Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
iPad 4 16GB Cellular brezplacno
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 15.12.2012 16:40:04
Re: iPad 4 16GB Cellular brezplacno
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mikrohard je napisal/a:
Ti si imel iPada 2 že decembra leta 2010? iPad 3 je potem tudi 2 leti stara tehnika (saj ima isti procesor kot iPad 2, grafična zmogljivost je pa glede na resolucijo tudi tam/tam)?

dobr veš kaj sm mislu, per mesecev gor dol, iPad 2 bo kmalu imel 2 leti, marca namreč.

iPad 3 je druga zgodba, saj ima drug procesor (A5X namesto A5) ter seveda prekrasen display, ki upraviči manjko ostalih novitet, kar je pa pripeljal iPad4

nevem no, men se zdi trenutni iPad mini mal uizi ripoff, dobesedno ista zadeva k iPad2, razn oblike.

aja, apple ovcam očitno tripa sam na novo obliko, to pojasni manjko navdušenja nad 4S ki je komplet drug telefon od 4 (pa pustmo zdej to)
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 15.12.2012 20:53:09
iPad 3 ima isti procesor in isto grafično kot iPad 2. Razlika je le, da ima grafična na iPad 3 štiri jedra namesto dveh (ima pa 4x več pikslov... torej je efektivno grafična na iPad 3 2x bolj podhranjena od tiste na iPad 2). Na arm napravah potem procesor, grafično in še kaj zapakirajo v skupen čip... in voila... iz A5 si dobil A5X (ista zadeva, le z močnejšo grafiko). Edina resna stvar, ki jo je (manj kot leto star) iPad 3 prinesel, je pač retina display... in zato, ker iPad Mini nima retina displaya, je pa zadeva rip off?

Še danes lahko kupiš (leto in pol) star iPad 2, ki je dražji od iPad Minija... potem je to še večji rip off?

Lastim si iPad 2. Sem imel priložnost iPad Minija uporabljat za en dan... in se mi je zdel čisto fajn... precej manjši in lažji za držat, a hkrati ne toliko manjši zaslon (zmanjšan rob se precej pozna). Na pomanjšanem zaslonu aplikacije zgledajo dovolj luštno (čeprav ni retina). Če je pa glavna stvar, ki te moti, odsotnost retina displaya, pač počakaj na naslednjo generacijo...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 15.12.2012 21:09:21
Shraier je napisal/a:
Se opravičujem, če se ponavljam, ampak sem preveril na Mobitelu in tam pa "prodajajo" 3. generacijo (tudi razvidno iz specifikacije - A5X proc).

V temi ni govora o ponudniku Mobitel! Govora je o Simobilu!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 16.12.2012 09:26:35
mikrohard je napisal/a:
iPad 3 ima isti procesor in isto grafično kot iPad 2. Razlika je le, da ima grafična na iPad 3 štiri jedra namesto dveh (ima pa 4x več pikslov... torej je efektivno grafična na iPad 3 2x bolj podhranjena od tiste na iPad 2). Na arm napravah potem procesor, grafično in še kaj zapakirajo v skupen čip... in voila... iz A5 si dobil A5X (ista zadeva, le z močnejšo grafiko). Edina resna stvar, ki jo je (manj kot leto star) iPad 3 prinesel, je pač retina display... in zato, ker iPad Mini nima retina displaya, je pa zadeva rip off?

Še danes lahko kupiš (leto in pol) star iPad 2, ki je dražji od iPad Minija... potem je to še večji rip off?

Lastim si iPad 2. Sem imel priložnost iPad Minija uporabljat za en dan... in se mi je zdel čisto fajn... precej manjši in lažji za držat, a hkrati ne toliko manjši zaslon (zmanjšan rob se precej pozna). Na pomanjšanem zaslonu aplikacije zgledajo dovolj luštno (čeprav ni retina). Če je pa glavna stvar, ki te moti, odsotnost retina displaya, pač počakaj na naslednjo generacijo...

mogoče sem se malo nerodno izrazil, iPad mini je čist kul zadeva, sam mal se mi tupo zdi da vsi hvalijo kao neka noviteta, gre pa za prepakiran iPad 2. s tem sicer ni nič narobe, imam iPad2 in zadeva je res super, nimam ene slabe besede čez iPad 2.

moti me to, da vsi norijo, kot da je nevem kaka noviteta in oh in sploh, ko so pa predstavl 4S je pa folk pravu da je ista stvar k iPhone 4, sam zato ker je imel enako ohišje (pa še to ne čisto), medtem ko pri miniju je pa res sam oblika druga ane, pa že folk nori k da je praznik. drugače je mini res kul zadeva, sam ni pa neka noviteta.

in ja, A5X je nov procesor, ker ma več jedr, ergo ni isti.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 16.12.2012 09:29:48
Kako ni noviteta... ce je povsem nov format... Bistvena razlika je ravno njegova velikost oz. majhnost ter to, da je pol lazji od tavelikega brata ... Sicer pa iPad mini ni nadomestilo za "veliki" iPad ampak je nov izdelek, ki ni izrinil tavelikega iPada.

In se A5 vs. A5x ... Samo grqaficno jedro ima vec jeder ... predvsem zaradi tega, ker Retina zaslon zahteva boljse graficne performance procesorja...

CPU je se vedno dvojedrni, GPU pa je stirijedrni ...

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 16.12.2012 10:32:55
Kolikor je možno iz medijev razbrati, se iPad Mini prodaja kot za šalo. Bo pa zanimivo videt, ko bodo na voljo uradni podatki, če je zaradi Minija morda upadla prodaja prvotnega iPada.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani