sebek72 je napisal/a: |
Škoda samo, da imac nima 2x giga port, da bi lahko še tam delali bonding. |
lahko kupiš adapter iz thunderbolt na ethernet :alien:
Selitev dokumentov na NAS | |||||
lahko kupiš adapter iz thunderbolt na ethernet :alien: |
|||||
![]() |
|||||
Meni pri tej tvoji rešitvi nista všeč dve stvari. Tak Lacie je občutljiv na izpade elektrike. Ti NASi imajo del sistema tudi na eni svoji particiji na disku. Ob izpadu elektrike odleti disk in zadeve ne spraviš več skupaj. Ne govorim na pamet. Sosed je imel ravno nek podoben Lacie, meni pa je na tak način odletel Buffalo Link station. Podatke smo sicer rešili, a samo zato, ker diska nista bila v RAIDu ampak na navadnih EXT particijah. Druga stvar je, kako boš s Time Machine backupiral podatke iz NASa. A to dela? Meni se zdi, da ne. Če se že odločiš za NAS, izberi kaj od tega, kar ti je napisal Darklord. Kakor berem na forumu ima ogromno izkušenj na tem področju. --- Jaz ti priporočam uporabo diska, ki je v mašini in TimeMachine backup na zunanhi disk (priporočam FireWire). Pri tem si lahko siguren, da stvar dela. Prednost je v tem, da če ti odleti glavni disk, lahko enostavno postaviš mašino iz backupa. Poleg tega nimaš problemov, ko menjaš mašino ... pač naloži iz backupa vse (tudi user accounte in sistemske nastavitve). Pa še to. Mogoče je moraliziranje... ampak daj možnost OSX in ne poskušaj na tem sistemu furat navad iz Winsov. Je pač drug sistem, ki ima malo drugačno logiko. Se navadiš na nekaj novega. Ponavadi je celo bolje, kot tisto, na kar si bil navajen prej. |
|||||
![]() |
|||||
_________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||
![]() |
|||||
Sej tistega sem dal samo za primer. Ampak tudi ni usb ampak je ethernet. Usb ima kot expasion port. |
|||||
![]() |
|||||
hvala za nasvet! |
|||||
![]() |
|||||
Za enkrat še 24" 2.4 C2D. Mislim da je že ene 5 let stara (ali 4). Tut s prostorom na disku sem že zelo na tesno. |
|||||
![]() |
|||||
Sej osx uporabljam kot primarno okolje dobrih 7 let. Kakšne stvari me pa kljub vsem prednostim še vedno motijo ker so pač za moje pojme manj udobne/slabše al karkoli. Drugače pa hvala za nasvete. Res, na to da time machine ne backupa zunanjih diskov jaz butelj nisem pomislil. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Zunaje diske (USB, FW) backupira , za mrežne pa nisem prepričan. Pomoje ne. Pa tudi particij, ki so na FAT formatu ne mara. Mokoče s kako korekturo preko terminala, samo potem je pa vprašanje, kaj bo, ko bo treba nazaj vzpostavit kak odletel disk. |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |