Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
novi Mac Mini, kot "ultimativni" home media server
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 28.06.2010 20:40:53
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
kolk majo vsi preko Bose za povedat.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: PREKMURJELAND
Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 28.06.2010 22:26:35
ma vsepovsod se najdejo pametni... naj vsak dela ZASE da mu bo všeč! in TO JE TO! saj vsak vse zakaj in KAKO mu paše določena stvar... free world..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: blizu
Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 28.06.2010 22:39:37
drsah je napisal/a:
kolk majo vsi preko Bose za povedat.

Ne smeš posplošit ...

Bose je pač povsem drug camp, kot večina klasičnih zvočnikov. To je treba upoštevat, preden se sploh spuščamo v samo kvaliteto zvoka pri posameznih zvočnikih.

Bose stavi na "all-around", t.i. neusmerjen zvok. Nekaterim pač to odgovarja, ne glede na kakovost zvoka.
Dejstvo je, da Bose stavi na trik, kjer večje število poslušalcev reče, "hmmm, fajn se sliš", ker je zvok od fucking vsepovsod.

To pa je daleč, daleč od kvalitete in užitka direktnega "udarca" zvoka.

V grobem imaš pri omembe vrednem HiFi-ju 3 razrede:

1. Nižji razred: Sony, Bose, Marantz, Pioneer
2. Višji srednji razred aka komercialni High-end: Onkyo, Nad, Yamaha, Kef, Denon
3. Višji razred (pravi High-End): en kup znamk, ki jih poznajo samo pravi audifili .. recimo Kuzma gramofoni, Marten Coltrane zvočniki ....

Je pa tako, kot imajo vsake oči svojega malarja, imajo tudi ušesa svojega dirigenta.
1. Dobro je tisto, kar te pri daljšpem poslušanje ne utrudi
2. Dobro "zate" je tisto, kar ti ustreza glede na tiste točke, ki sem jih zapisal že nekaj postov nazaj

That's it!

lp,
Mitja

ps: Ne domišljaj pa si, da je Bose ultimativno THE BEST!!! To je isto kot Volkswagen ... ime samo pove ... za folk, za maso ... za večino!!!!! Mercator cola pač :/
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 29.06.2010 06:40:52
No,no.Zdaj pa malo pretiravaš.Če je bose mercator cola,kaj je potem vse ostalo ki dobiš pri mimovrste in je vsakdanja oprema povprecenega pc gamerja..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 29.06.2010 08:22:27
pfui.... merkator kola Smile ... glej jaz sem pač zadovoljen, imam še izkušnje z Onky-om , Sony-em, Marantz-om in Bose-jem.. in pač vse na svoj način mi je super glede na budget! to je tak ali ovak PRVO za VSAKEGA... pa vsak bi imel visoko kvaliteto... ampak 20.000 € za zvok dat bo prej 5x premislil... in rajši avto za to kupil ... takda... to je moje mnenje!

Je pa tudi recimo tudi kvaliteta v aktivnih zvočnikih ( KRK -ji ) so tudi zelo kul in z njimi tudi lahko 5.1 sestaviš..

LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 29.06.2010 19:06:29
@we_are_the_borg: to je bilo pač karikirano, se razume! Če bi dlakocepili, bi si morali pogledat že same OGROMNE razlike znotraj ene blagovne znamke, recimo razliko kakovosti znotraj Bose znamke glede na model zvočnikov. Ampak to so že detajli.

Oprema povprečnega gamerja pa niti ne spada v rubriko, ki smo jo načeli.

@amen: se strinjam! Kar se pa tiče primerjave z avtom je spet čist subjektivno, kot si sam napisal. Nekateri dajo 100.000 EUR samo za zvočnik ... če mene vprašaš je pa vse nad 5k samo za zvočnike, ekstrem in plačevanje "prestiža", oziroma prestižnih blagovnih znamk, da je zadeva redka.

Kot imaš avtomobile za 1.000.000 EUR - pač povsod greš lahko v skrajnosti

Jaz sem govoril tako na splošno in se kljub vsemu napisanemu strinjam, da je tudi Bose nadpovprečno za splošno uporabo.
Če si malo večji navdušenec in imaš dobro uho, pa je Bose redko prava izbira, predvsem zaradi tehnologije, ki sem jo omenjal, ne zaradi same kvalitete neposredno.

Vse te zadeve so res zelo, zelo subjektivne in relativne. Preveč dejavnikov, da bi kr ustrelu kdorkoli, kaj je dobro, kaj šele najboljše Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 29.06.2010 20:11:52
točno tak! Smile tako zdaj gremo nazaj na mac-mini in da living rum Wink

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 02.07.2010 09:28:17
Ima že kdo novega minija, da bi nam naredil en video test, kake se HDMI izhod obnaša pri priklopu na Full HD TV?

Zanimajo me najbolj naslednje stvari:
- kakovost slike v primerjavi s starim
- barvna kalibracija slike (se smatra kot računalnik ali kot pravi HD Video spekter)
- nekompresiran audio signal preko HDMI
- možnost dveh ločenih audio izhodov (preko HDMI za večkanalni nekompresiran audio pri video vsebinah, optical out za ostale - glasbene izvore)

lp,
Mitja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani