mikrohard je napisal/a: |
iPad 3 ima isti procesor in isto grafično kot iPad 2. Razlika je le, da ima grafična na iPad 3 štiri jedra namesto dveh (ima pa 4x več pikslov... torej je efektivno grafična na iPad 3 2x bolj podhranjena od tiste na iPad 2). Na arm napravah potem procesor, grafično in še kaj zapakirajo v skupen čip... in voila... iz A5 si dobil A5X (ista zadeva, le z močnejšo grafiko). Edina resna stvar, ki jo je (manj kot leto star) iPad 3 prinesel, je pač retina display... in zato, ker iPad Mini nima retina displaya, je pa zadeva rip off?
Še danes lahko kupiš (leto in pol) star iPad 2, ki je dražji od iPad Minija... potem je to še večji rip off?
Lastim si iPad 2. Sem imel priložnost iPad Minija uporabljat za en dan... in se mi je zdel čisto fajn... precej manjši in lažji za držat, a hkrati ne toliko manjši zaslon (zmanjšan rob se precej pozna). Na pomanjšanem zaslonu aplikacije zgledajo dovolj luštno (čeprav ni retina). Če je pa glavna stvar, ki te moti, odsotnost retina displaya, pač počakaj na naslednjo generacijo... |
mogoče sem se malo nerodno izrazil, iPad mini je čist kul zadeva, sam mal se mi tupo zdi da vsi hvalijo kao neka noviteta, gre pa za prepakiran iPad 2. s tem sicer ni nič narobe, imam iPad2 in zadeva je res super, nimam ene slabe besede čez iPad 2.
moti me to, da vsi norijo, kot da je nevem kaka noviteta in oh in sploh, ko so pa predstavl 4S je pa folk pravu da je ista stvar k iPhone 4, sam zato ker je imel enako ohišje (pa še to ne čisto), medtem ko pri miniju je pa res sam oblika druga ane, pa že folk nori k da je praznik. drugače je mini res kul zadeva, sam ni pa neka noviteta.
in ja, A5X je nov procesor, ker ma več jedr, ergo ni isti.