strani, verjamem pa, da je zelo lahek (Air pač), kar pa je bilo v trgovini pod temi pogoji težko preveriti. Me je pa vseeno pozitivno presenetil Pro/ Pro Max. Videl sem tako oranžnega kot Deep blue. Zanimivo, da v živo celo oranžna ne izgleda tako slabo, ker je precej temno oranžen, prav tako Deep blue zelo temen in je res zanimiva barva, sploh, ko ga pogledaš pod različnimi koti, ko malo spreminja odtenek. Meni je camera plato zelo zanimiva oblikovalska rešitev in mi telefon definitivno izgleda lepši, kot prejšnji modeli. Tudi izdelava je še vedno videti premium in ne tako poceni, kot je morda videti na slikah. Skratka, prvi vtis osebno je zelo pozitiven. Upam samo, da bodo prihodnje leto ponudili tudi črno ali Space Grey barvo.
_________________ Apple Watch Series 10 GPS 46mm Jet Black Aluminium with Black Sport Band
iPad Pro M2 11" Wi-Fi 256GB Space Grey (4th gen.) + Apple Pencil (2nd gen.)
Apple TV 4K HDR 64GB (2. gen., 2021)
AirPods Max Space Gray + Silicone Case (Black)
iPhone XS Max 256GB Space Grey + Apple Leather Case (Black)
iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #244 Objavljeno 05.10.2025 06:48:14 Re: Apple Iphone 17/17 Pro |
|
Meni osebno debelina ne pomeni kaj dosti. 17 Pro je 0.5mm debelejši kot 15 Pro in 3mm debelejši kot Air.
Mi je pa pomembna površina zaslona. Večji kot je telefon po površini, težje se ga upravlja z eno roko. 16/17 Pro mi je lih sweet spot, da se da relativno udobno doseči vse kote. Nekaj so prineseli tudi iOS update-i, ki pomembnejše elemente premikajo navzdol. Recimo URL bar ali pa search bar; back gumb je lahko tudi swipe.
Bi pa verjetno takoj kupil Pro Mini-ja, če bi ga dali ven, torej 5.5 screen size, zaradi mene je lahko tudi ultra debel (recimo Nokia 3310 je bila debela 22mm). Seveda je pogoj, da ni kompromisov pri feature-jih (fotoaparat predvsem, baterijo preživim).
Air je meni kompromis pri čist vsem, kar dela telefon uporaben.
@iPaddy: Tudi mene je oranžen v živo presenetil. Mi je malo žal, da sem vzel srebrnega.
|