Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Nokia v boj z iPhonom in blackberryjem
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 06.12.2008 22:09:26
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Problem je ravno v tem... da je to N serija ki ne slovi ravno po vrhunsko izdelanih mobilnikih... seveda kar se tice izbire materialov...

Tudi sam sem lastnik Nokie E71... in kar se tipkanja tice, sem hitrejsi na virtualni tipkovnici iPhona... Smile ...

Jabužiček helper

Jabužiček helper

Kraj: iMB
Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 06.12.2008 23:53:53
Jest je napisal/a:
Problem je ravno v tem... da je to N serija ki ne slovi ravno po vrhunsko izdelanih mobilnikih... seveda kar se tice izbire materialov...

Tudi sam sem lastnik Nokie E71... in kar se tipkanja tice, sem hitrejsi na virtualni tipkovnici iPhona... Smile ...

Morda ravno zato, ker iPhone vec uporabljas Smile

Sicer pa, tebi je lepo, ko lahko dejansko sprobas vecino telefonov, ki te zanimajo in kupis samo tiste, ki so zate res primerni. Ostali smrtniki beremo reviewje potem probamo 15 minut v trgovini in potem pac nekaj kupimo. Ali smo se zaribali ali ne vidimo komaj po tednu oz mesecu uporabe.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 07.12.2008 00:06:51
off=start

Pred nakupom nimam priloznosti poskusit prav nobenega telefona. Za nakup se odlocim na podlagi mojih zelja, cene in dejanskega stanja. Pomembno vlogo pri nakupu imajo mnenja uporabnikov na forumih in razne ocene.

Je bil pa iPhone 2G prvi telefon, ki sem si ga sposodil z namenom pretestirati, ce mi ponujena funkcionalnost ustreza - razmisljal sem namrec o nakupu iPhone 3G. Zdelo se mi je fletno, da ima iPhone 3G tako UMTS kot GPS.

Po dveh tednih testiranja in prebiranja mnenj sem kar ostal na iPhone 2G.

off=end

Se vedno stojim za tem, da bojo fizicne tipkovnice s casom izginile, saj je prostor namenjen tipkam izgubljen prostor - ni ga mogoce uporabiti za kaj drugega (npr. ogled videa ali spletne strani ali kaj tretjega).
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 07.12.2008 01:36:03
no, kljub temu da sem lastnik iphona ga morem glede tipkovnice in tudi izdelave skritizirat in rečt da tudi meni fizična tipkovnica veliko bolj odgovarja kot pa ta od iphona. zakaj? ker je telefon enostavno TAK širok, da nikakor ne moreš normalno napisat smsa z eno roko, ker s palcem ne dosežeš vseh tipk. prav tako moraš, takrat ko pišeš, vso pozornost namenit samo pisanju, ker enostavno ne morš pisat po občutku, temveč samo tako, da neprestano gledaš kam moraš stisnit.

mogoče bi bila vizualna tipkovnica veliko bolša če bi bila vključena kakšna nanotehnologija in bi se po potrebi, na ekranu pojavile kakšne bunkice, za občutek.

glede kvalitete applovih stvari (predvsem telefonov) pa tudi ne morte rečt da so zelo kvalitetni. poglejte samo kolko ljudi ima težave s prahom na konektorjih od slušalk in jih morajo za to redno čistiti da se lahko normalno pogovarjajo preko vgrajenega zvočnika. pri meni je stvar šla še nekoliko dlje, tako da mi je vgrajen zvočnik za normalne pogovore enostavno nehal delat, nimam več nobene ideje kako bi ga lahko pripravil do dela, pač konec, moram skoz uporabljat slušalke...

da bi nokia mela kakšne podobne težave z n95 še nisem slišal.

pa ne zdaj jemat, kot da kritiziram iphone, zelo všeč mi je njegov touch screen, ampak to je tud vse. če bo n97 delala dobesedno tako kot v videu, potem bo to en hudičevo dober telefon...
ampak pod nobenim pogojem si ga ne bom kupil, za kar nekaj časa mislim da bom po iphonu mel dosti tega vlkega sranja, ki ti zaseda plac v žepu. raje si bom kupil en telefon, ki bo majhen in tanek, namenjen klicanju. ker v večini primerov imam zraven tud računalnik, tako da lahko maile pogledam lepo na normalnem ekranu in ne 3 inčnem!
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 07.12.2008 16:53:32
Meni novi Blackberry Bold poseka tako iPhone kot Nokio E71, vse tri sem že probal. Glede tipkovnice je na iPhonu meni težko pisat, čeprav nekaterim ne dela težav; Nokia E71 ima pa premajhne tipke in ogaben menu; Nokia N97 je pa nekej najgršega kar sm kdaj vidu Laughing
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 07.12.2008 16:59:42
TheoryX je napisal/a:
no, kljub temu da sem lastnik iphona ga morem glede tipkovnice in tudi izdelave skritizirat in rečt da tudi meni fizična tipkovnica veliko bolj odgovarja kot pa ta od iphona. zakaj? ker je telefon enostavno TAK širok, da nikakor ne moreš normalno napisat smsa z eno roko, ker s palcem ne dosežeš vseh tipk. prav tako moraš, takrat ko pišeš, vso pozornost namenit samo pisanju, ker enostavno ne morš pisat po občutku, temveč samo tako, da neprestano gledaš kam moraš stisnit.

mogoče bi bila vizualna tipkovnica veliko bolša če bi bila vključena kakšna nanotehnologija in bi se po potrebi, na ekranu pojavile kakšne bunkice, za občutek.

glede kvalitete applovih stvari (predvsem telefonov) pa tudi ne morte rečt da so zelo kvalitetni. poglejte samo kolko ljudi ima težave s prahom na konektorjih od slušalk in jih morajo za to redno čistiti da se lahko
normalno pogovarjajo preko vgrajenega zvočnika. pri meni je stvar šla še nekoliko dlje, tako da mi je vgrajen zvočnik za normalne pogovore enostavno nehal delat, nimam več nobene ideje kako bi ga lahko pripravil do dela, pač konec, moram skoz uporabljat slušalke...

da bi nokia mela kakšne podobne težave z n95 še nisem slišal.

pa ne zdaj jemat, kot da kritiziram iphone, zelo všeč mi je njegov touch screen, ampak to je tud vse. če bo n97 delala dobesedno tako kot v videu, potem bo to en hudičevo dober telefon...
ampak pod nobenim pogojem si ga ne bom kupil, za kar nekaj časa mislim da bom po iphonu mel dosti tega vlkega sranja, ki ti zaseda plac v žepu. raje si bom kupil en telefon, ki bo majhen in tanek, namenjen klicanju. ker v večini primerov imam zraven tud računalnik, tako da lahko maile pogledam lepo na normalnem ekranu in ne 3 inčnem!

"no, kljub temu da sem lastnik iphona ga morem glede tipkovnice in tudi izdelave skritizirat in rečt da tudi meni fizična tipkovnica veliko bolj odgovarja kot pa ta od iphona. zakaj? ker je telefon enostavno TAK širok, da nikakor ne moreš normalno napisat smsa z eno roko, ker s palcem ne dosežeš vseh tipk. prav tako moraš, takrat ko pišeš, vso pozornost namenit samo pisanju, ker enostavno ne morš pisat po občutku, temveč samo tako, da neprestano gledaš kam moraš stisnit."

Bi te rad videl kako bi s tem tipkal z eno roko po tipkovnici Smile

http://www.siol.net/tehnologija/telekomunikacije/2008/12/nokia_n97_za_napredne_uporabnike_interneta.aspx
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 07.12.2008 17:05:42
Ni primerjave.tako kot omnia in n97 sta po funkcijah močnejša ampak uporabnost ki je zame še vedno bolj pomembna je pa pri iphonu veliko bolša.to je pa cilj appla
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 07.12.2008 17:08:13
še malo predstavitve Nokie N97

http://www.youtube.com/watch?v=U-6YcXoRDG0&eurl=http://www.siol.net/tehnologija/telekomunikacije/2008/12/nokia_n97_za_napredne_uporabnike_interneta.aspx&feature=player_embedded
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljutomer
Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 07.12.2008 18:10:49
Imam E71, sem imel tudi iphone in me ni navdušil. Kateri poslovni uporabnik bo si vzel iphone, spreminjal firmware, nalagal aplikacije itd... preden bo telefon lahko sploh začel uporabljati.

Meni je iphone mp3 player z pogojno možnostjo telefoniranja. Ne dvomim o inovativnosti menijev, delovanja. Menim samo, da je iphone dobra izbira če hočeš telefon z multimedijo.

Sploh pa MENE ne prepričajo touchscreeni. Jih ne maram, mi ne sedejo, itd... Najbolj me moti, da pritiskaš po zaslonu in se fizično nič ne premakne:D

Ko bo za mase dosegljivo nekaj takega...
http://www.youtube.com/watch?v=dyMVZqJk8s4 ... TO pa ja..!!!

LP D
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 07.12.2008 19:02:33
Vsi vzdihujejo za to novo nokio n97, saj hardware-sko je super samo software pa je katastrofalen, kot je iz video posnetkov razvidno(ne tistih reklamnih).
Po mojih izkušnjah so Nokie in SE z symbian OS eno sranje (vsaj tisti telefoni, ki so bile v mojih rokah). Enostavno popizdim, ko se zatika premikanje iz enega v drug meni, včasih pa se 2s čakanja zavleče na 10s. Upam da tega pri iPhonu ni.

Za mene osebno je pomembna hitro in brezhibno preskakovanje med aplikacijami, ter hitro odpiranje dokumentov. Tega pa telefoni kot so BlackBarry Storm in podobne variacije touch občutljivih zaslonov nimajo. Tu je edini zmagovalec iPhone. Je pa še druga skupina telefonov, ki niso občutljivi na dotik, tu je zame glede odzivnosti zmagovalec BlackBarry Bold. Vendar to sta čisto različni kategoriji z povsem drugačno filozofijo, kot tudi ciljno grupo uporabnikov.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 07.12.2008 19:08:52
icy je napisal/a:
Bi te rad videl kako bi s tem tipkal z eno roko po tipkovnici Smile

http://www.siol.net/tehnologija/telekomunikacije/2008/12/nokia_n97_za_napredne_uporabnike_interneta.aspx

res, popolnoma ne logično, da sem z mojo izjavo mislil na navadno gsm tipkovnico in ne full qwertz..

@mate: tudi iphone ne dela tako tekoče kot v reklamah...odkar sem ga posodobil na 2.1 al 2.0 nevem kaj mam, ker sem ga pozabil v lj pa ne morem pogledat, se obnaša veliko in to dobesedno veliko počasneje!
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Kraj: iMB
Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 07.12.2008 19:39:13
Ah, E71 deluje dovolj hitro in tekoce za vsakogar in podpira pravi multitasking. Za vsakega poslovneza bi moralo biti to dovolj.

Blacberry Bold bi si pa tudi sam zelo zelel dobiti pod prste za kak teden ali dva.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani