Tudi sam sem lastnik Nokie E71... in kar se tipkanja tice, sem hitrejsi na virtualni tipkovnici iPhona...

Nokia v boj z iPhonom in blackberryjem | |||||
Tudi sam sem lastnik Nokie E71... in kar se tipkanja tice, sem hitrejsi na virtualni tipkovnici iPhona... ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Morda ravno zato, ker iPhone vec uporabljas ![]() Sicer pa, tebi je lepo, ko lahko dejansko sprobas vecino telefonov, ki te zanimajo in kupis samo tiste, ki so zate res primerni. Ostali smrtniki beremo reviewje potem probamo 15 minut v trgovini in potem pac nekaj kupimo. Ali smo se zaribali ali ne vidimo komaj po tednu oz mesecu uporabe. |
|||||
![]() |
|||||
Pred nakupom nimam priloznosti poskusit prav nobenega telefona. Za nakup se odlocim na podlagi mojih zelja, cene in dejanskega stanja. Pomembno vlogo pri nakupu imajo mnenja uporabnikov na forumih in razne ocene. Je bil pa iPhone 2G prvi telefon, ki sem si ga sposodil z namenom pretestirati, ce mi ponujena funkcionalnost ustreza - razmisljal sem namrec o nakupu iPhone 3G. Zdelo se mi je fletno, da ima iPhone 3G tako UMTS kot GPS. Po dveh tednih testiranja in prebiranja mnenj sem kar ostal na iPhone 2G. off=end Se vedno stojim za tem, da bojo fizicne tipkovnice s casom izginile, saj je prostor namenjen tipkam izgubljen prostor - ni ga mogoce uporabiti za kaj drugega (npr. ogled videa ali spletne strani ali kaj tretjega). |
|||||
![]() |
|||||
mogoče bi bila vizualna tipkovnica veliko bolša če bi bila vključena kakšna nanotehnologija in bi se po potrebi, na ekranu pojavile kakšne bunkice, za občutek. glede kvalitete applovih stvari (predvsem telefonov) pa tudi ne morte rečt da so zelo kvalitetni. poglejte samo kolko ljudi ima težave s prahom na konektorjih od slušalk in jih morajo za to redno čistiti da se lahko normalno pogovarjajo preko vgrajenega zvočnika. pri meni je stvar šla še nekoliko dlje, tako da mi je vgrajen zvočnik za normalne pogovore enostavno nehal delat, nimam več nobene ideje kako bi ga lahko pripravil do dela, pač konec, moram skoz uporabljat slušalke... da bi nokia mela kakšne podobne težave z n95 še nisem slišal. pa ne zdaj jemat, kot da kritiziram iphone, zelo všeč mi je njegov touch screen, ampak to je tud vse. če bo n97 delala dobesedno tako kot v videu, potem bo to en hudičevo dober telefon... ampak pod nobenim pogojem si ga ne bom kupil, za kar nekaj časa mislim da bom po iphonu mel dosti tega vlkega sranja, ki ti zaseda plac v žepu. raje si bom kupil en telefon, ki bo majhen in tanek, namenjen klicanju. ker v večini primerov imam zraven tud računalnik, tako da lahko maile pogledam lepo na normalnem ekranu in ne 3 inčnem! |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
"no, kljub temu da sem lastnik iphona ga morem glede tipkovnice in tudi izdelave skritizirat in rečt da tudi meni fizična tipkovnica veliko bolj odgovarja kot pa ta od iphona. zakaj? ker je telefon enostavno TAK širok, da nikakor ne moreš normalno napisat smsa z eno roko, ker s palcem ne dosežeš vseh tipk. prav tako moraš, takrat ko pišeš, vso pozornost namenit samo pisanju, ker enostavno ne morš pisat po občutku, temveč samo tako, da neprestano gledaš kam moraš stisnit." Bi te rad videl kako bi s tem tipkal z eno roko po tipkovnici ![]() http://www.siol.net/tehnologija/telekomunikacije/2008/12/nokia_n97_za_napredne_uporabnike_interneta.aspx |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Meni je iphone mp3 player z pogojno možnostjo telefoniranja. Ne dvomim o inovativnosti menijev, delovanja. Menim samo, da je iphone dobra izbira če hočeš telefon z multimedijo. Sploh pa MENE ne prepričajo touchscreeni. Jih ne maram, mi ne sedejo, itd... Najbolj me moti, da pritiskaš po zaslonu in se fizično nič ne premakne:D Ko bo za mase dosegljivo nekaj takega... http://www.youtube.com/watch?v=dyMVZqJk8s4 ... TO pa ja..!!! LP D |
|||||
![]() |
|||||
Po mojih izkušnjah so Nokie in SE z symbian OS eno sranje (vsaj tisti telefoni, ki so bile v mojih rokah). Enostavno popizdim, ko se zatika premikanje iz enega v drug meni, včasih pa se 2s čakanja zavleče na 10s. Upam da tega pri iPhonu ni. Za mene osebno je pomembna hitro in brezhibno preskakovanje med aplikacijami, ter hitro odpiranje dokumentov. Tega pa telefoni kot so BlackBarry Storm in podobne variacije touch občutljivih zaslonov nimajo. Tu je edini zmagovalec iPhone. Je pa še druga skupina telefonov, ki niso občutljivi na dotik, tu je zame glede odzivnosti zmagovalec BlackBarry Bold. Vendar to sta čisto različni kategoriji z povsem drugačno filozofijo, kot tudi ciljno grupo uporabnikov. |
|||||
![]() |
|||||
res, popolnoma ne logično, da sem z mojo izjavo mislil na navadno gsm tipkovnico in ne full qwertz.. @mate: tudi iphone ne dela tako tekoče kot v reklamah...odkar sem ga posodobil na 2.1 al 2.0 nevem kaj mam, ker sem ga pozabil v lj pa ne morem pogledat, se obnaša veliko in to dobesedno veliko počasneje! |
|||||
![]() |
|||||
Blacberry Bold bi si pa tudi sam zelo zelel dobiti pod prste za kak teden ali dva. |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - iPhone težave - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |