Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Selitev dokumentov na NAS
Jabuček

Jabuček

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 03.03.2012 23:31:24
Re: Selitev dokumentov na NAS
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
sebek72 je napisal/a:
Škoda samo, da imac nima 2x giga port, da bi lahko še tam delali bonding.

lahko kupiš adapter iz thunderbolt na ethernet :alien:
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 04.03.2012 01:00:21
matjazm je napisal/a:
In ko bi blo zunaj bi blo na čem takem: http://www.lacie.com/products/product.htm?id=10477 kar se mi zdi popolnoma zadosti varno če računam da bi na en Time capsule delal še backup s Time machine. To se mi zdi čist zadosti in ne bi šel v zgoraj omenjene overkille Smile

Meni pri tej tvoji rešitvi nista všeč dve stvari.

Tak Lacie je občutljiv na izpade elektrike. Ti NASi imajo del sistema tudi na eni svoji particiji na disku. Ob izpadu elektrike odleti disk in zadeve ne spraviš več skupaj. Ne govorim na pamet. Sosed je imel ravno nek podoben Lacie, meni pa je na tak način odletel Buffalo Link station. Podatke smo sicer rešili, a samo zato, ker diska nista bila v RAIDu ampak na navadnih EXT particijah.

Druga stvar je, kako boš s Time Machine backupiral podatke iz NASa. A to dela? Meni se zdi, da ne.

Če se že odločiš za NAS, izberi kaj od tega, kar ti je napisal Darklord. Kakor berem na forumu ima ogromno izkušenj na tem področju.

---

Jaz ti priporočam uporabo diska, ki je v mašini in TimeMachine backup na zunanhi disk (priporočam FireWire). Pri tem si lahko siguren, da stvar dela. Prednost je v tem, da če ti odleti glavni disk, lahko enostavno postaviš mašino iz backupa. Poleg tega nimaš problemov, ko menjaš mašino ... pač naloži iz backupa vse (tudi user accounte in sistemske nastavitve).

Pa še to. Mogoče je moraliziranje... ampak daj možnost OSX in ne poskušaj na tem sistemu furat navad iz Winsov. Je pač drug sistem, ki ima malo drugačno logiko. Se navadiš na nekaj novega. Ponavadi je celo bolje, kot tisto, na kar si bil navajen prej.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Žalec
Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 04.03.2012 10:07:54
@matjazm katero mašino imaš to imac 27 mogoče?

mail: grega@sistemko.net
web: www.sistemko.net
041817919
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 04.03.2012 14:35:06
darklord je napisal/a:
definitivno ne tole na usb 2.0 ker boš dobil hiter zagon sistema logiranje bo pa trajalo saj boš imel profil na tem počasnem usb 2.0 disku. lej totalno ne priporočam raje vzami za tak denar NAS z dvema diskoma ter iscsi podoporo pa si zmagal, cena bo pa ista, ali morda še cenejša

ups nisem videl prej da ima mrežo se posipam, nima pa podpore iscsi... raje poglej za drugim produktim, ki sem ti jih napisal zgoraj

Sej tistega sem dal samo za primer. Ampak tudi ni usb ampak je ethernet. Usb ima kot expasion port.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 04.03.2012 14:35:50
darklord je napisal/a:

ups nisem videl prej da ima mrežo se posipam, nima pa podpore iscsi... raje poglej za drugim produktim, ki sem ti jih napisal zgoraj

hvala za nasvet!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 04.03.2012 14:50:33
darklord je napisal/a:
@matjazm katero mašino imaš to imac 27 mogoče?

Za enkrat še 24" 2.4 C2D. Mislim da je že ene 5 let stara (ali 4). Tut s prostorom na disku sem že zelo na tesno.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 04.03.2012 14:55:21
macata je napisal/a:
Meni pri tej tvoji rešitvi nista všeč dve stvari.

Tak Lacie je občutljiv na izpade elektrike. Ti NASi imajo del sistema tudi na eni svoji particiji na disku. Ob izpadu elektrike odleti disk in zadeve ne spraviš več skupaj. Ne govorim na pamet. Sosed je imel ravno nek podoben Lacie, meni pa je na tak način odletel Buffalo Link station. Podatke smo sicer rešili, a samo zato, ker diska nista bila v RAIDu ampak na navadnih EXT particijah.

Druga stvar je, kako boš s Time Machine backupiral podatke iz NASa. A to dela? Meni se zdi, da ne.

Če se že odločiš za NAS, izberi kaj od tega, kar ti je napisal Darklord. Kakor berem na forumu ima ogromno izkušenj na tem področju.

---

Jaz ti priporočam uporabo diska, ki je v mašini in TimeMachine backup na zunanhi disk (priporočam FireWire). Pri tem si lahko siguren, da stvar dela. Prednost je v tem, da če ti odleti glavni disk, lahko enostavno postaviš mašino iz backupa. Poleg tega nimaš problemov, ko menjaš mašino ... pač naloži iz backupa vse (tudi user accounte in sistemske nastavitve).

Pa še to. Mogoče je moraliziranje... ampak daj možnost OSX in ne poskušaj na tem sistemu furat navad iz Winsov. Je pač drug sistem, ki ima malo drugačno logiko. Se navadiš na nekaj novega. Ponavadi je celo bolje, kot tisto, na kar si bil navajen prej.

Sej osx uporabljam kot primarno okolje dobrih 7 let. Kakšne stvari me pa kljub vsem prednostim še vedno motijo ker so pač za moje pojme manj udobne/slabše al karkoli.

Drugače pa hvala za nasvete. Res, na to da time machine ne backupa zunanjih diskov jaz butelj nisem pomislil. Zombie
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 05.03.2012 00:50:19
matjazm je napisal/a:
... to da time machine ne backupa zunanjih diskov jaz butelj nisem pomislil.

Zunaje diske (USB, FW) backupira , za mrežne pa nisem prepričan. Pomoje ne.

Pa tudi particij, ki so na FAT formatu ne mara. Mokoče s kako korekturo preko terminala, samo potem je pa vprašanje, kaj bo, ko bo treba nazaj vzpostavit kak odletel disk.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani